31.fejezet

928 45 0
                                    

Audrey alaposan lefáraszt. Mint kiderült ma egyensúlygyakorlat van terítéken. Megint kapok egy könyvet és bemelegítésként a fejemen kell végig sétálni a könyvvel. Ez egészen jól megy, de aztán kapok egy újabb könyvet és ez így megy még másik 8 könyvön keresztül. A végén már 10 könyvet cipelek a fejemen. Amikor elérek a fordulóponthoz óvatosan megfordulok és szép lassan visszasétálok Audrey-hoz.
-Nagyon jó Kiara. Most következzen ugyanez cipővel. Hány centis magassarkút hoztál magaddal?
-A szokásos 5 centiset. - Válaszolom meg a kérdését.
-Jó lesz. Fokozatosan fogjuk emelni a tétet. Először csak egy könyv aztán szép lassan mindig eggyel több.
-Rendben. - Felveszem a cipőt és a fejemre helyezem a könyvet. Elindulok a kijelölt úton. Lassan haladok. Elérek a fordulóhoz. Megfordulok és óvatosan sétálok visszafelé. Mikor elérek Audrey-hoz kapok még egyet. Aztán még egyet és még egyet. Mit ne mondjak. Ez nagyon fárasztó, de egész jól megy. Amikor az utolsó adaggal is végzek leveszem a fejemről és lerakom a padlóra. Audrey egy 10 centis magassarkút húz elő a dobozából. Eltorzul az arcom.
-Azt hittem ezt már elengedtük. - Sóhajtok fel.
-Soha sem engedtük el véglegesen. - Amikor meglátja az arcom megenyhül. -Ha nem befolyásolja a feladatot Kyle herceg mehet veled.
-Nagyon köszönöm. - Belelépek a cipőbe és próbálok megállni a lábamon. Nem nagyon sikerül. Kyle megszorítja a kezem és rám mosolyog. Szép lassan elindulunk. A bokám többször is kibicsaklik. Végül valahogy elérünk a fordulóponthoz és visszasétálunk. Ma sokkal jobban ment mint legutóbb, de azért nem szeretnék ebben menni az ünnepségre.
-Levehetem most már? - Nyöszörgök.
-Alapszabály. Egy hercegné sosem nyavalyog. És amúgy igen. Nem kínozlak tovább. - Lerúgom a cipőt és visszaveszem a sajátomat. Még gyakorlunk egy fél órát, de aztán végre elenged.
-Na most már elhiszed, hogy tudok magassarkúban sétálni? - Kérdezek rá szemrehányóan amikor kilépünk a teremből.
-Igen elhiszem. Meddig vagy szabad? - Tereli át a témát arra ami őt érdekli.
-Mivel korábban engedett el Audrey így ha korábban keresem meg édesanyádat akkor korábban is tudok majd elkezdeni pakolni. Szóval most megyek. - Kapok tőle egy csókot aztán mindketten megyünk a saját dolgunkra.
Felmegyek a harmadik emeletre és megkeresem a királyné dolgozószobáját. Amikor meglátom az ajtót óvatosan bekopogok.
-Szabad! - Kiabál ki. Lenyomom a kilincset és belépek.
-Jó napot kívánok Felség! - Köszöntöm. -Bocsánat a zavarásért csak azért kerestem, mert Audrey kisasszony előbb elengedett és gondoltam akkor kezdhetnénk előbb az órát. - Dorinda királyné elmosolyodik.
-Azonnal kezdünk csak rendet rakok itt bár sok hasznom nem származik belőle. - Most nézek csak jobban körül a szobában. Középen egy nagy íróasztal foglal helyet a falakon pedig könyvespolcok roskadoznak. -Na kész is vagyok. Menjünk le a szobádba és kezdjünk el csomagolni miközben átválogatjuk a ruháidat. - Mosolyogva lépek ki a dolgozószobából és megyek le a sajátom a ahol természetesen megint a szobalányaim fogadnak.
-Á jó napot kívánok kisasszony. - Köszönt Amelia és Helena aztán meglátják a királynét. -Jó napot kívánok Felség. - Pukedliznek.
-Amelia, Helena nincs kedvük esetleg maradni amennyiben Dorinda királyné nem bánja.? - Kérdezem kuncogva.
-Ha a királynét nem zavarjuk akkor nagyon szívesen maradunk. - Válaszol Helena.
-Nyugodtan maradjanak. Kiara-val épp a ruhákat szeretnénk átválogatni és ha esetleg van ötletük azt szívesen fogadom. - Kinyitom a szekrényt és kiveszem a ruháimat. Megfogom az egyiket és felemelem. A királyné ránéz aztán elmosolyodik. -Látom sok kék ruhád van.
-Igen a kék a kedvencem és a lányok mindig igyekeznek meglepni.
-Ennek örülök, de azt hiszem be kell vezetni a ruhatáradba más színeket is. Tudom, hogy milyen az ha van kedvenc színe az embernek, mert nekem is van és ennek ellenére mégis megpróbálok változatosan öltözni még ha nehéz is elszakadni az almazöld holmiktól. - Ez igaz. A királyné legtöbbször valamilyen zöld ruhát visel, de láttam már pirosban, kékben, sárgában és még rózsaszínben is. Most is egy narancssárga ruhát visel ami az én ízlésemnek egy kicsit túl harsány. -Szeretném ha innentől kezdve nem csak a kék és árnyalatai ruhákat látnám rajtad.
-Rendben. De ugye megtarthatok ezek közül néhányat?
-Természetesen. Nagyon igényes és csodálatos holmik lettek. Igazán nagy érdem ez a szobalányaidnak. Na, de most lássuk a következő pontot. - Ismét leül az ágyamra és úgy szólal meg. -Ameddig nem házasodtok össze addig tilos a tiara viselése. Utána kötelező, de ez részletkérdés. Na szóval viszont a fejünk nem maradhat fedetlen így azt szoktuk csinálni, hogy ameddig nincs tiara addig jó a kalap vagy valamilyen hajdísz. Ezek a virágos hajpántok tökéletesek egy nagyobb megjelenésre. Ahogy látom nagyon sok ilyennel rendelkezel szintén a kék és árnyalataiban. Mindig passzolnia kell a ruha színéhez. Ha sárga a ruha sárga a fejdísz is. - Berakom a ruháimat egy dobozba aztán rápakolom a sminkesasztalról a holmimat. -Táska mindig kell, hogy legyen a kezünkben. Maximum egy boríték vagy koktéltáska és természetesen, mert miért ne ennek is passzolnia kell színben a többihez. - Időközben kipakoltam a fürdőszobát egy újabb dobozba. Lassan már teljesen kiürül a szoba. A szobalányok segítenek leszedni a függönyöket és az ágyneműt. Azt mondták ugyan, hogy ez mind lesz az új szobában is, de én ragaszkodok hozzá.
-Nyilvános eseményen mindig zárt ruhát kell viselni ami a földig ér. Nem baj ha van egy kicsi dekoltázsa, de nem szabad túl sokat mutatnia. Az ujj nem fontos. Lehet ujjatlan, közép hosszú és teljesen a csuklóig érő. Sminket tilos túl sokat felrakni és mindig látszódnia kell az arcunknak. - Magyaráz tovább Dorinda királyné. Most épp az új szobám felé vesszük az irányt dobozokkal megpakolva. Mikor benyitok leesik az állam. Ez sokkal nagyobb mint a régi szobám. Az egész szoba valami fantasztikus. Az ajtó mellett közvetlenül egy nagy szekrény foglal helyet. A másik oldalán egy hatalmas tükör, az mellett pedig a sminkesasztal. Szembe azzal az erkély alatt szinte az ágyam. Az ágy és a szekrény között pedig a fürdőbe lehet bejutni. Egyszerűen csodálatos. Ledobom a dobozt a földre és elkezdek kipakolni. Amelia segít kicserélni a függönyt és az ágyneműt közben Dorinda királyné beakasztja a ruháimat.
-A hercegnéi program kitalálása nagyon fontos. Minden királyi személy támogat egy számára fontos dolgot. Én például az ország mezőgazdaságait támogatom ha aszáj van. Előttem Dominick anyja a gyermekek jólétét támogatta. De volt olyan is aki a turizmust vagy az ország lakosságának elhelyezését szorgalmazta. Ez a program arra szolgál, hogy tükrözze a saját jellemünket. Én azért a mezőgazdaságot támogatom, mert szenvedélyem a kertészkedés. A te esetedben ez más hogyha a fotózást szeretnéd támogatni azt javasolnám, hogy akkor már inkább a közoktatás legyen a kitűzött cél. Ugyanakkor én csak támogatni tudlak, nem mondhatom meg, hogy mi legyen a te célod. - Megfontolom amit a királyné javasol. Nagyon tetszik a közoktatás támogatása, mert így iskoláknak és diákoknak segíthetek. Ugyanakkor lesz még időm kitalálni. Bepakolom a cuccokat a fürdőbe és ki a sminkesasztalra. Teljesen berendeztük a szobát és még egy kék selyem baldachint is felrakunk az ágy fölé.
-Amelia, Helena igazán köszönöm a segítséget ma is, de most már igazán mehetnek. Pihenjenek egy kicsit és holnap találkozunk. - Fordulok a szobalányaim felé.
-De kisasszony még fel kell készülnie a lefekvéshez. - Tiltakozik Helena.
-Igazán nem nagy fáradság egy este egyedül felkészülnöm. Tényleg nagyon sokat segítettek ma és úgy érzem, hogy ennyit én is megtehetek. Menjenek nyugodtan és holnap reggel találkozunk.
-Ahogy a kisasszony kívánja. Jó éjszakát Felség. - Pukedliznek és elhagyják a szobát.
-A lehető legjobb szobalányokat kaptad. Amelia és Helena mindig nagy odaadással végezték el a feladataikat. Náluk jobb szobalányokat még nem hordott a hátán a föld. Kedvesek és segítőkészek. Ezzel szemben az én két szobalányom például valami óborzalom. Victoria és Ana szörnyűek. Sohasem azt csinálják amit kérek pedig én vagyok a királyné. A királyné és még ez sem segít. - Panaszkodik Dorinda.
-Hát akkor úgy tűnik szerencsés vagyok.
-Irigyellek is. Na, de most már megyek, hagylak pihenni. Holnap találkozunk. - Búcsúzkodik a királyné. Aztán megtorpan az ajtóban. -Szóljak Kyle-nak, hogy jöjjön át?
-Nem szükséges majd jön ha akar, de azért köszönöm. - Felelem zavartan. Kicsit furcsa, hogy a királyné a kerítőt akarja játszani köztem és Kyle között.
-Rendben akkor jó éjszakát Kiara.
-Jó éjszakát Felség. - Becsukja az ajtót én pedig abban a pillanatban lehanyatlok az ágyra. Hosszú napom volt, de egyáltalán nem haszontalan.

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now