23.fejezet

1K 51 0
                                    

Az elkövetkezendő napokban mindenki szorgalmasan dolgozik. A csoporttal egész héten a fogadást szerveztük. Kiválasztottuk a dekorációt. Megbeszéltük az ételt. Megtanultuk az alap társalgási kifejezéseket lengyelül. Berendeztük a szalont és megtartottuk a ruhapróbát. És mire elérkezett a találkozó mindennel készek lettünk. Most a szalon előtt várjuk a többi vendéget. Egy hosszú ujjú, földig érő, zárt mellrészű, vörös, ékkövekkel kirakott ruhát viselek. A hajamba egy apró rózsákkal kirakott hajpántot tűztek a szobalányaim. A többiek sem néznek ki rosszul. Minden szobalány kitett magáért. Megérkeznek az első vendégek. Mikor meglátom a királyi párt mélyen meghajolok és pukedlizek. 

-Dzien dobry, Majestat. 

-Dzien dobry! 

-Kérem fáradjanak beljebb. - Váltok vissza a saját nyelvemre. Kyle azt mondta, hogy beszélik a nyelvünket. A királyi pár után Patrycja hercegnő és a férje jelenik meg. 

-Nagyon örvendek. Igazán boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Az pedig még fantasztikusabb, hogy megismerhetem Kyle jövendőbelijét bárki is az. Na de szerintem megnézem a szüleimet. Mégegyszer nagyon örvendtem. - Ezzel Patrycja besétál a szalonba mi pedig továbbra is a vendégeket fogadjuk. Utolsóként Janet és Dorinda királyné érkezik. 

-Eddig nagyon jól csináljátok. Most bemegyünk a szalonba ahol felszolgálják a szendvicseket és a teát. A feladatotok elvegyülni és kapcsolatba lépni a vendégekkel. Elsősorban a királyi család tagjaival. Ha ők jó véleménnyel vannak rólatok akkor minden szuper. - Mind az öten szétszéledünk. Körbenézek a teremben és meglátom Patrycja-t amint egyedül áll épp. Odalépek hozzá. 

-Elnézést a zavarásért Felség. - Patrycja mosolyogva fordul felém. -Láttam, hogy egyedül van és gondoltam idejövök. 

-Egyáltalán nem zavar. Igazából a férjemet Krystian-t várom. Elment nekem teáért. - Zavartan a fülem mögé tűrök egy hajtincset. Ez nem volt valami jó ötlet, de feltalálom magam. 

-Hallottam, hogy nem olyan régen volt az esküvője. A herceg mondta mikor megtudta, hogy az ön családja lesz az egyik aki idelátogat. 

-Igen. Októberben volt. Az egész nem volt nagy. Csak a szűk családi kör. A szertartást a tv közvetítette otthon Lengyelországban. Nagyon boldogok vagyunk. Krystian nagyszerű ember és irtó boldog vagyok, hogy a szüleim elfogadták. Most pedig gőzerővel készülünk átvenni a trónt. - Kyle-nak igaza lett. A hercegnő imád magáról beszélni. 

-Igazán örülök, hogy ilyen boldog. És utólag is nagyon gratulálok az esküvőhöz. 

-Nagyon szépen köszönjük. És csak, hogy megsúgjam. Elég régóta ismerem Kyle-t. És azt is tudom, hogy milyen szokásai vannak. Valamint én őszintén szólva ha választanom kell egyet a hölgyek közül magát választanám. Tekintve, hogy tudom mi előtt állnak azt nézem, hogy ki hogyan veszi az akadályokat és szerintem maga teljesített eddig a legjobban. Azt nem tudom, hogy amúgy milyen, de bízok benne, hogy ha maga lesz a hercegné maximálisan helyt fog állni és én mindig támogatni fogom. 

-Igazán köszönöm Felség. Ez nagyon kedves magától. - Eközben megérkezik a férje és szorosan átkarolják Patrycja-t. Őt is köszöntöm aztán észreveszem Kyle-t és elnézést kérve távozok. Közben leveszek az egyik tálcáról egy csésze teát. 

-Na hogy tetszik eddig a fogadás? - Lépek oda hozzá. Kyle egy pillanatra átkarolják a derekam és belecsókol a nyakamba. Aztán már el is lép. 

-Nagyon ügyesek vagytok. Beszéltem már édesanyámmal és a lengyel királlyal is akik mind azt mondták, hogy a dekoráció csodaszép, az ételek nagyon finomak és a társaság tényleg felkészült. Már alig várom, hogy elcsípjem Patrycja-t és elmeséljem neki a kapcsolatunkat. - Maximálisan megértem, hogy miért mondja ezt. Én is elmesélném a legjobb barátomnak azt ha összejönnék valakivel. Részletkérdés, hogy kinek mi ez a legjobb barát. -Nagyon szeretném ha végre valakivel megoszthatnám a boldogságomat. Alex még nagyon kicsi ehhez a hercegnő viszont már tudja, hogy milyen ez. Ugye nem bánod ha elmesélem neki? 

