39.fejezet

776 44 2
                                    

Május 16-a. Ma van az esküvő. A kastélyban ülünk a lányokkal a szalonban és készülünk az esküvőre. A ruhák az ajtóban lógnak vállfákon. Az egyik asztalnál ülök és épp Amelia sminkel. Közben a többiek a királynéval és anyával beszélgetnek. Helena felfogja a hajamat a fejem tetején és egy laza copfba fogja. Nagyon tetszik. Nem szokványos és ezért imádom ennyire. A szobalány elkezdi kibontani a hajam aztán lágy hullámokba rendezi. Mikor ez kész egy kiló hajlakkot fúj rá, végül pedig egy csillogó, ezüst hajtűvel feltűzi az egészet. Mikor elkészülök helyet cserélek a következő lánnyal és leülök anyáék körébe. 

-Nagyon gyönyörű lett a hajad Kiara. - Dicsér meg a királyné. 

-Köszönöm szépen, de ez Helena érdeme. 

-Kyle szerencsés, hogy egy ilyen lányt fogott ki magának. - Mondja Dorinda királyné. Elnevetjük magunkat. -Már azt hittük soha sem talál egy tökéletes lányt. 

-Úgy tűnik mégis megtalálta. - Kacsint rám Stacey. -Kiara fantasztikus lány és örülök, hogy sikerült kifognia téged. Nagyon szerencsés fickó. 

-Mindenki nagyon örül nektek, de most már talán ideje lenne készülődni. - Szólal meg Elisabeth. Miután megcsinálják mindenki haját és sminkjét elvonulunk öltözni. Felmegyek a szobámba a ruhámmal és a szobalányaim segítenek felvenni. Először a harisnyát veszem fel, aztán rám adják az alsószoknyát. Végül pedig a ruha következik. Felveszem a ruhát, belebújtatom a karom a ruha ujjába. Utolsóként felhúzzák a cipzárt és beletűzik a hajamba a fátylat. Teljesen elkészülök. Odaállok a tükör elé és megnézem magam. Mintha nem is én lennék az aki visszanéz rám. Hihetetlen az egész. Pár hónapja még otthon voltam most meg az esküvőmre készülök épp. Kopognak az ajtón és a királyné lép be. 

-Atyaég Kiara gyönyörű vagy! - Ölel magához Dorinda királyné. -Azért jöttem, hogy még utoljára átvegyük az egészet. Most kocsival átmegyünk a templomhoz ahol minden bizonnyal rengeteg ember lesz. Az egész esküvőt a tv veszi és élő adásban mutatja az országnak. A szertartáson miután Kyle-lal elmondjátok a fogadalmakat és házastársnak nyilvánítanak titeket a pap megkoronáz. Ekkor majd egy csomó mindent meg fog kérdezni és ha ezzel kész vagy a fejedre helyezik a tiarát amit innentől kezdve mindig viselni fogsz. Menni fog Kiara? - Igen. 

-Igen. Teljesen felkészültem. 

-Kyle tudni fogja, hogy mi után mi következik és ezért mikor a koronázási ceremónia lesz ő nem lesz ott. Egyedül kell végigcsinálod pont úgy mint eddig mindenkinek. - Nyelek egyet. Kyle nem lehet ott velem ami érthető is hisz ez az én nagy pillantom lesz, de semmi gond végig tudom csinálni, mert ha már eljutottam idáig nem most fogok megfutamodni. Végre valóra válik egy álmom. Hozzámehetek ahhoz az emberhez akit tiszta szívből szeretek és elfoglalhatom mellette a helyemet. Rámosolygok a királynéra és kilépek a folyosóra. A királynéval együtt megyünk le a földszintre ahol a szobalányaim és még számos segéd vár minket. A varrónő mikor meglát azonnal hozzámsiet. 

-Annyira gyönyörű lett Felség. 

-Ez csakis a maguk érdeme. Én csak viselem ezt a ruhát. 

-Örülök, hogy ismét én tervezhettem és alkothattam meg egy királyi esküvői ruhát. - Körbenézek a többieken. A hat lányon sötétkék vállpánt nélküli földig érő ruha van. Fejükön koszorúval. A királyné és anya egy szintén kék ruhát viselnek. Anyáé egyszerűbb, de nem baj. Odalépek hozzá. Potyognak a könnyei. Tudom, hogy ezek örömkönnyek. 

-Annyira büszke vagyok rád kincsem. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar eljön ez a nap. Még olyan kicsi vagy és már felnőtt. A legnagyobb álmom egy újabb része vált valóra. Büszke vagyok rád. Szeretlek. - Nem akarok sírni. Tönkremegy a sminkem. 

-Én is szeretlek anya és köszönöm. Köszönöm az eddigieket és mindent. Ígérem, hogy ezután is büszke lehetsz rám. - Kinyílik a kapu és mi egyesével beszállunk a kocsiba. Szerencsére a ruhám szoknyája nem túl hatalmas így nem nehéz az egész. Miután beszállunk elindulunk a templomhoz ahol majd minden megváltozik. Tudom mi a dolgom. Mi a célom. Mi a sorsom. Nagyon boldog vagyok. 

