7.fejezet

1.1K 47 0
                                    

Ebéd után megfogom Ella kezét és felsietünk a szobánkba. Lehuppanok az ágyamra és intek, hogy jöjjön ő is. 

-Na akkor elmeséled? - Megfogom a kezét. 

-Egy nagyon különleges hely jutott az eszembe ebéd közben. Ahol hercegnők és hercegek élnek és mindenki boldog. Nincsenek szomorú emberek, és mindenkinek megvan mindene. - Ella kirántja a kezét az enyémből és dühösen néz rám. 

-Ezt nem veszem be. Az igazat kérem. 

-Jó akkor elmesélem. Az jutott eszembe, hogy ma vagyok itthon utoljára. Hogy holnap már a palotában fogok ebédelni egy teljesen idegen környezetben teljesen idegen emberekkel. Hogy szembe kell szállnom 16 másik lánnyal valami olyasmiért amit nem tudom, hogy szeretnék-e. Érted ezt? - Hevesen bólogat. Folytatom. -Félek attól, hogy mi lesz itthon ha már én nem leszek. Te leszel a legidősebb gyerek a családban úgy, hogy még olyan kicsi vagy. Néha úgy érzem, hogy egyáltalán nem akarom ezt az egészet máskor meg majd kicsattanok az örömtől, hogy én is a részese lehetek még ha csak egy kis időre is. - Fejezem be. Ella hosszasan gondolkozik a mondandómon végül megszólal. 

-Figyelj Kiara. Te leszel a következő hercegné, mert mindenkivel kedves vagy és jókat szoktál velem játszani. A többi lány biztos, hogy nem játszik a kistesójával. Ez a legfontosabb. Ha egyszer majd gyerekeid lesznek akkor azokkal is jókat fogsz tudni játszani, mert most is képes vagy erre. És ez mindennél többet jelent. Ha az emberek azt látják, hogy a jövőben kedves és jószívű leszel a gyerekeiddel, akkor azonnal megkedvelnek. Ráadásul itt leszek én, a világ legcukibb embere, aki majd elbűvöli a népet ha veled rosszul bánnak. 

-Mikor lettél te ilyen bölcs? 

-Van két nővérem. Ebből az egyik már házas, a másik pedig most készül bevonulni a palotába. Helló jó, hogy ragad rám valami. - Elnevetem magam. Ez igaz. Clarissa már 21 éves, másfél éve házasodott össze a barátjával Christiannal. Én pedig itt vagyok 17 évesen és épp a palotába készülök beköltözni. 

-Na jó oké nem firtatom tovább a tudásodat. 

-Jobban is teszed. - Ella leugrik az ágyról és már rohan is le játszani. Mosolyogva sétálok oda a szekrényemhez, hogy kivegyem a holnapra szánt ruhámat. Kiveszem az egyik kopott kék színű felsőmet és a nadrágjaimat. Aztán megállapodik a tekintetem azon a ruhán amit Janet látogatása alatt viseltem. Nagyon tetszett neki és a protokoll szakértőnek is. Eldobom a földre. Ha ez volt rajtam akkor most biztosan nem lesz jó. Fontos szabály kétszer sohasem vesszük fel ugyanazt. Jó is lenne. Megpillantok egy almazöld ruhát és kiveszem. Odalépek az aprócska tükörhöz és magamhoz fogom. Térdig ér, az ujja a könyökömig szóval minden szempontból tökéletes. Kirakom a székre és megkeresem a szájfényemet. Majd a hajcsattjaim következnek. Holnap már csak használni kell. Megkeresem a fekete magasabb sarkú cipőmet és azt is előveszem. Nem akarok túl elegáns lenni, de azért úgy sem akarok kinézni, mint egy szegény sorsú lány. Tény, hogy nem vagyunk gazdagok, de mióta elkezdtem én is hozzájárulni a családi kasszához jobb a sorunk. Na mindegy. Kiveszem a táskámból a parfümöt és azt is kirakom az asztalra. 

-Ella kincsem irány fürdeni! - Kiabál anya szokása szerint a húgomnak akiről sosem tudjuk, hogy hol van. Ránézek az órára. 6 órát mutat vagyis Ellának hamarosan le kell feküdnie. Előveszem a pizsamámat és várom, hogy Ella végezzen a fürdéssel. 

Miután végez helyet cserélek vele. Bemegyek és beállok a forró víz alá. Ellazulok. Becsukom a szemem. Jól érzem magam. 10 percig áztatom magam majd kiszállok. Fogok egy törülközőt magam köré tekerem és nekilátok a fogmosásnak. Miután ezzel is végzek visszamegyek a szobánkba. Ella már alszik. Csendben felöltözök és kontyba fogom a hajam. Felkapcsolom az asztali lámpát. Előveszem a vázlatfüzetemet és rajzolni kezdek. A csillagos égboltot ábrázolom. Sötétkék festéket kenek az ujjamra és aztán felviszem azt a papírra. Elmaszatolom. Aztán ugyanezt végrehajtom a sárga festékkel is. Elkészülnek a csillagok. Időközben elalszok. Még érzékelem amikor anya kiveszi a kezemből a festéket és a füzetet. Teljesen elnyom az álom. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now