15.fejezet

1K 51 2
                                    

Benyitok a szobámba ahol mint mindig most is a szobalányaim fogadnak. 

-Amelia, Helena ha nem gond akkor ma meghívtam néhány kiválasztottat, hogy együtt készüljünk az estére. - A szobalányaim boldogan mosolyodnak el. 

-Kisasszonyok akkor mi lenne ha mindenki elmenne tusolni aztán közösen kiválogatjuk a ruhákat és megcsináljuk a frizurájukat? Tudnának szólni a szobalányaiknak, hogy készítsék elő a fürdőt és itt találkozzunk utána? - Mondja el a tervet Helena. A lányok elrohannak a szobájukba én pedig becsukom az ajtót és Amelia-hoz fordulok. 

-Megcsinálom a fürdőt és ön addig készüljön elő. - Lerugom a cipőmet és Helena pedig segít levenni a ruhámat. Bemegyek a fürdőbe és bemászok a kádba. Behunyom a szemem és a délután jut eszembe. Jól éreztem magam. Egyszerűen fantasztikus volt. De aztán minden elszáll én pedig kiszállok a kádból. Felkapom a hálóingemet és a köntösömet, megmosom a fogam és visszamegyek a szobámba ahol már a többiek várnak ruhával a kezükben. 

-Na végre Kiara. Mi tartott eddig? - Sóhajt fel Ashley. Kinyitom a szekrényemet és háttal válaszolok. 

-Mindig eddig fürdök Ashley. Sőt van amikor sokkal tovább is tart. Tegnap este 20 percig fürödtem. - Kiveszek egy majdnem fekete ruhát és magam elé fogom a tükör előtt. Egy ujja van, zárt mellrészű, a szoknyarész a földig ér és többrétegű. A szoknyákat apró kristályok díszítik felül pedig hozzá passzoló gyöngyök helyezkednek el. -Helena este ezt szeretném felvenni. Ki tudná készíteni a megfelelő cipőt és  hajdíszt? 

-Természetesen kisasszony. De ha szabad megkérdezem akkor hogyan kezdjünk hozzá? 

-Mi lenne ha áthívnánk a lányok szobalányait is és akkor van akinek a haját csinálnák másoknak meg a ruháját? 

-Ez így jól hangzik. - És munkához látunk. Először Elisabeth ül le a sminkesasztalhoz és Ashleyt öltöztetik. Ashley egy csodaszép halványsárga ruhát választott amihez egy laza fonást készítenek. Közben Elisabeth már öltözik. Egy almazöld térdig érő, ujjatlan ruhát választott amihez kiengedve hagyták a haját. Aztán következik Bianca és én. Elisabeth szobalányai segít felvenni a ruhát és harisnyát ameddig Bianca-t sminkelik. Végül pedig cserélünk. Helena felcsavarja a hajam aztán a szokásos módon kiengedi, de ezúttal nem hagyja kiengedve hanem oldalra csatolja és beletűzi a kék rózsát. Felállok és megnézem magam a tükörben. 

-Lányok fantasztikusan néztek ki. - Dicsérem meg őket. 

-Te is irtó jól festesz. - Jegyzi meg Elisabeth. Kinyitom az ajtót. 

-Mehetünk lányok? - Mindannyian bólintanak. Elköszönök a szobalányaimtól és boldogan indulunk meg a stúdió felé. 

Amikor elérünk már nagyon sok lány várakozik a folyosón. Janet érkezésével pedig mindannyian bemegyünk a terembe és helyet foglalunk. A királyi család már itt van és épp a stábbal beszélgetnek. Kezdődik. Megjelenik a visszaszámlálás aztán a címer. A király fellép a pódiumra. 

-Jó estét Hortens! Ma egy újítást vezetünk be az esti híradóba. Mr. Scott királyi műsorvezető fog a hölgyekkel beszélgetni, de előtte lássuk a híreket. Melodes tartományban új iskolát alapítottak ahova a következő tanévtől kezdve lehet jelentkezni… - És csak mondja és mondja míg végül elérkezünk az utolsó hírhez. -Idris tartományban pedig új bérlakásokat építettünk a szegényeknek. Köszönöm Hortens. Most pedig Mr. Mark Scott. - Dominick király levonul és egy idősebb férfi váltja fel. 

-Jó estét kívánok. Mind azt bizonyára tudják imádott hercegünk elérte a megfelelő kort és most készen áll feleséget választani magának országunk 17 csodálatos lánya közül. 

-Bocsánat Mark, de már csak 13 lány van versenyben. - Kiált neki Kyle. 

-Á szóval már ki is szavazott négy lányt? Meséljen csak. - Kyle átsétál Markhoz és köszönti a népet. -Szóval akkor kiesett az első négy versenyző. Ezt kifejtené? 

-Igazából az egész ma reggel történt. Úgy döntöttem, hogy az első benyomás elvét követem és mindenkivel beszélgettem a reggeli alatt. Voltak akik nagyon felkeltették az érdeklődésemet, de sajnos voltak olyanok is akik semmilyen érzést nem váltottak ki bennem. Nem akartam hitegetni őket ezért úgy döntöttem, hogy az elején hazaküldöm őket. Remélem nem haragudtak meg rám nagyon ezért a döntésemért. 

-És szabad tudni, hogy ki volt a négy lány? 

-Természetesen. Lady Lili Cox. Lady Rose Bennett. Lady Zorah Silver. És Lady Penny Peterson. - Egyesével bemutatják mind a négy lánynak a fotóját. Sajnálom őket elvégre mindössze egy beszélgetésen múlott az egész. De aztán eszembe jut, hogy mit hozhat nekik ez a pár nap a versenyen és elmosolyodok. Biztosan sokan fognak majd a kezükért vetekedni. Biztosan nagyon boldogok lesznek. Kyle visszasétál a szüleihez Mark pedig szólítja az első interjúalanyát. Lady Samantha Johnsont. Megkérdezi tőle, hogy hogyan érzi magát a palotában. Találkozott-e már a herceggel. Mire Samantha azt feleli, hogy nem, de minél előbb szeretne. Aztán felmerül az is, hogy milyenek szerinte a versenyzők. Erre azt feleli, hogy két nap nem volt elegendő egyenlőre az ismerkedésre, de szerinte nagyon kedvesek vagyunk. Ezután Rachel következik. Tőle is megkérdezik ugyanezeket és ő is mindre válaszol. A találkozóra például azt feleli, hogy ma este a híradó után fog találkozni a herceggel. Ez felkelti Mark figyelmét és jól kifaggatja mind Kyle-t mind Rachelt. Mire rám kerül a sor addigra már sok lányt meghallgattak. Lassan kifújom a levegőt, lesimítom a ruhámat és óvatosan felállok. Átsétálok a pódiumra. 

-Jó estét Mr. Scott. - Köszöntöm protokollhoz illően. 

-Jó estét Lady Kiara. Meséljen csak hogyan érzi magát a palotában? 

-Igazán jól. A szobalányaim kedvesek. Az ételek nagyon finomak. A palota pedig valami csodálatos. Oh és el ne felejtsem. Néhány lánnyal azt hiszem sikerült egész jól megismerkednem. Igazán jó fejek. 

-Ennek örülök. Ön már esetleg találkozott a herceggel? - Most mi legyen? Nem akarom bevallani az éjszakai programunkat és végül nem is mondom el. 

-Ma délután találkoztunk és sétálni voltunk a kertben. Nagyon jól éreztem magam, de ha nem haragszik meg erről inkább nem beszélnék. 

-Ugyan egyáltalán nem haragszom meg. De ha szabad kérdeznem mit szól ahhoz, hogy maga volt az első lány akivel találkozott a herceg? 

-Őszintén? Mikor megkért, hogy délután találkozzunk rögtön arra gondoltam, hogy ki fogok esni, de aztán egészen máshogy alakult. Megtisztelve érzem magam azért, mert én lehettem az első lány. - Vallom be. Mark elmosolyodik, megköszöni a részvételt és visszaküldött a helyemre. Én pedig megyek. Még kihív egy-két lányt 

aztán ismét átadja a szót a királynak aki elköszön a néptől aztán az adásnak vége. Mindenki mehet a dolgára. Elindulok vissza a szobámba ahol már a szobalányaim várnak. 

-Kisasszony levele érkezett. - Megragadom az apró papírt és olvasni kezdek. Csupán egy sort tartalmaz. 

Kiara. Remélem ma is kint leszel én várni foglak. Kyle. 

Lerakom a cetlit az asztalra és anélkül, hogy még egy pillantást vetnék rá felkészülök az alvásra. Most is Kyle-lal álmodok, de már kezdem megszokni. Elnyom az álom. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now