Epilog

970 83 18
                                    

O SEDM LET POZDĚJI

Vykonávat práci, která vás baví, je asi něco, co člověka nikdy neomrzí. Mě tedy rozhodně ne. Sedím na židli v zákulisí a připravuji se na další vystoupení. S kapelou, v níž mimo jiné vystupuje jako můj doprovod i Josh, který se zapřísáhl, že už nikdy nedopustí, aby mu sláva vlezla do hlavy na tolik, jako před několika lety, se chystáme ukončit dneškem naše celostátní turné. Proběhli jsme časem tak neskutečně rychle a dospěli jsme, aniž bychom si to sami uvědomili. Přesto ve mně stále žije Michael Dalton z Crestonu, který byl plný dramatu.

Během těch sedmi let, které odpluly jako voda od toho nejhoršího a zároveň nejlepšího léta v mém životě, se stalo mnoho věcí. Mnoho věcí, z nichž si už ani polovinu nepamatuji. Některé věci se ovšem zapomenout nedají.

Já a Stewart Lockwood i po sedmi letech stále tvoříme pár. V poslední době se však vidíme zřídka, protože jak jistě každému dojde, kariéra zpěváka a fotbalisty nám nějak nekříží časové harmonogramy. Navíc, Stewart se hned po vysoké škole stal nejvyhledávanějším sportovcem a od té doby kopy za extravagantní národní tým, jemuž pomohl vyhrát nespočet zápasů. Právě proto nám to doma překypuje samými poháry. Musím však říci, že náš vztah to nijak nebrzdí a já k němu stále cítím silnou přitažlivost, respekt, pokoru i lásku. Nevím, co bych si bez něj počal.

Z Crestonu jsme se odstěhovali rok po promocích, z nichž si pamatuji jen předávání onoho papíru, jenž nás usvědčoval svým titulem před jménem. Prošli jsme tenkrát všichni. Jak já, tak Josh, Aaron, Shane i Courtney. A nabídky, ačkoliv se to zdálo neuvěřitelné, se hrnuly stále častěji, až jsme se nakonec jako banda neudrželi na televizních a jiných plátnech ani rok. Každý náš krok směřoval jinam, a i když je to trochu morbidní a smutné, každý jsme si popřáli štěstí.

Má cesta s Joshem se překřížila zpět v jednu před rokem a půl. Josh se jako kytarista v branži uchytil nejlépe a stal se tak nejslavnějším článkem z nás. Jenže jak to tak bývá, sláva se dokáže hodně rychle dostat mezi kosti a rozežrat vaši starou osobu v někoho, kým jste se zapříšáhli, že nikdy nebudete. Televizní stanice a články v časopisech před dvěma lety byly plné negativních zpráv o Joshovi a ani pro mě, jako jeho přítele, to nebylo nic příjemného. Josh se totiž nechával unášet alkoholem a drogami. Svoji dráhu kytaristy docela jistě a pomalu pohřbíval. Až se nakonec stalo, že o své místo přišel a musel se vrátit zpět do Crestonu, kde jsme se sešli. Já byl zrovna na vánoce u rodičů i se Stewartem.

Co se týče Lucy, její vztah s Jasonem vydržel tři a půl roku. Z Jasona se po vystudování střední nakonec stal fotbalista se vším všudy a na rozdíl od Stewarta, se jeho povaha projevila až právě v moment, kdy se Lucy dozvěděla, že ji podvedl. Tenkrát jsem ji nemohl být na blízku, jak bych si přál, ale volali jsme si, jak jen to šlo. Zdálo se však, že zrzka je nezlomná. Pustila se do práce a ze svého květinářství udělala Crestonské impérium. Ovšem v osobním životě se ji nedařilo ani za mák tak, jako v tom kariérním. Krátce po rozchodu s Jasonem totiž zemřela její nejlepší přítelkyně a pevná ruka – totiž babička a Lucy, i když tu pro ni byl její otec, se musela naučit žít s pocitem, že o ni přišla. Na pohřeb jsme se Stewartem dorazili a s Lucy jsme strávili čtrnáct dní, než jsme se každý museli vydat zase na svou dráhu.

Koho však úspěch potkal takřka ještě během studia, byla Ashley, která se ze dne na den proslavila svou kolekcí. Dnes je jméno Rees jedno z nejuznávanějších a její modely si zabírají slavné osobnosti snad z každého průmyslu. I s ní jsem zůstal v kontaktu. Ona sama o ten kontakt nechtěla přijít a jednou za čas se chodívá podívat i na má vystoupení. Její osobní život je jedna velká eskapáda plná milenců. Ashley se totiž netají tím, že miluje muže. A dává to najevo prakticky všude kam přijde. Ráda flirtuje, ovšem žádný z těch mužů není tak silný, aby pronikl přes její bariéry a stal se jejím mužem.

HIM II. - The Cruel Summer✔️Where stories live. Discover now