-Dehogy bánom. Megértem, hogy el akarod mondani a legjobb barátodnak. Én sem tennék másként. És nem is tettem. Ashley mondjuk úgy sejti a dolgokat. Viszont az otthoni barátnőm Stacey már mindent tud. - Vallom be. 

-Igazán örülök ennek. És köszönöm, hogy megérted amiért én is szeretném már kiadni. - Megfogja a kezem egy pillanatra és megszorítja aztán már el is engedi. Apró gesztusok amelyekkel érezteti, hogy vágyik rám. Nagyon boldog vagyok. -Megkeresem Patrycja-t ha nem bánod. Este találkozunk az erkélyen? 

-Már alig várom. - Kyle még ad egy utolsó, gyors csókot aztán már el is tűnik. Én is így tennék ha nem ragadná meg két erős kar a kezemet. Ashley az. Félrevon az egyik sarokba és azonnal kérdőre von. 

-Mi volt ez az egész? Ha továbbra is te akarsz lenni a titkos menyasszony akkor ilyet nem csinálhattok. Csoda, hogy nem vette észre senki. - Teljesen elpirulok. 

-Nem tudom mi volt ez vagyis de. Egyszerűen már nem csak egy eltitkolt valami akarok lenni. Ugyanakkor mégis. Ashley segíts. Nekem ez túl sok. - Kapaszkodom kétségbeesetten a karjába. 

-Jó figyelj. Vegyük azt, hogy továbbra is titok akarsz maradni. Akkor nem változtattok semmin. Megtartjátok az eddigi szokásaitokat és minden rendben lesz. Ha eljön az ideje a herceg kirak mindenkit és az utolsó kettő marad csak. - Bólintok. -Ha pedig már unod a titkot vállald fel, hogy kapcsolatban vagy és bírkózz meg azzal, hogy ennek számos lány nem fog örülni a versenyben. Sokkal előbb lesz az eljegyzés tekintve, hogy az összes versenyző megharagszik rátok és itt hagyja a versenyt. Bármelyiket is választjátok én mellettetek leszek. De úgy gondolom, hogy az elsővel többet nyertek. Így kábé csak sejtik néhányan a dolgot, de nem biztosak benne. Viszont ha elmondom szerzel magadnak 8 örök ellenséget. 

-Hogy tudod te mindig azt mondani amit kell? A jövőbe látsz? - Ashley elneveti magát. 

-Nem látok a jövőbe egyszerűen csak racionálisan gondolkozok. Most pedig mondd el, hogy hogyan lett ilyen jó a fogadásotok? Mi bármit csinálunk abból csak katasztrófa lesz. 

-Egyszerű. Meghallgattuk egymás ötleteit aztán közösen megvitattunk mindent. Még Samantha és Olivia is jól viselkedett. 

-Ezt nem mondod komolyan? 

-De nagyon is komolyan mondom. Beszéltél már a lengyel királynéval? - Nemlegesen rázza a fejét. -Akkor gyere beszéljünk vele. Odasétálunk a királynéhoz és megszólítjuk. 

-Przepraszam Felség. - A királyné mosolyogva fordul felénk. 

-Dzien dobry, Kisasszonyok. 

-Hogy tetszik a fogadás eddig? 

-Nagyon szép és elegáns lett. Látszik, hogy dolgoztak vele. Olyan az egész mint egy csipetnyi Lengyelország. A nemzeti színű abroszok és a virágok azonnal elvarázsoltak. Ráadásul észrevettem, hogy minden szervező vörös ruha van. Ez mégjobban kifejező, hogy mennyit dolgoztak vele. Persze van még hova fejlődni, de így elsőre nem rossz ez. Örülök, hogy ismét ellátogathattam eme csodálatos országba. - Egy pincér megy el mellettünk egy nagy tálca szendviccsel. A királyné levesz egyet. Aztán beszélgetés közben megeszi. -Az ételek pedig egyszerűen isteniek. El fogom rabolni a szakácsukat, mert a miénk otthon a nyomába sem érhet. Sokkal jobban csinálja a lengyel ételeket mint otthon a született szakács otthon. - Ezen jót nevetek magamban. A királyné tényleg elég közvetlen. Pont úgy ahogy Kyle mondta.

 A fogadás remekül sikerült és mikor a végén távoznak a vendégek mindegyik arcán sugárzó mosoly virít. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. 

-Gratulálok én is mindenkinek aki szervező volt. Most megnézzük holnap a német találkozót is és utána megbeszéljük a hiányosságokat. Most elmehettek. - Benézek a szalonba ahol minden tiszta kupi és rendetlenség. Körbenézek a csapat tagjain és ugyanazt látom rajtuk is. 

-Ha nem bánja Lady Janet mi szeretnénk segíteni a takarításban. - Szólalok meg. 

-Ez igazán nagylelkű önöktől. A szobalányok biztos szívesen fogadják a segítséget. - És ezzel kezdetét veszi a maratoni takarítás. Mindenki lerúgja a cipőjét és mezítláb úgy ahogy van megragadja a seprűket. Mire végzünk este lesz. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now