4.fejezet

1.1K 48 0
                                    

Reggel totál kómásan kelek arra, hogy anya a vállamat rázza. 

-Kiara kelj fel. Nemsokára érkeznek a palotából. - Kimászok az ágyból és óvatosan a szekrényemhez lépek. Leakasztok egy halvány rózsaszín, vállpántos ruhát és átsietek a fürdőbe. Gyorsan kifésülöm a katasztrófát a fejemen és felkenek egy kevés szájfényt. Aztán felkapom a kedvenc karkötőmet és lesietek a konyhába. 

-Hát te minek öltöztél így ki? 

-Gondoltam ha már a palotából várunk vendégeket egy kicsit rendbeszedem magam. Elvégre egy hercegné mindig jól néz ki. Ez a minimum. - A csengő hangja szakít félbe. Odasietek ajtót nyitni. Az ajtóban Janet áll és egy idősebb hölgy. - Jó reggelt kívánok Lady Janet és önnek is hölgyem. 

-Jó reggelt kívánok Lady Kiara. Hadd mutassam be Audrey Turner etikett szakértőt. 

-Jó reggelt kívánok Lady Audrey. - Köszönök ismét. - Fáradjanak beljebb. - A két hölgy illedelmesen követ anya pedig kijön a konyhából. - Bemutatom édesanyámat. - A hölgyek leülnek az asztalhoz, anya pedig visszasiet a konyhába. 

-Nos akkor kezdjünk is bele, mert még rengeteg hölgyet kell ma meglátogatnunk. - Audrey elővesz egy vastag dossziét a táskájából és kinyitja. 

-Királyi etikett. Most csak a legfontosabb szabályokat mondom el. A hölgyek hivatalos öltözködési szabályai szerint mindig harisnyát kell hordani. A ruha igazából tök mindegy. Mértékkel, de lehet ujjatlan, érhet a földig és akár térdig is, de a fölött sohasem. A smink. Tilos erőteljes sminket használni. Általában szeretem ha a hölgyek szabadon hagyják az arcukat, de egy visszafogottabb smink is tökéletes. - Anyám ez oszt rengeteg szabály. - A haj. Általában kiengedve hordjuk, hogy mindenki megcsodálhassa, esetleg feltűzve. Viszont soha nem takarhatja el az arcot. Ha végképp nem tudunk vele mit kezdeni akkor csak csatoljuk oldalra és meg is van oldva. Tilos a hajat festeni. A körömlakk az engedélyezett. Az ékszerhasználat is megengedett a diadém és a tiarák kivételével. Azt csak az esküvő után lehet. Amúgy nyaklánc, karkötő, fülbevaló lehet. Röviden ennyi. Társalgási szabályok. A herceget felségnek szólítjuk akárcsak a szüleit. Mivel rangban ön felett áll így ön köszön először. Pukedlizik és meghajol közben. A herceget csak akkor lehet tegezni ha engedélyt ad rá. Asztalhoz csak akkor lehet ülni ha a király azt mondja és csak akkor lehet felállni ha engedélyt kap rá. Tilos az asztalnál hangosan beszélgetni és mindig lassan eszünk. A lefekvési idő után a szobákat tilos elhagyni. A királyi család emeletére felmenni tilos. Egymást a hölgyekkel fizikailag bántani szintén tilos. A szobájukban a hölgyek azt csinálnak amit akarnak, de a szobalányokkal sem lehet durván bánni. - Itt megáll egy pillanatra a beszédben. Lerakom a tollat és megmozgatom a csuklóm. Janet ekkor szúrja ki a jegyzetemet. 

-Igazán nem kellett volna jegyzetelned, direkt úgy készültünk, hogy lefénymásoltuk az anyagot. De nagyon dícséretes, hogy gondolkodás nélkül lejegyzeteltél mindent. Egy jó királynő is mindig előre gondolkodik. - Ezek szerint tudatalatt több van bennem a királyi szokásokból mint azt hittem. Ez nagyon klassz. 

