44.fejezet

725 36 2
                                    

Életem során szerintem a kötelező vizsgálatokon kívül szerintem jó ha egyszer voltam orvosnál. Most pedig itt ülünk Kyle-lal a nászutunk kellős közepén egy orvosi rendelőben. Ideges vagyok az esetleges eredmény miatt. Nem akarom, hogy az bekövetkezzen, mert még úgy érzem túl fiatal vagyok hozzá. Clarissa most 21 éves és még csak most vállalták be a babaprojektet. Én pedig 18 vagyok és lehet terhes. Nem az van, hogy nem akarom, mert az anyaság egy csodálatos dolog és én is szeretnék majd az lenni, de 18 évesen úgy, hogy mindössze egyszer voltam még együtt a férjemmel. Lehetséges ez egyáltalán? Nem tudom, de most minden kiderül. Ha viszont tényleg ez történik akkor az megmagyarázza, hogy miért vagyok csak reggel rosszul. 

-Kiara Kirkwood. - Szólít az orvos. Rámosolygok Kyle-ra és veszek egy nagy levegőt. Besétálok az orvos után a szobába. -Kérem foglaljon helyet. - Így teszek. -Pontosan mik a panaszok? 

-Két napja minden reggel hányingerem van és hányok is. Valamint sosincs étvágyam. Ugyanakkor este már sokkal jobban vagyok. 

-Mikor voltak utoljára úgy együtt a párjával? 

-Őszintén? Most pár napja először. Lehetséges ennyi után? 

-Azt kell mondanom, hogy minden lehetséges. Viszont ennyi idő után még nem lehet megállapítani. Sok párnál van úgy, hogy rögtön sikerül az első után és olyan is, hogy évekig próbálkoznak, de nem jön össze. Maga valószínűleg az első csoportba tartozik viszont ahogy már mondtam is el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy megállapítsuk. Ha továbbra is érzékeli ezeket a tüneteket ugyanilyen formában akkor jogos a gyanúja. Ha viszont pár napon belül elmúlik akkor valószínűleg csak gyomorrontásról van szó. - Ez így logikusan hangzik. Logikusnak kell lennie. Van nekem elég dolgom most nem hiányzik egy gyerek is a tetejébe. - Ha szabad kérdeznem hány éves maga? Nem akarok tolakodó lenni, de ez is fontos információ lehet. 

-18 múltam. 

-Értem. Adok gyomorrontásra gyógyszert és kérem nézzenek vissza pár nap múlva. 

-Az a baj, hogy csupán egy hétig vagyunk a szigeteken. 

-Értem akkor ebben az esetben ha nem múlnak el a rosszullétek keresse fel az otthoni orvosát és próbálja kímélni magát. - A doktornő felírja a receptet aztán távozok. Kyle azonnal felpattan a székről amint nyílik az ajtó. 

-Na mi volt? - Jön közelebb. Megvonom a vállam. 

-Nem tudott semmi konkrétat mondani az orvos. Azt mondta lehetséges, hogy terhes vagyok, de az is lehet, hogy csak gyomorrontásom van. Ha továbbra is maradnak a reggeli zavarok akkor keressem fel az otthoni orvosomat. 

-Hát azt hiszem ha tényleg igaz akkor a szüleink nagyon boldogok lesznek. 

-Nem akarom beleélni magam, mert mi van ha nem jön be és akkor csalódás lesz. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ha tényleg igaz akkor örülök, de őszintén váratlanul ér. 18 évesen anyává válni kicsit bizarr. Ráadásul pont a múltkor beszéltük, hogy még nem akarunk szülők lenni. Úgyhogy részemről a témát lezártnak tekintem. Szeretném élvezni a hét hátralevő részét a férjemmel úgy, hogy nem gondolok az esetleges terhességemre. 

-Anyukád is fiatalon szülte meg a nővéredet, nem? És a nővéred is most vár gyermeket pedig ő is fiatal, ugye? 

-Igen. Clarissa most 21 éves. Anya pedig még ennyi sem volt mikor Clarissa megszületett. 19 évesen hozta világra a nővéremet rá négy évre pedig engem és itt történt utána egy ugrás, mert Ellát 34 évesen hozta világra. De nálatok is ugyanez volt a helyzet, nem? - Kérdezem miközben kilépünk a kórház területéről. 

-De. Anya most 39 éves. Engem 20 évesen, Alexet pedig 33 évesen hozta a világra. 

-Akkor azt hiszem nem lenne túl nagy meglepetés ha én most esnék teherbe. - Ez az utolsó szavunk mielőtt beszállunk a taxiba és elindulunk le a tengerpartra. 