A templomnál mindenki kiszáll és elköszönök anyától meg a királynétól. Csak mi maradunk kint heten, hogy majd nemsokára bevonuljunk a szertartásra. Megszólal a zene. A koszorúslányok elindulnak. Bal oldalon Elisabeth, Sophie és Bianca. Jobb oldalt pedig Ashley, Patrycja és Stacey. Ezután jövök én. Mosolyogva teszem meg az első lépést a sorok között. És ekkor megpillantom. Ott áll az oltárnál és engem néz, néz miközben felé haladok a sorok között. A korona a fején és csak mosolyog. Rám mosolyog. Elhaladok a szüleim és a testvéreim mellett és feléjük nézek. Sírnak, sírnak, mert végre eljött ez a nap is. Oldalra fordítom a fejem és rájuk mosolygok. Aztán visszanézek Kyle-ra. Boldog vagyok. Jó helyen vagyok. Odaérek az oltárhoz. Kyle megfogja a kezem. 

-Helló szépségem. - Suttogja a fülembe. 

-Nehogy elkezd! - Intem le és mindketten a pap felé fordulunk. A koszorúslányok oldalra állnak. A pap megkezdi a szertartást. 

-Hortens lakosai azért gyűltünk ma itt össze, hogy tanúi legyünk eme két fiatal csodálatos frigyének. Szeretett országunk trónörököse végre megtalálta ebben a gyönyörű fiatal hölgyben azt amit keresett. Megtalálta a hercegnét akivel most Isten színe előtt is összeköti az életét. Megtalálta a szerelmet, a boldogságot. Megtalálta az élete értelmét. - A pap még elmond néhány ilyen dolgot aztán Kyle felé fordul. Következnek a fogadalmak. 

-Kiara Parker fogadom, hogy szeretni és tisztelni foglak. Fogadom, hogy az életem utolsó lélegzetéig szolgálni foglak. Fogadom, hogy a halálom napjáig és utána is hű társad leszek. Kiara Parker ezennel feleségemül fogadlak téged. - Amint elröppen az utolsó szó az ajkairól úgy röppen fel az enyémről az első. 

-Kyle Kirkwood Hortens hercege fogadom, hogy szeretni és tisztelni foglak. Fogadom, hogy az életem utolsó lélegzetéig szolgálni foglak. Fogadom, hogy a halálom napjáig és utána is hű társad leszek. Kyle Kirkwood Hortens hercege ezennel férjemül fogadlak téged. - Felhúzzuk a gyűrűket. A pap ezt látva elmondja a végső sorokat. Most jön a csók. 

-Kyle megcsókolhatja a menyasszonyt. - És Kyle így tesz. Szorosan átkarolja a derekam és megcsókol. Lassan és érzékien csókol. Átkulcsolom a kezem a nyaka körül. Nagyon boldog vagyok. A tömeg körülöttünk éljenez és tapsol pedig még nincs is vége. Eltolom magamtól és mélyen a szemébe nézek. Most jön az én részem. A herceg megszorítja a kezem aztán ellép a szüleihez. Teljesen egyedül állok az oltár előtt. 

-Kiara kérem térdeljen le. - Letérdelek a földre. -Fogadod Isten színe előtt, hogy jó hercegnéje leszel az országnak? 

-Fogadom. 

-Fogadod, hogy szeretni fogod a népedet? 

-Fogadom. 

-Fogadod, hogy örökké azon leszel, hogy országodnak, családodnak és népednek a legjobb legyen? 

-Fogadom. 

-Ezennel a rám ruházott hatalommal hercegnének nyilvánítalak téged. - Hátralép a tiarához és a fejemre helyezi azt. Felállok. A nép felé fordulok. -Köszöntsük együtt Ő királyi fensége Kiara hortensi hercegnét. - Mindenki tapsol és ujjong. Hercegné lettem. Kyle vigyorogva szalad hozzám. Ennél szebb napom nem is lehetne. Rákulcsolom az ujjaimat az övéire és integetve vonulunk ki a templomból. Az utcán sikongatnak és ujjonganak. Ránézek Kyle-ra. Biccent. Hátrafordulok és elkiáltom magam. 

-Repül a csokor! - Meglendítem és eldobom. Hallom, hogy mögöttem többen sikongatnak. Megfordulok. Kíváncsi vagyok ki kapta el. Egy lány barna hajjal háttal áll nekem a csokrommal a kezében. Nagyon boldognak tűnik. Én is az vagyok. Két kar öleli át a derekam. 

-Helló Mrs. Kirkwood - Köszönt a férjem. Felmosolygok rá. -Jól áll a tiara. Remélem innentől kezdve mindig hordani fogod. 

-Muszáj leszek. - És ez az utolsó szavunk mielőtt beszállunk a kocsiba. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now