18. kapitola

604 67 9
                                    

Když máme v plánu s kapelou zkoušet, většinou se domlouváme přes skupinový chat, který vytvořil Aaron a pojmenoval ho Crestonští zabijáci. Samozřejmě, že to není název naší skupiny, ten jsme zatím nevymysleli, ale Aaron jednal v samotné radosti z toho, že jsme tenkrát vyhráli první místo ve stáži s rekordním počtem bodů, který kdy jaká skupina měla. Prakticky jsme po tom prvním ročníku hráli na jistotu, protože ani tvůrci, porota a dokonce ani pořadatel nepochyboval o tom, že tam patříme. Pak jen stačilo mít štěstí na to, do jaké výzvy nás postavili a měli jsme to v kapse. Celý koncept videoklipu k vybrané písničce jsme pak měli dohodnutý už půl roku před pořádáním soutěže, kdy jsme neměli tak úplně jistotu, že projdeme výběrovým řízením. A nakonec jsme vyhráli. Byl to neskutečný okamžik.

Každopádně, když jsem ráno četl skupinový chat, zjistil jsem, že Aaron a Courtney se rozhodli nezahálet a trénovat další těžké výzvy, které nás jistě čekají. A tak svolali schůzi v Shaneově garáži, v níž nám jeho táta dovolil zkoušet. Vlastně se sám některých našich zkoušek účastnil. A musím uznat, že takového fanouška, jakým pro nás pan Pierce je, by chtěl opravdu každý zpívající kapelník. Mnohokrát i mně vysekl poklonu, ale většinou se soustředil na svého syna a na jeho um udělat z obyčejné hudby nezapomenutelnou instrumentálku pomocí svých udělátek na Djském pultu, který dostal ke svým devatenáctým narozeninám.

Co však bylo překvapením, když jsem dorazil na místo, bylo obsazení. Bylo nás podstatně víc, i když jeden z hlavních lidí chyběl. Josh se od začátku léta nezúčastnil vlastně ani jedné zkoušky. Ovšem Courtney přivedla Ashley, s níž se od přehlídky nepřestala bavit. A se kterou se vlastně i spřátelila. A jak se zdálo, nebyla sama, protože Shane i Aaron nic nenamítali. Druhým překvapením byl Stewart, který držel elektrickou kytaru a Courtney mu na ní něco ukazovala.

Všechno se zdálo jako převrácené. A přesto to všechno dávalo smysl. Nechápu, jak to vysvětlit, ale cítil jsem to uvnitř a stále to tak cítím. Že ani po přehlídce se naše cesty nijak nerozestoupily, ale zůstaly v jedné lajně. A já si poprvé od začátku přál, aby léto nebylo tak krátké a neprotékalo mezi prsty, protože konec bude znamenat, že se naše cesty zase trošku rozdělí a každý budeme někde jinde. 

Právě teď stojíme v kroužku a snažíme se přijít na to, kterou písničku bychom mohli vyzkoušet. Máme sepsán v bloku takový větší výběr našich oblíbených písní, které bychom si chtěli vyzkoušet. Každá ta písnička je mířena na jiného zpěváka. Vzhledem k tomu, že Courtney je žena a většinu času se rozhoduje opravdu dlouho a precizně, má v bloku daleko nejvíc zapsaných písní. Nikomu to však nevadí. Ani Joshovi to nevadilo, protože každá písnička, kterou tam napsala, byla výzvou pro nás všechny. 

„Já si chtěl vyzkoušet společně s Majkem Titanium od Davida Guetty," namítá Shane, když tu píseň zbystří na třetí straně. Pobouřeně na něj pohlédnu, protože sám moc dobře ví , že moje hlasová kapacita není na takové úrovni, aby zvládla Siu. Jednou jsem se o to pokoušel a další tři dny jsem pak nesměl mluvit, protože jsem si namohl hlasivky. „To byl joke."

„A co tuhle?" natáhne se přese mě Ashley, přičemž přilepí svůj prst na písničku Don't Speak od No Doubt. Tu tam připsal právě Josh, který vždycky říkal, že by ji chtěl slyšet v mém podání. Nikdy jsem mu to nesplnil, protože k té písni nemám žádný vztah. Neříkám, že by se mi nelíbila, ale není to úplně šálek mojí kávy.

„Anebo tuhle," přidává se do konverzace i Stewart, který připíchne prst na God is a Woman od Ariany Grande, přičemž cítím, jak se pohledy všech přišpendlily na mě. Ať ve svém životě zazpívám cokoliv, každý si mě vždycky bude pamatovat jako toho kluka, který zpíval o ženské síle. 

HIM II. - The Cruel Summer✔️Where stories live. Discover now