13.fejezet

1K 52 6
                                    

Az ebédlő nagyon tágas és szép. Ugyanaz a kék fal fogad az arany kacskaringókkal. Senki sincs bent, síri csend van. Bianca lép hozzám. 

-Szerinted most mi lesz? - Kérdezi idegesen. 

-Azt gondolom, hogy mivel az elején közölte a herceg, hogy hazaküld néhány lányt ez történik most. Valószínűleg az első benyomás elvét követi. Vagyis aki nem jött be neki elsőre tehát nem volt szimpatikus azt hazaküldi. Ezt persze lehet később megbánja, de hát ez egy verseny, időnként muszáj ilyenekhez nyúlni. - Válaszolom meg a kérdését. Bianca látszólag még mindig tiszta ideg. Megfogom a kezét. -Figyelj az, hogy te most itt vagy az azt jelenti, hogy első körben megfeleltél neki. És nem tudom, hogy mit beszéltél a herceggel, de úgy gondolom, hogy nem is rám tartozik így azt gondolom még nem áll szándékában kirakni téged. - Ez viszonylag megnyugtatja. Elernyednek a vállai. 

-Köszönöm Kiara. - Ezt most nem értem. 

-Mégis mit? 

-Azt, hogy helyre tettél fejben. Mindig tudod, hogy mit kell mondani. - Ez most egy kicsit furcsa, de végül csak megvonom a vállam. 

-Ha bármikor szívesen beszélgetnél akkor csak szólj én itt leszek aztán egyszer már nem. De ameddig itt vagyok addig szívesen beszélgetnék veled. - Szólok vissza neki a vállam felett és már sietek is Ashley-hez. 

-Mi történt Bianca-val? 

-Csak megijedt attól, hogy esetlegesen kiesik a négy lány. - Válaszolom meg. 

-Értem és sikerült megnyugtatni? 

-Igen azt hiszem most már jól lesz. - Nézek vissza Bianca irányába. 

-És szerinted mi lesz ezek után? Mármint gondolom az neked is leesett, hogy a négy lány hazamegy, de azért ennyire nem gondoltam komolynak ezt az egészet. Egy nap után hazaküldeni négy lányt nekem kicsit gyors. - Fakad ki Ashley. 

-Figyelj szerintem szimplán csak az történt, hogy lehet nem találta elég intelligensnek őket. De lehet, hogy csak nem tartoznak bele a herceg ideáljába. Bármi történhetett és amennyiben a herceg szándékozik elmondani nekünk akkor meg is teszi, ha pedig nem akkor azt el kell fogadnunk. - Fejtem ki a véleményem. Ashley biccent. 

-Ez így logikusan hangzik. És most minden ki is derül, mert megérkezett Kyle. - Az ajtó irányába kapom a fejem ahol tényleg Kyle jelenik meg. 

-Hölgyeim. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a négy hölgy a mai nap folyamán távozik a palotából. A mai napon még vár magukra egy történelem óra és utána egész délután szabad foglalkozásra van lehetőség. Most pedig további szép napot. - Sarkon fordul és elhagyja a termet. Én kapcsolok elsőként. 

-Lányok. Szerintem fáradjunk át a szalonba és várjuk ott Janetet. Biztosan már alig várja a töri órát. - Elindulok a szalon irányába és mikor benyitok igazam is lesz, mert egy nagy tábla van felállítva rajta színes ábrákkal és képekkel. Az asztalokon egy-egy tankönyvet veszek észre, mellette pedig a már jól megszokott fénymásolatot. 

-Jó napot kívánok Lady Janet. - Köszönök hangosan és enyhén meghajolok. Janet a mögöttem gyülekező lánycsapatra kapja a tekintetét és szélesen elvigyorodik. 

-Á jó napot kívánok Hölgyeim. Kérem foglaljanak helyet és máris kezdünk. - Leülök egy asztalhoz és kinyitom a történelemkönyvet. -Mint azt bizonyára mindenki tudja Hortens országa egy furcsa szövetségnek köszönhetően alakult meg. Franciaország és Anglia hadat üzent 1914 körül Németországnak és kirobbant az első világháború. Ekkor virágzó hazánk ősei még viszonylag függetlenek voltak, de aztán minden megváltozott. Mikor már lezajlott a második világháború is újabb változások következtek be. Nagyjából 2035 körül járunk. Spanyolország és Portugália ekkor döntött úgy, hogy a nagyobb sikerek érdekében szövetségre lép egymással. Ez volt a madridi béketárgyalás. Ez Hortens születésének a dátuma. És most itt vagyunk nagyjából száz évvel a béke után és hazánk virágzik, de nem volt könnyű az út idáig. 2051-ben háború robbant ki ahol a már egységes Spanyolország-Portugália vagy Hortens harcolt az egykori antant hatalmakkal. Franciaországnak területre volt szüksége és ezért hadat üzent országunknak. Sajnos azonban a háborúból először ők kerültek ki vesztesen és ezért ma már az egykori Franciaország is Hortens része. Az ország a fénykorát éli. Nincsenek járványok és éhínség. Az emberek iskolába járhatnak és tanulhatnak. Szabadon lehet házasodni és mindenki boldog. És itt érkezünk meg. Hogy akkor mégis minek kell párválasztót tartani a hercegnek, miért nem választ valami nemesi családból? Azért, mert nálunk hagyomány, hogy a trónörökös legyen az herceg vagy hercegnő a megfelelő kort elérve a nép 17 tagja közül választja ki jövendőbelijét. - Leteszem a ceruzát és felemelem a kezem. -Igen Lady Kiara? 

-Mi van akkor ha a trónörökösnek a 17 kiválasztott közül eggyel sem sikerül szerelemre lobbannia? - Teszem fel a kérdést. Janet elismerően bólint. 

-Ez egy igen jó kérdés, de ezt már csak a következő órán fogom elmagyarázni. Oh és ha még nem említette a herceg akkor most megteszem. Este híradó lesz és a király kérésére jó lenne ha önök is részt vennének rajta. A híradó este nyolckor kezdődik. Szeretném ha átöltöznének addigra és fél nyolckor már a stúdió előtt lennének. A stúdió az első emeleten található az étkezővel szemben. Most pedig további szép napot mindenkinek. - Megfogom a könyvet és az órai jegyzeteimet és elindulok fel a szobámba. 

Amikor benyitok a szobámba Amelia-ba és Helena-ba botlok. 

-Jó napot kívánok kisasszony. Hogy telt a délelőttje? - Szólít meg Helena. 

-Köszönöm szépen jól. Megtörtént az első kiszavazás és túl vagyok egy történelem órán is. Ráadásul ma még találkoznom is kell a herceggel. - Huppanok le az ágyamra. 

-Ki akarja szavazni a kisasszonyt? - Kérdez rá Amelia miközben ablakot pucol. 

-Nem fogok kiesni. Sétálni megyek a kertbe. - Helena és Amelia felsikítanak. Lerugom a magassarkúmat. 

-De hisz ez fantasztikus kisasszony. És mikor lesz pontosan ez a séta? 

-Még én magam sem tudom. Kyle azt mondta, hogy egy szobalányt fog küldeni és ő majd elmondja. - Dőlök hátra az ágyon. Helena felsikít. 

-Kisasszony a haja. Keljen fel ha nem akarja, hogy megint nekiessek a hajcsavaróval a frizurájának. - Azonnal felpattanok, nem akarok ismét fodrászosat játszani, irtóra fájdalmas. -De akkor is nem akar esetleg átöltözni? 

-Nem. Majd csak az esti híradóra. - Kopognak az ajtón. -Amelia kérem nyissa ki. - Amelia kinyitja és Kyle jelenik meg. 

-Tudom nem ez volt megbeszélve, de most így alakult. Nos mehetünk? - Felugrok az ágyról ismét belelépek a magassarkúba és elköszönök a szobalányaimtól. A kert felé vesszük az irányt. 

Hercegnét kerestetikWhere stories live. Discover now