je m'appelle jake.// jake.

1.3K 105 66
                                    


3 hafta sonra/

Onun, evime elinde bir kahveyle gelip, fransızca dersi istemesinin üzerinden neredeyse üç hafta geçmişti. Bunu gerçekten yapıp yapamayacağımı artık tam olarak kestiremiyordum. Noah, her gün aldığımız tehditlerden sıkıldığı için başka bir şehire kaçmıştı ancak yakalanması an meselesiydi. Biz ölmeden önce, o ölmeliydi.

Siyah ceketimi üzerime geçirdikten sonra onun sürekli yaptığı gibi çitlerden atladım. Bahçesine girer girmez, perdelerin açık olduğunu fark etmiş ve bir süre onu izlemenin zararı olmayacağını düşünmüştüm.

Ona karşı çekimimin farkındaydım. Glen'in babası beni arayıp, onun bir katil olduğunu ve ölmesi gerektiğini hatırlattığında dahi bir süre düşünmüş, böylesine bir güzelliğin nasıl iğrenç biri olabileceğini hesaplamaya çalışmıştım.

Düşüncelerimi bir kenara bırakıp, bir şeyleri yapmak adına kapıyı çaldım.
Onu bu gece öldürmeliydim.

FLASHBACK//MAISIE PARIS
Jake Gyllenhaal kapımın önünde duran kolonlardan birine yaslanmış beklerken, ellerini onun üzerinde ilk defa gördüğüm kot pantolonunun cebine sıkıştırmıştı. Mavi gözleri yine aynı soğuklukla beni bulduğunda gülümseme gereği bile duymadan bir adım öne atıldı ve aralık kapımdan içeriyi süzdü.

"Bay Khan birkaç ders kitabını çalışman adına sana verdiğini söyledi. Araştırmam için bana lazım."

Gergince yutkunarak kapıyı sonuna kadar açtım. Madem burada tıkılı kalmıştım, bu gece öldürülecek olsam bile razı gelirdim.

JAKE//

"Sen içeride bekle, ben hemen getiriyorum."
Hiçbir şey söylemeden dediğini yaparak içeri geçtim.Gözlerim bir süre, onun salına salına merdivenleri çıkan bedeninde takılı kalmıştı. Teni o kadar solgunduki, kollarımın ve siyah çarşafımın arasında nasıl duracağını düşünmeden edemiyordum.

Salona geçtiğimde, odanın sıcaklığı kaskatı bedenimi sarıp sarmalarken, Paris'in o hep kullandığı kokuda burun deliklerime hücüm etti. Bunun üzerine çok düşünmemeye çalışarak, koltukta duran poşete ilerledim ve içinden sarkan krem rengindeki saten örtüye baktım.

Ah Paris, gerçekten beni delirtmek için uğraşıyor gibiydi.

"Bir çoğunun içinde muhtemelen notlarım vardır ama onları atabilirsin. Zaten pek işe yarayacaklarını-" Benim saten örtüye baktığımı fark edince, kapının önünde bir süre duraksadı.

"Şey... O gün çok beğenmiştim," kitapları kahve masamın üzerine gelişi güzel bıraktı, birkaç bardak bu hareketi yüzünden zemini boylamıştı ama pek umrunda olduğu söylenemezdi. Heyecandan titrediğini açıkca görebiliyordum.

"Tasarımcısı çok sevdiğim bir arkadaşımdır." dedim. Sesimin hiçbir ifade barındırmamasına dikkat etmiştim. Çünkü, ona karşı içimde uyarılıp duran o hissi fark etmemesini diliyordum. Öldüreceği kişiye aşık olan bir katile dönüşemezdim.

Ya da oğlunun katiline aşık olan bir babaya.

"Bana neden fransızca öğretmek istemedin ?" Gözlerimdeki nefret silinmeden hemen önce, ona baktım. Elim hala saten kumaşın üzerindeydi ve ne kadar tuhaf göründüğümün farkındaydım.Ancak bu garip bir şekilde Maisie'i delirtiyor gibiydi.

O yüzden ellerimi yatak örtüsünden çekerek ceplerime soktum. "Çünkü buraya öğretmenlik yapmak için gelmedim."

"Ya ne için geldin ?"

Sorusu kulaklarımdan içeri girip bir süre beynimde yankılandı. Buraya ne için geldin? Sen buraya neden geldin, Jake?

Öfkem artık içime sığmayacak hale geldiğinde
bacaklarını uzattığı kahve masasının yanına geçtim, tek hamlede bacaklarını masadan indirerek tam karşısına oturdum. Ellerim istemsizce onun bacaklarına temas ettiğinde, bu saniyelik olayı yutkunarak karşıladı.
"Bak, Maisie, ben öylesine uğraşacağın insanlardan değilim. Anlıyor musun ?"

Benden korkmadığını belli etmek istercesine, koltukta biraz daha öne geldi."Ben, kimseyle, uğraşmıyorum."

"O yüzden mi bu gece evdesin ?"Sesim ve bedenim artık kontrolümün dışındaydı. "Neden hep benim yalnız olduğum günleri buluyorsun, Maisie ? Bugün geleceğimi de biliyordun. Bay Khan'ın sana önceden haber vermiş olması gerekirdi." Gerekmiyordu. Bay Khan'ın değil buraya geleceğimden, Maisie ile komşu olduğumuzdan dahi haberi yoktu.

"Bak, ne düşündüğünü bilmiyorum ama seninle uğraşacak falan değilim."

"Senden uzak duracağım, Maisie. Sen de öyle yapsan iyi edersin."

"

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
staytonight. ||gyllenhaal. Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin