17.fejezet

1K 49 0
                                    

-Jó reggelt kívánok hölgyeim. Remélem készen állnak a mai napra. - Szólal meg az asztalfőnél a király. -És Lady Kiara örülök, hogy ismét csatlakozott a körünkbe. - Most meg kell szólalnom. 

-Én is örülök Felség, hogy ismét elláthatom a feladataimat mint kiválasztott. 

-Ennek igazán örülök, de most foglaljunk helyet, mert érkezik a reggeli. - Először a királyné ül le. Neki a férje segít. Aztán a király. Utána a két herceg és végül mi kiválasztottak. A pincérek tálalják a reggelit. Sült kolbász, bacon és tükörtojás egy bögre meleg teával. Nagyon jól néz ki. Lassan nekikezdek az evésnek. Ashley megböki a könyökömet. 

-Ez valami fantasztikus. - Suttogja nekem. 

-Tudom. - Suttogom vissza. Mindenki jóízűen eszik és közben halkan beszélget. -Ha minden étkezés ilyen itt akkor beszökök a konyhára és ott is maradok. - Mondom neki. Ashley kuncog. 

-Honnan jönnek neked ilyen gondolatok? 

-Nem tudom csak jönnek. 

-Majdnem félrenyeltem miattad a falatot és azért te lettél volna a hibás. Megszégyenültem volna a királyi család előtt. Ezt nem akarhatod. 

-Nem is akarom. Nem célom lejáratni a királyi család előtt téged. Te vagy a legjobb barátnőm, hogy feltételezhetsz ilyet? 

-Sehogy. - Kuncogva fordul vissza a tányérjához én pedig követem a példáját. Eszembe jutnak az otthoniak. A családom és a barátnőm. Vajon mi lehet velük. Vajon Stacey és anyáék nézik a híradót tudva, hogy lehet láthatnak egy kis időre.? Vajon eszükbe jutok a nap egyes szakaszán vagy már el is felejtettek? Biztosan nem. -Mi van veled Kiara? Nagyon elgondolkodtál. - Zökkent ki Ashley a gondolataimból. 

-Csak eszembe jutott a családom és a legjobb barátnőm. 

-Ismerős. Nekem is sokszor jutnak eszembe. Főleg Adam. De amúgy milyen barátnőről beszéltél az előbb? 

-Stacey-nek hívják. Kiskorom óta ismerem őt, mindent együtt csinálunk mintha csak az ikrem lenne. Még a fotózásra is elkísért mikor mentünk. Nagyon szeretem és tudom, hogy ő is így van ezzel. Viszont mióta itt vagyok te lettél az új legjobb barátnőm. És tudom, hogy ha egyszer találkoztok biztosan nagyon kedvelni fogjátok egymást. 

-Akkor ez a Stacey nem is lehet olyan rossz arc ha ennyire kedveled. - Mondja sejtelmesen. Azonnal átlátok rajta. 

-Valld be, hogy féltékeny vagy rá. 

-Jó igen egy kicsit, de csak azért, mert nagyon jó fejnek tűnik. Szeretném megismerni. 

-A verseny után ígérem bemutatlak neki. - Visszafordulunk a tányérunkhoz és innentől kezdve szótlanul fejezzük be a reggelit. Mikor a király asztalt bont mindenki megy a dolgára. Köztük én is, mert egy heti lemaradásom van etikettből és töriből. Muszáj megkeresnem Audrey-t. A királyné még kint tartózkodik a kertben amikor már szinte mindenki eltűnt. Lassan odalépek hozzá. 

-Elnézést Felség. - Szólítom meg a nekem háttal álló Dorinda királynét. 

-Parancsoljon Lady Kiara. - Szól kedvesen. 

-Nem tudná esetleg megmondani, hogy merre találom Audrey Turner kisasszonyt. Nagyon sok lemaradásom van és muszáj lenne pótolnom. 

-Fel az első emeletre, végig a folyosón, az utolsó ajtó balra. - Meghajolok és pukedlizek. 

-Nagyon szépen köszönöm Felség. - Biccent én pedig már el is tűnök. 

A palota hatalmas nagy és kész labirintus. Alig találok el Audrey-hoz. Felmegyek az elsőre aztán végig a folyosón, de sajnos rossz ajtón nyitok be. Audrey ajtaja rejtve van és csak akkor veszed észre ha tényleg teljesen nekimész a falnak. Mikor megpillantom az ajtót megkönnyebbülök. Kacskaringós betűkkel mutatja Audrey nevét. Bekopogok. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now