53

237 8 2
                                    

Mark heeft ons gelukkig ingedeeld in de tweede groep vandaag. Nu hebben we nog even wat tijd met zijn tweeën. Vaia's ouders waren dit keer niet eens mee om haar af te zetten. Ze hadden het te druk volgens Vaia. Alleen al door de toon waarop ze dat zei, zo teleurgesteld, durf ik niet te vragen hoe de rest van de week was. Als ze hier geen tijd voor hadden, hadden ze dan wel tijd voor haar de rest van de week? De vragen daarover moeten maar even wachten.

We waren meteen naar onze hut toe gegaan. Nou ja meteen, Mark had nog even een kort gesprekje met Vaia. Maar daarna gingen we wel meteen naar onze hut.

"Je hebt mijn shirt aan gedaan." Vaia klinkt verbaasd.

"Ik wou je verrassen. Waar heb je de quote vandaan gehaald?"

Vaia kijkt eventjes naar de quote. Laat je verdriet je geluk niet overschaduwen.

Ik vind het zo'n mooie quote. En ik heb echt geen idee waar ze die vandaan zou kunnen hebben gehaald.

"Het kwam zo maar in me op."

Dat kan ik me nou dan niet voorstellen. Vaia is altijd stoer en sterk. Het is lastig in te beelden dat ze dan zo een quote bedacht heeft. Of ik had het in ieder geval niet achter haar gezocht.

Weer moeten we verzamelen in de zaal met het podium. Dit keer staat niet alleen Mark, maar ook andere begeleiders op ons te wachten. Dit keer gaan we met zijn allen, in het publiek zitten. We zijn met zijn twintigen ongeveer, dus dan past dit beter. Ook de begeleiders zitten in het publiek erbij.

"Vandaag gaan we het hebben over subtiel gay of eigenlijk netter gezegd queer zijn." begint Mark. "En ik weet het, het klinkt raar, maar we moeten het hier ook over hebben aangezien jullie ouders of in ieder geval de meeste van jullie ouders verwachtingen hebben over wat er met jullie hier gebeurt. En aangezien wij jullie niet willen leren dat jullie niet queer mogen zijn, willen wij jullie leren dat je op een subtiele manier ook queer kan zijn. En daarmee dan ook misschien problemen met mensen in jouw omgeving kan voorkomen. Het is iets wat ik pas later realiseerde dat moest gebeuren. In het begin verborg ik het helemaal. Niemand wist echt dat ik gay ben. Daarna was het dat ik iedereen het ging vertellen, ook al accepteerde niet iedereen het. Het was bij mij of helemaal niet of helemaal wel gay voor de buitenwereld en het is handig als jullie een tussenweg daarin zouden vinden. Misschien doe je dat ook wel, dan is dit misschien niet nodig. Maar ik denk ook dat niet iedereen daar al over nagedacht hebben."

Een aantal knikken.

"Dus wil ik deze groep in een paar kleinere groepjes delen, zodat die kleine groepjes samen met een begeleider het gesprek aan gaat," zegt Mark voordat hij de groepjes opnoemt.

Vaia en ik zitten natuurlijk bij elkaar. Ik had van Mark ook niet anders verwacht. Van de andere begeleiders ook eigenlijk niet. Iedereen hier weet wel van onze relatie af. Dat is ook niet zo moeilijk, want hier kunnen we er gewoon open over zijn. Hier wel.

Hallo lieve lezers,

Hier weer een nieuw hoofdstukje omdat het tweede kerstdag is!! Ik hoop dat jullie het leuk vinden, laat het vooral weten in de comments. Tot maandag (28 december)!!

~Bianca

Kamp LGBT (gxg) || Wattysحيث تعيش القصص. اكتشف الآن