3

2.2K 65 15
                                    

Na het ontbijt lopen we samen naar de velden achter het grote gebouw. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de bergen. Mijn mond valt open bij het zien van het uitzicht. "Je vangt vliegen," zegt Vaia zachtjes. Ik sluit snel mijn mond, waardoor ik op mijn wang bijt. Ik vloek zachtjes. Vaia kijkt me raar aan. "Ik beet op mijn wang," verklaar ik. Ze vormt een o met haar lippen en kijkt dan weer vooruit. Nog even kijk ik naar haar, maar dan kijk ik ook weer vooruit. Het is zonde om nu niet naar dit uitzicht te kijken.

De lunch is niet zo bijzonder. We zitten met zijn tweeën alleen aan een tafeltje. Om ons heen is iedereen aan het praten, terwijl aan ons tafeltje het wat stiller is.
Vaia is nog aan het eten en ik ben al klaar. Nerveus zit ik op de stoel te wippen. "Jij kan echt niet wachten hè?" Vaia staat op en we brengen onze borden weg. "Een van mijn zwaktes," antwoord ik grappend. Ze lacht naar me. "Zullen we dan ons maar gaan inschrijven?" Ik knik enthousiast. Natuurlijk wil ik dat. Ik kan nu al de hele dag niet wachten. Dus ja, eindelijk.
We lopen naar de zaal waar Mark vanochtend ook de toespraak hield. Aan de muren hangen nu wat posters met informatie over de activiteiten. Meteen valt mijn oog op de poster van het wandelen. "Die wil ik zeker weten doen," zeg ik wijzend naar de poster. Vaia grinnikt. "Oke, dan gaan we wandelen. Wat gaan we nog meer doen?" Ik kijk verder rond. Er zijn fotografie lessen, maar dat is wel voor drie dagen en je moet daarvoor een camera bij je hebben. Ook is er een klimtocht, een wandeling naar het meer en verschillende andere sporten.


We hebben besloten om twee keer te gaan wandelen, de fotografie lessen te doen en te klimmen. Nu zijn we op de velden om het kamp heen aan het voetballen. Na een tijdje kwamen er steeds meer mensen bij en nu is het echt een wedstrijd geworden. Team Vaia tegen team Aryah.
Wat ik nog niet wist was dat Vaia op voetbal heeft gezeten, maar in mijn team zitten ook een aantal voetballers, dus misschien zou ik nog kunnen winnen. Na een tijdje staat het vier-vier. Dit is het beslissende punt. Wij zijn aan de bal en we schieten erg op richting de andere kant, maar dan komt Vaia op me af en zonder al te veel moeite pakt ze de bal van me af. Voor even blijf ik staan kijken naar Vaia die nu de andere kant op rent, voor ik me herinner dat het nog niet afgelopen is. Ik ren zo snel mogelijk achter Vaia aan. Maar ik ben te laat. De bal wordt al naar een ander gespeeld en er wordt gescoord. Vaia's team hoor ik hard juichen. Ik loop naar Vaia toe en geef haar een knuffel. "Gefeliciteerd," fluister ik tegen haar. Als ik haar loslaat zie ik haar licht blozen. Ik krab in mijn nek en kijk weg. Na een tijdje heeft iedereen iedereen wel gefeliciteerd en dan beginnen we weer een nieuw potje, alleen dan met andere teams.

Na het derde potje voetbal lopen we bezweet naaronze hut. Met het derde potje werd iedereen nog fanatieker dan dat we al waren.In de hut komen we er achter dat er maar één douche is. "Wie gaateerst?" vraag ik. Vaia kijkt nadenkend. "Ga jij maar," zegt zedan. Ik knik, pak wat spullen en loop de badkamer binnen.

Hoi allemaal,
Weer een hoofdstuk. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.
Wat voor activiteiten zouden jullie doen?
Tot zondag!

~Bianca

Kamp LGBT (gxg) || WattysUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum