20. kapitola

570 71 3
                                    

Když po ránu otevřete oči a vidíte, že venku svítí slunce, většinou to vyvolá radost z toho, že máte před sebou další bezmračný den, v němž vás toho čeká spousta zábavného. Já ovšem dnes vstával za tmy, jelikož jsem si chtěl přivstat, abych se šel trochu proběhnout. Potřeboval jsem si dát myšleny do pořádku a snažit se vyřešit alespoň jeden jediný problém. Uvědomuji si, že se na mě problémy lepí čím dál víc a já mám ještě větší trable s tím je vyřešit. Nejlépe se mi pak přemýšlí u nějaké činnosti, nad níž nemusím moc dumat. A vzhledem k tomu, že už mám vycvičenou trasu, kterou běhám, se ukázalo, že běh je nejlepším řešením.

Jenže nakonec nebyl. Moje myšlenky se totiž toulaly od jednoho problému k tomu druhému a od toho druhému k těm dalším. Přes Dominika a Cassandru k Joshovi, od toho zase k Lucy, přes Stewarta a Ashley až po celou bandu. Snažil jsem se utřídit, jaký vztah ke všem těm lidem zaujímám, co pro mě znamenají, a jak se ztráta některých z nich podepisuje na mém duševním zdraví. Přál jsem si, aby všechny ty problém jednoduše odvál vítr a já se mohl cítit tak, jako minulé léto, kdy můj život snad poprvé dával pořádný smysl, nebyl v něm takový nepořádek a vše bylo tak, jak mělo.

Dominik byl pryč, Lucy byla zaneprázdněná svým květinářstvím, Josh se s kapelou těšili na nové zážitky ze školy a já byl spokojený, že je mám všechny kolem sebe. Nikde žádný problém s tím, co Dominik a jeho přítelkyně, o níž jsme nikdo z nás neměli páru. Nikde žádný problém s tím, jaký vztah zaujímám ke Stewartovi. Nikde na obzoru Ashley a její tak docela jiná povaha. Zkrátka nic. A najednou bum. Jako by tohle léto byla odplata za to minulé. Protože vždy po nějakém vzestupu musí přijít zákonitě i pád. 

Přijde mi však, že těch pádů přišlo mnohem víc. Přišlo jich o hodně víc, než jich přijít mělo a já už ani nedoufám v nějaký zázrak, že by se něco z toho spravilo. Nakonec mi ale ta samota přece jen otevřela oči a ukázala mi cestu, jak alespoň z jednoho problému ven. Nebo spíše ze dvou, ale tím jedním jsem si jistý, zatímco s tím druhým budu otálet.

Rozhodl jsem se usmířit s Lucy. Ač je moje mužské ego a pýcha obrovská, bolest z její nepřítomnosti je daleko větší. Chybí mi ty její nestydaté řeči, chybí mi její pravdomluvnost, sarkasmus, chuť k jídlu. Její energie. Bez její energie je člověk jako bez života. Bez jejího důvtipu, jako by člověk ani neexistoval. A dokonce mi chybí i její láska ke květinám. 

Druhým řešením pro další problém, bylo Stewarta jednoduše políbit, abych věděl, co to se mnou udělá. Vím, že bych ho neměl znovu takhle využívat ve svůj prospěch, ale ta nevědomost mě irituje. Nevím, co k němu cítím, jen vím, že je to silné, a že mě to k němu táhne. V jeho přítomnosti se cítím přesně tak, jako před pár lety v té Dominikově. Srdce, jako bych měl až na dlani a přesto skryté hluboko uvnitř. Pokaždé se mým tělem rozlévá neskutečné teplo, jako bych strávil celý den na sluníčku. Jenže s tímhle řešením ještě počkám. Třeba se mi nakonec samo ukáže, jak to vše ohledně něj mám. 

Doběhl jsem další kolo, přičemž slunce už se dávno vyjímá na modré obloze a právě teď kráčím směrem k vyřešení prvního problému. Leje ze mě jako z konve a srdce mám až v krku ze strachu, že to bude tentokrát ona, kdo mě vykope ze svého krámku. Ani nevím, jestli tam vůbec dneska bude. Od té přehlídky jsem ji totiž nikde ani nespatřil. Třeba ji její přítel pozval na nějakou dovolenou. Přeci jen nevím, jak dlouho spolu jsou. Moc mi toho o něm nestihla říct, než se to všechno semlelo.

Když tak uvažuju o tom, co mi poví na Stewarta a Ashley, bojím se ještě víc. Ona sama Ashley zavrhla, jak jen mohla. Sice se nepodílela na její šikaně, ale kvůli mně ji přímo nenáviděla. Nenáviděla ji za to, co provedla a především za fakt, že jsem se jim pomalu, ale jistě po jeho odjezdu vzdaloval. Že netušila, jak mi má z té bezedné propasti pomoci. A přitom se tolik snažila. Jenže Lucy musí pochopit, že každý se dokáže změnit. Vždyť Courtney by s Ashley nikdy neprohodila ani slovo. Ani ona ji neměla nějak v lásce, už jen kvůli Joshovi, ale dnes jsou z nich přítelkyně. Rozumí si a Ashley není ani zdaleka ten člověk, který sem přijel jako velká lavina a způsobil poprask. 

HIM II. - The Cruel Summer✔️जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें