6.fejezet

1K 45 0
                                    

Az orvos valami pusztulat. Mindenre rákérdez. Voltam-e már bárányhimlős? Van-e valami súlyos betegségem? Stb. Nem nincs. 

-Utolsó kérdés. Mikor volt utoljára beteg? - Ránézek anyára. 

-Ha a nátha is számít akkor kb egy hónapja. De csak köhögött és folyt az orra. Ennyi. 

-Rendben köszönöm. Szerintem végeztünk is. Egészségügyi szempontból tökéletesen alkalmas a versenyre. - Meglepődök. 

-Miért? Volt olyan akit ez miatt kellett kizárni? 

-Nem. Csak arról van szó, hogy mivel holnap kezdődik ez az egész és voltak akik szegényebb körülmények közül jönnek ezért nem lehettünk biztosak benne, hogy teljesen egészségesek. Nekik vitaminokat kell szedniük és majd meglátjuk mi lesz. Most viszont megyek. - Kikísérem az orvost. Miután becsukom az ajtót anyához fordulok. 

-Szerinted mi lesz? Mármint a versenyen. 

-Megnyered és te leszel Hortens új hercegnéje. - Megforgatom a szemem. 

-Nem így értettem anya. Mi lesz ha nem szeretek bele a hercegbe? Mi lesz ha időközben rájövök, hogy nem akarom az egészet? Vagy mi lesz ha beleszeretek Kyle-ba, de ő mást választ? Vagy mi lesz ha ő szeret belém, de én nem? - Kezdek bepánikolni. Anya megfogja a kezem. 

-Bármi is történik azon a versenyen majd tudd, hogy én már most büszke vagyok rád. Ha nem szeretsz bele a hercegbe akkor nem. Akkor hazajössz és majd megtalálod az igazit. Ha viszont igen akkor emelt fővel végigcsinálod. Ha pedig nem szeret beléd és te igen. Akkor kisírod magad és utána továbblépsz, mert tovább kell. - Ez így logikusan hangzik. 

-Köszönöm szépen, hogy te mindig tudod, hogy mit kell mondani. Most pedig felmegyek és elkezdek csomagolni. - Anya bólint én pedig felszaladok az emeletre. Kirángatom a kis kék táskámat az ágy alól és a szekrényemhez lépek. Ruhát tuti, hogy nem viszek, mert azt kapni fogok a palotában. Visszanézek az ágyamra. Megfogom a kispárnám. Berakom a táskámba. Aztán az asztalomhoz lépek. A családi fotót is elrakom és végül a fényképezőgépemet is. Muszáj haladnom a portfóliómmal. Két napig nem is csináltam semmit ráadásul a palotában kiváló képeket készíthetek majd. A kedvenc parfümöm és a hajcsattjaim következnek. Ezek azok, amiket semmiféleképpen sem hagyok itthon. A képek közül pedig mind rajta van a gépemen ennek az egynek a kivételével. Ez túl értékes ahhoz, hogy csak a gépemen foglaljon helyet. Bezárom a táskám és lerakom az ágyra. Ekkor pillanatok meg egy apró dobozt az ágyon. Óvatosan felemelem és kinyitom. A kedvenc karkötőm van benne és egy rajz. Ez tuti Ella műve. Kiveszem a karkötőt és megforgatom a kezeim között. A megszokott medálokat pillantom meg. Aztán észreveszek egy újat is rajta. Egy apró szívecske van rajta. Nagyon tetszik. Kiveszem a rajzot is. Anya két sort írt rá. 

A leggyönyörűbb hercegnőnek a Földön. Ha ránézel tudd, hogy mi mindig veled leszünk. 

Anya, Apa, Clarissa és Ella

-Kiara gyere kész az ebéd! - Hallom meg anya hangját. Elrakom a karkötőt a dobozba a cetlivel együtt és berakom a táskámba aztán lesietek a konyhába. Apa és Ella már az asztalnál ülnek anya pedig épp a tepsit hozzá befelé. Leülök a helyemre és segítek anyának szedni. 

-Mi jót főztél Rosali? - Kérdez rá apa. 

-Sült csirke ananásszal és almával. - Anya leül és enni kezdünk. 

-Megtaláltam a karkötőmet és a rajzot a dobozban az ágyamon. Köszönöm szépen az új medált, nem kellett volna. 

-Ella ötlete volt. Adni akart valamit neked és úgy gondoltuk, hogy ez lesz a legjobb ajándék számodra. - Ránézek a húgomra, aki még csak 5 éves. Nagyon kicsi és máris óriási erő lakozik benne. Átnyúlok az asztalon és megszorítom a kezét. 

-Köszönöm Ella. - A húgom biccent és elengedi a kezem. 

-És mit pakoltál be? Mit tartasz fontosnak? 

-A karkötőt ugye. Akkor a kedvenc parfümömet és hajcsattjaimat. A kispárnámat, mert anélkül nem tudok aludni. Egy közös családi képet és természetesen a fényképezőgépemet. Az mindennél fontosabb. 

-Fogkefe, fogkrém? 

-Szerintem azt kapok a palotában majd, ahogy tusfürdőt és sampont is. - Anya biccent. Apára nézek. Arcán büszke mosoly. Rámosolygok úgy, hogy senki se vegye észre. Visszamosolyog. Eszembe jut, hogy most ebédelek együtt utoljára a családommal. Hiányozni fog. Minden percét kiélvezem. 

-Min mosolyogsz Kiara? - Szólal meg Ella. 

-Csak eszembe jutott valami. - Felcsillan a szeme. 

-És mi? Elmeséled? 

-Ebéd után. Úgy jó lesz? - Hevesen bólogatva tér vissza az ebédhez. Én is így teszek. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now