-Akkor ha már szóba került a fénymásolat azt oda is adnám és szerintem lassan megyünk is. - Áll fel Janet. Audrey azonban nem követi a példáját, ülve marad. 

-Van még néhány fontos kérdés, amit szeretnék feltenni. Nem tolakodásnak szánom és nem is kívánok belemászni a személyes teredbe, de muszáj vagyok feltenni. - Veszek egy nagy levegőt. 

-Rendben, megpróbálok mindegyikre kielégítő választ adni, amennyiben rendelkezésemre áll az ilyen. 

-Fontos lenne tudnunk, hogy ezelőtt volt-e már valamilyen kapcsolatod férfiakkal. - Ez tényleg kicsit személyes, de hát muszáj válaszolnom. 

-Nem még sohasem volt semmilyen kapcsolatom. Mindig is a tanulással foglalkoztam és azzal, hogy ott segítsek másoknak ahol csak tudok. És ez nem csak a családomra vonatkozik. Nem volt nagyon időm a fiúkkal, férfiakkal foglalkozni. 

-Rendben akkor a következő kérdést már fel sem teszem mivel kielégítő választ kaptam. Tulajdonképpen ennyi lett volna akkor. A személyes kapcsolatokra voltam kíváncsi, de mivel kimerültek a segítségnyújtásban így mindenre megfelelő választ kaptam. - Felállnak az asztaltól és az ajtó felé indulnak. Követem őket. 

-Ne felejtsd el ezt a jegyzetet olvasgatni bár ahogy elnézem már nincs is nagyon szükség rá. Ösztönösen tudtad, hogy mit és hogyan kell tenni. Más lány nem nagyon tud így viselkedni. - Kilépnek az ajtón én pedig becsukom azt. Visszatérek a világomba még két napig. 

-Na kicsim hogy sikerült? - Lép be a látogatás után fél órával anya a szobámba. 

-Minden klassz volt. Megdicsérték a ruhaválasztásomat, és azt, hogy végig jegyzeteltem pedig nem is kellett volna. Azt mondták van bennem valami királynői. Hogy példaértékű viselkedésről tettem tanúbizonyságot. Olyan mintha mindig is a palotában éltem volna és közben meg mégsem. Érted ezt? - Ülök fel az ágyamon. 

-Igen értem, mert igazuk van. Kicsi korod óta jólnevelt voltál, némi szemtelenséggel, lásd a jelentkezési lapot. De mindig is imádtál segíteni másoknak. Nem féltél megmutatni, hogy ki is vagy valójában és ezért sokan csodáltak. Kedves vagy, vicces és nagyon segítőkész. És ezek a tulajdonságaid az évek során megerősödtek. Azt hiszem méltó hercegnéje és később királynéja leszel az országunknak. Ha pedig nem, akkor a herceg jó nagy hülye, mert nálad jobbat keresve sem találhat. És ezt nem úgy mondom mint az anyukád, hanem mint egy random idegen akinek már segítettél. - Könny szökik a szemembe. Szorosan átölelem anyát. 

-Köszönöm. Mindent köszönök. 

-Ne nekem köszönd hanem magadnak, te formáltad magad olyanná amilyen most vagy. Viszont most már jobb ha megyek, mert még ebédet kell csináljak. 

-Segítsek? 

-Á hagyjad csak. Inkább tanuld az etikettet. - Bólintok. Anya kisétál a szobából én pedig visszatérek az etiketthez. Királyi étkezési szokások. A teáscsészét két ujjal fogjuk meg a többi ujjat pedig kitartjuk. A szalvétát étkezés alatt mindig az ölben helyezzük el. Első fogás egy 5 fogásos menüsornál a hideg előétel. Utána következik a leves majd meleg előétel, főétel és végül desszert. Három fogásnál leves, főétel és végül desszert. Komolyan kezd nagyon elegem lenni ebből. 

-Kiara megérkezett a szabó. Gyere le kérlek! - Felpattanok az ágyról és lesietek a konyhába egy újabb őrület miatt. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now