A parton pálmafák lengedeznek és sós víz illatát szállítja felém a levegő. A Csendes-óceán sokkal szebb így mint képeken. Leveszem a szandálom és kézben viszem tovább. A homok csiklandozza a lábamat és a szél belekap a hajamba. Letolom a napszemüvegemet az arcomra és úgy sétálunk. A nap ezer ágra süt forrón perzselve mindent maga körül. Elérünk egy olyan partszakaszra ahol már fürdeni is lehet. Kérdőn nézek Kyle-ra a napszemüvegem lencséi mögül. Vigyorogva biccent egyet. Megindulunk a szörfdeszkák felé. Néhány ember már bent szeli a hullámokat. Mások most próbálják elsajátítani a sport mibenlétét. 

-Szörfözni szeretnétek? - Kiabál nekünk egy férfi. 

-Igen ha lehetséges. - Kiabálok vissza. 

-Máris hozok még két deszkát és akkor kezdhetjük is. - Ameddig a férfi elmegy nekünk deszkáért lepakolom a cuccomat egy biztonságos helyre és felkötöm a hajam. Leteszi a földre a deszkákat és megkezdi az oktatást. Megmutatja, hogy hogyan álljunk fel a deszkán ha már bent vagyunk a vízben és hogyan maradjunk rajta. Az egész az egyensúly kérdése. Azt is megmutatja, hogy a vízbe hogy a legcélszerűbb bejutni. Nagyon élvezem. Miután sikeresen elmagyarázott mindent hagyja, hogy végre kipróbáljuk élesben is a sportot. Ráfekszek a deszkára és elkezdek befelé evezni. Nem nagyok a hullámok ami pont jó. Amikor beérek a tanult módon felállok, megkeresem az egyensúlyom majd most az egyszer megköszönöm magamban Audrey-nak a sok gyakorlást, mert sikerül a deszkán maradnom. Mások a csoportból viszont nem jártak ilyen sikerrel. A herceg például két percenként borul le a deszkáról mellettem. Leülök a sajátomra és odaevezek hozzá. 

-Nem értem hogyan tudsz te fent maradni ennyi ideig. Valld be, hogy már szörföztél. - Söpri ki a haját a szeméből. Viccesen megrázom a fejem. 

-Soha életemben nem csináltam még és azt hiszem sokat használtak Audrey kínkeserves órái a 10 centis förtelemben. 

-Akkor innentől kezdve én is könyveket fogok cipelni a fejemen hátha az segít. - Elnevetem magam és lefröcskölöm vízzel. Erre ő megpróbálja megragadni a csuklóm, de én addigra már messze járok. Ismét felállok a deszkán és egy picivel nagyobb hullám felé megyek. Ezúttal leborulok, de sikerült egészen sokáig fent maradnom. A sós víz marja a bőrömet és a szememet. Nem zavar. Újra visszamászok a deszkára és megint megpróbálom. Ez így megy egész délután. Nagyon jó a hangulat és fantasztikus az idő. Kyle a végén már hagyja az egészet és kifekszik a napra. Csupán én és egy másik korombeli lány marad a vízben. Ő valószínűleg már sokszor csinálta, mert irtó jól megy neki. 

-Most csinálod először? - Jön közelebb. 

-Igen. Otthon nem igazán volt alkalmam kipróbálni. 

-Nagyon jól megy ahhoz képest, hogy először próbálod. 

-Köszönöm. Te viszont profi lehetsz, mert ahogy szeled a hullámokat az valami lenyűgöző. 

-A Vb-re készülök. - Így már érthető. Nagyon ügyes tényleg. -Amúgy Alexis vagyok. 

-Kiara. 

-Sokáig maradtok Kiara? Látom, hogy nem vagytok helyiek csak azért kérdezem. 

-Nem, tényleg nem. A hétvégén utazunk vissza Európába. 

-Akkor azt hiszem élvezzétek ki, mert ilyenben nem mindig van az embernek része. - És ez az utolsó szava mielőtt ismét meg nem hódít egy hatalmas hullámot. Megpillantok egy apróbbat és arra veszem az irányt. Nekem tökéletesen megfelelnek a kisebbek is. Ezúttal végre sikerül úgy, hogy nem esek le közben. Az oktató nemsokára felszólít, hogy mindenki aki a mai foglalkozáson részt vett hagyja el a vizet. Kievezek vissza a partra és leadom a deszkát. Egyszerűen hihetetlen élmény volt. Ennél jobbat még soha életemben nem csináltam. 

-Na hogy tetszett? - Kérdezi a herceg a parton sétálva. 

-Ennél jobb élményben még nem volt részem. Imádtam. 

-Ennek örülök, mert holnapra még egy ennél is jobb programot terveztem. - És tényleg másnap Kyle olyan élményben részesít ami szorosan vetekszik a szörfözéssel, de nem tudja felülmúlni. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now