58.Poglavlje

3K 157 52
                                    

Bilo mi je opet žao gledati ga takvog da sam ga upitala šta mu se dogodilo.Njegov odgovor me zaprepastio.

-Htio sam zaprositi Irenu.Volio sam je.Volio sam je svim srcem.A ona?Javlja da se udaje za Viktora!Trebao sam znati.Stalno blebeće kako su samo prijatelji od davnina,da su kao brat i sestra.A'l u klincu.Napravili su me debilom i konjem.Nikad im to neću oprostiti.-rekao je bijesno,a mene je hvatalo sažaljenje i saosjećanje.

-I žao mi je Rina.Žao mi je što sam te onda napao zbog Irene.Nisi ti njoj ništa loše uradila nego ona nije mogla podnijeti što te Viktor zavolio.

-Da me je zaista volio ne bi sada zaprosio nju.I samo mi je se zgadio,vjeruj mi sad mi je drago što je s njom.Bolje nije ni zaslužio.

-Nisu zaslužili da ih i gledamo.-dodao je.

-Kako sam samo nervozan mogao bih nekoga ubiti...Ali drago mi je što sam tebe sreo.Oboje smo žrtve istih osoba i namagarčeni.Volio bih kad bismo izašli i smirili se jednim razgovorom i šoljicom čaja.To jeste,ako želiš.Mora me neko smiriti inače ću spaliti ovu zgradu.

-Dobro,dobro ići ću s tobom.-rekla sam kroz osmijeh jer mi je drago što su se barem nekome otvorile oči.

-Uostalom i meni bi godila šolja čaja i lijep pogled na more.

Zajedno smo svojim autima otišli do najpoznatijeg kafića koji je imao pogled na more i sjeli smo na najljepše mjesto.Zaista mi je prijalo njegovo društvo jer nema ljepšeg osjećaja kada znate da niste sami u nečemu.Da ima ljudi koji podjednako pate i sa istim problemima.Da vas razumije.

Kroz priču s njim zaključila sam da je inteligentniji od Viktora.Mnogo je volio Irenu,nema šta sve nije radio za nju što me navelo da pomislim koliko je samo glupa da šutne ovakvog muškarca radi nekog umaženog bogataša koji misli da su sve djevojke sponzoruše.Mateo je završio medicinu i dobija ponude za posao gdje god da stigne.Planira da otvori svoju  vlastitu kliniku,a neki dan je bio na nekakvom skupu ljekara i predstavljao svoja istraživanja gdje je dobio pohvale.A Irena nije ni marila za to.Mene je samo u par minuta impresionirao.Ovakav muškarac se ne viđa često.Da je pametan,skroman i kulturan te vjeran i da voli istinski.Srknula sam čaj i nasmijala se.

-Čovječe,zbog koga je ona tebe šutnula...

-Neka,neka.Poželjet će ona mene,ali nisam ni ja više budala.Možda ću tugovati,ali opet ko te jednom izda opet će.

-I ja tako mislim.Bila sam naivna.Ali opet da budem iskrena i znala sam da bi se ovako nešto moglo desiti.Jer i nisam imala utisak da sam istinski voljena.

-Ni ja.Uvijek bi me Irena izbjegavala,smišljala neke izgovore da se ne vidimo,izlazila sa "društvom".Gledao sam joj kroz prste uvijek...Koji sam ja konj.

-Oboje smo ispali konji.-nasmijali smo se u isto vrijeme te nastavili piti.

Nakon ovoga ja i Mateo smo postali jako dobri prijatelji i stalno smo se čuli i liječili jedno drugom rane razgovorom i šalama.Nije prošao dan a da me nije zvao na telefon,valjda zato što ga smirujem.Saznala sam da on i nema puno prijatelja te da je jako stidan i povučen te sam se pronašla u tome.Uvijek kaže kako nema kome da se javi jer svi njegovi bivši prijatelji su zapravo bili Irenini prijatelji.A sa Viktorom je završio.

***

I tako kako je vrijeme prolazilo našla sam si posao u nekoj drugoj firmi,a on je otvorio svoju prvu ordinaciju.Naša nevolja nas je spojila i ovaj put sam se,vjerovali ili ne,osjećala zaista voljeno.Prošla je godina dana otkad smo se vidjeli na parkingu i ludjeli,a sada već očekujemo dijete.Nije nam dugo trebalo da poludimo jedno za drugim jer naše duše kao da su tek sada oživjele kako su se srele.On je sve što mi je trebalo.Vjeran muškarac koji će biti uvijek uz mene i vjerovati mi,a ja sam sve ono što je želio on.Djevojka koja je isto tako vjerna i spremna mu pružiti isto što i on meni.U početku sam se bojala da će me i on izigrati,ali baš se trudio oko mene svaki dan i brzo me zaprosio,te nisam mogla da kažem ne.
Izgleda da nam je ovo bila sudbina.Da nisam završila sa Viktorom i da mi Pete nije ono uradio,sada bi Irena bila sa Mateom,a ja bih provela život sa čovjekon koji nije bio za mene.Isto tako bi i Mateo morao provesti život sa djevojkom koja bi ga stalno pravila budalom i voljela drugog pored njega.

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now