10.fejezet

1.1K 51 0
                                    

Az ebédlő helyett egy tágas szalonba vezetnek minket. Az asztalon meg van terítve és kis névjegykártyákkal jelzik, hogy kinek hol a helye. Megkeresem az enyémet aztán megnézem a mellettem lévőket. Ashley Adams és Bianca Harper. Ez jó. Megállok a szék mögött és várom, hogy helyet foglalhassak. Többen kérdőn néznek rám mire csak megvonom a vállam. És ekkor jönnek rá, hogy miért nem ültem le. Az ajtóban a királyi család jelenik meg. Csupán én és még két lány maradtunk állva. Lassan pukedlizünk és köszöntjük a családot. Megállnak az asztalfőnél. A király a helyére kíséri a királynét, Kyle a másik oldalán, Alex meg Kyle mellett foglal helyet. 

-Üdvözlök mindenkit a királyi párválasztón. Bizonyára már nagyon izgatottak. Remélem csodálatosan fogják magukat érezni nálunk és a végén majd megtaláljuk szeretett országunk következő hercegnéjét. De nem is szaporítanám a szót íme az ebéd. Oh és akik állva maradtak kérem foglaljanak helyet. - Leülök a helyemre Ashley és Bianca közé és várom, hogy felszolgálják az ebédet. Az egyik pincér egy tányér levest tesz elém én pedig lassan mindenre figyelve ebédelni kezdek. Nem szól senki semmit. Teljesen csönd van az asztalnál. 

-Na jó hölgyeim nyugodtan lehet ám beszélgetni meg ismerkedni. Nem kell ilyen nyugodtan ülni, nem azért vannak itt. - Töri meg a csendet a király. Sokan elkezdenek halkan beszélgetni a mellettük lévővel, de én csak csendben eszek tovább. Ashley megütögeti a karom. 

-Mi volt az előbb az, hogy nem ültél le? - Érdeklődik kedvesen. 

-Nem tudom igazából magától jött. Úgy éreztem nem lenne illendő előbb helyet foglalnom mint a király. Csak úgy jött. - Válaszolom meg a kérdését. 

-Tudod ugye, hogy olyan a viselkedésed mintha alapjáraton itt születtél volna. 

-Igen tudom és én magam sem értem, mert biztos, hogy nem vagyok rokona a királyi családnak. Semmi sem köt össze minket. - Magyarázom. Közben megérkezik a második fogás. A tányéron sült kacsamell és párolt rizs fogad. Nagyon jól néz ki. Lassan nekikezdek a kacsának és apró falatokban mindent alaposan megrágva kezdek neki. 

-Igazából Ashley nem értem én ezt az egészet. Mikor Janet és a protokoll szakértő kint jártak megdicsérték a ruhaválasztásomat és azt, hogy mindent pontosan lejegyzeteltem holott nem is kellett volna, mert kaptunk fénymásolatot. Csak úgy magától jött az egész. És tudod mit reagált erre Janet? Azt, hogy példaértékű magatartásom van és, hogy egy jó királynő is mindig előre gondolkodik. - Mondom el neki az egészet. Ashley egy pillanatig nem reagál aztán megrázza a fejét és rám mosolyog. 

-És ez valószínűleg így is van. Figyelj szerintem egy nagyon erős ellenfél vagy akivel jó lesz majd vigyázni. - Óvatosan elnevetem magam úgy, hogy azt senki se vegye észre és visszafordulok az ebédemhez. 

Ebéd után miután a király asztalt bont és a családjával együtt távozik átsétálunk egy külön helyiségbe ahol mostantól a napokat fogjuk tölteni. Samantha és Olivia rögtön ledobják magukat a kanapéra. Több lány egy kis csoportba verődve beszélget míg mások az asztalra kikészített teát isszák. Ashley-vel az ablaknál állva beszélgetünk mikor Janet ront be az ajtón. 

-Hölgyeim kérem, hogy foglaljanak helyet. Pár perc és kezdődik az első illemtan óra. - Mindenki helyet foglal egy asztalnál és várjuk, hogy Janet visszaérjen. 

-Szerinted mi lesz? - Zökkent ki a gondolataimból Ashley. 

-Valószínűleg megtanulunk egy csomó illemszabályt. Hogyan tartsd a lábad ülés közben. Hogyan viselkedj a herceggel és a családjával. Hogyan sétáljunk méltóságteljesen. Akkor hogyan illik a néppel viselkedni. Alapvető öltözködési szabályok. Evésre vonatkozó szabályok. Társalgási szabályok. Szerintem ilyen lesz. - És igazam is lett. Janet mögött ugyanis Audrey Turner a protokoll szakértő jelenik meg. 

-Hölgyeim bizonyára emlékeznek Audrey Turner-re. Ma egy sokkal szélesebb körben fogja átvenni önökkel az illemtant. 

-Először is szeretném átvenni az alapvető szabályokat. Asztalhoz csak akkor ülünk amikor a király engedélyt ad rá. A teáscsészét két ujjal fogjuk meg a többi ujjat pedig kitartjuk. A szalvétát étkezés alatt mindig az ölben helyezzük el. Evés közben maximum halkan lehet beszélgetni. Tilos nevetni. Ha valaki valami vicceset mond a másiknak a szánk elé tesszük a kezünket és úgy kuncogunk. Ez megengedett. Asztalt csak a király bonthat. Addig tart az étkezés ameddig ő azt nem mondja. Ha már előbb befejeztük és a király még mindig nem bont asztalt nem kezdünk el mindenfélével babrálni. A kezünket az ölbe tesszük és mosolyogva hallgatjuk a beszélgetést. Fotózáskor vagy csak kanapén ülés közben a lábunk enyhén megdöntve összezárva kell, hogy legyen. Sohasem szabad keresztbe tett lábakkal ülni. A háttámla és a hátunk között minimum egy tojásnak kell elférnie. A hátunk minden esetben egyenes, nem lehet begörnyedni csak ha nem látják. A herceggel nyilvános helyen maximum kézen fogva lehet érintkezni. Nem ölelheti át a kedvese és nem is csókolhatja meg. Arra ott a hálószoba. - Itt többen elnevetik magukat nem figyelve az épp elhangzottakra. -Ha nyilvános helyen van jelenésünk akkor maximum egy apró boríték vagy koktéltáska lehet nálunk. Semmi extra. Megjelenésnél mindig földig ér a ruha és zárt mellrészű. Tilos kihívó darabokat viselni. Minden alkalommal harisnyát kell viselni. Tilos lapostalpút felhúzni csak magassarkú. A lépcsőn egyenesen előre nézünk, a hátunk egyenes és ha nem vagyunk biztosak akkor enyhén rátehetjük a kezünket a korlátra, de sohasem szabad megmarkolni. - Lerakom egy pillanatra a tollat és megmozgatom a csuklóm. Ez megint rengeteget szabály és nem tudom, hogy képes leszek-e mindet betartani. Oldalra fordítom a fejem és kinézek az ablakon. Már megy le a nap. Kábé délután 4 óra lehet. Audrey elkezd kutatni a táskájában aztán körbesétál a teremben és mindenki elé lerak egy fénymásolatot. Mikor elér hozzám csak mosolyogva megcsóválja a fejét és megszólal. 

-És íme mikor valaki úgy gondolkodik mint egy született királyné. - Felemeli a jegyzetemet és körbemutatja. Sokan kérdőn néznek rám. Mások elismerően és vannak olyanok is akik színtiszta gyűlölettel. Audrey visszarakja elém a papírokat és lerak mellé egy fénymásolatot. Aztán mikor kiosztja az összeset elköszön és mára befejezi az illemtan órát. 

-Én ezt nem bírom. Ez nekem túl sok. - Fakad ki Ashley az ágyamon feküdve. -Nyerd meg ezt a versenyt ha már másért nem hát miattam és azért, hogy megmutasd ki is vagy valójában. - Lerakom a családi képet az éjjeliszekrényre és helyet foglalok a barátnőm mellett az ágyon. 

-Miért mondod ezt? Miért lenne ez túl sok? - Érdeklődök kedvesen. 

-Azért, mert én nem ilyen vagyok. Nem szeretem ha megmondják mit és hogyan csináljak. Ráadásul barátom van odakint. - Leesik az állam. 

-De akkor mégis hogyan válogattak be? 

-Egyszerű. A barátom vagyis Adam mindenáron azt akarta, hogy jelentkezzek én viszont nem akartam. Aztán ebből akkora vita lett, hogy végül mégiscsak beadtam a papírt és hát nem hittem, hogy valaha is beválogatnak. És most itt vagyok és itt leszek ameddig ki nem esek. Aztán ha kiesek már nem leszek itt. 

-Értem asszem. - Újra felállok, mert kopognak. A szobalányaim azok. Beengedem őket. 

-Jó estét kisasszonyok. - Köszönnek egyszerre. -Készen áll a lefekvésre? - Fordul Amelia felém. 

-Természetesen. Sok volt a mai nap. - Ashley észrevétlenül eltűnik a szobámból én pedig egyedül maradok a szobalányokkal. 

-Megcsinálom a fürdővizet és addig Amelia segít kibontani a haját. - Szól ki Helena a fürdőből. Leülök a sminkesasztalhoz Amelia meg elkezdi kifésülni a hajam. 

-És Kiara kisasszony milyen volt az első napja? 

-Igazából nagyon jó volt. Az ebéd valami fantasztikus volt és a délutáni etikett óra is tetszett. Viszont az, hogy reggel még otthon ébredtem most pedig már itt fogok aludni kicsit sok volt egész napra. - Mondom ki őszintén.

-Ennek örülök kisasszony. 

-Kész a fürdő Lady Kiara. - Jön ki Helena. Felállok az asztaltól és besietek a fürdőbe. 

A víz most is borzasztó jól esik és végre ki is élvezhetem. Lehunyom a szemem és teljesen beleereszkedek a kádba. 20 percig áztatom magam. Mikor kiszállok megragadom a kikészített kék hálóinget és magamra veszem, aztán ugyanígy teszek a fürdőköntössel is. Megmosom a fogam és már indulok is aludni. Minden tökéletes. Ismét Kyle-lal álmodok. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now