48.Poglavlje

2.9K 151 26
                                    

Viktor POV

Noć sam proveo kod Rine.Naravno,ona je spavala sama u svojoj sobi,a ja u dnevnom boravku.Probudilo me je njeno hodanje uokolo te sam nevoljno se podigao u sjedeći položaj i protrljao oči.

-Dobro jutro.-rekla je veselo.

-Jutro...-kad sam bolje pogledao vidio sam da je spremna za posao.Nosila je crnu suknju do koljena i bijelu košulju koja je bila uvučena u istu te joj je valovita,lepršava kosa bila vezana u rep.

-To ti već ideš?

-Da,moram na vrijeme na radno mjesto inače mogu dobiti otkaz.-nasmijao sam se znajući da sam joj ipak ja šef,no opet mi se sviđa kako ne zapušta svoj posao.Skroz je opravdala svoje radno mjesto i nisam pogriješio što sam je zaposlio.Takvi mi ljudi trebaju.

-Ja neću dolaziti u firmu danas.

-Zašto?-uputala je dok je stavljala parfem te je uzela svoju torbu sa stola nakon toga.

-Depra.Moram da obiđem oca usput.Da vidim je li došao sebi poslije operacije.

-Aha.I ja ću doći u posjetu ako želiš...

-Ne moraš.

-Ali Irena je rekla da je bilo nepristojno od mene što...

-Pusti šta ona kaže.Ona ponekad buba gluposti.Samo ne obraćaj pažnju na nju.Ti mog oca svejedno ne poznaješ,niti on tebe i ovo baš i nije najbolji trenutak za to.-prekinuo sam je.

-Ona buba i previše gluposti.-dodala je.

-Slušaj,bit ću sada iskren.Ja mislim da je Irena zaljubljena u mene.-najzad sam ovo rekao,iako mi je bilo teško priznati bilo kome.

-I zato je toliko ljubomorna na tebe i na bilo koju djevojku koja se nađe u mojoj blizini.-nastavio sam.

-Ali morat ćeš nekada naći ljubav svog života,ne može te ona vječno sputavati.Pogledaj koliko problema stvara nama.-kako da priznam Rini da joj još uvijek u potpunosti ne vjerujem i da ne mogu zamisliti kako tjeram Irenu od sebe.Djevojka je toliko toga učinila za mene,a ja joj nikad nisam uzvratio ljubav jer je gledam samo kao prijateljicu.Uvijek je željela samo najbolje za mene i šta ako bude upravu u vezi Rine?Da je sa mnom samo zbog novca.Uvijek su sve bile.Stvarno mi se Rina sviđa,ali ne želim da ispadnem majmun.Kao što sam prije par godina ispao i zbog čega još imam nezacijeljenu ranu na srcu.

-Viktore?-prekinula me u razmišljanju.

-Da?

-Nauči misliti svojom glavom.To je sve što mogu da ti kažem.Jer stvari ponekad nisu oankve kakvim se čine.Može te koštati jednog dana to što dopuštaš da neko manipuliše tvojim emocijam.-rekla je to ozbiljnim tonom glasa.

-I evo ti drugi ključ,da možeš zaključati stan kada budeš izlazio.-bacila mi je ključ te sam ga brzo uhvatio,te je ona onda otišla.

Evo ga,sad sam mnogo redovnija.Ako niste znali imam insta,piše mi u opisu profila i na njemu pišem priče također tako da sam zauzeta sa svih strana.Tamo su dijelovi kratki pa sam navikla tako i ovdje,eto sad znate zasto pisem kratke nastavke.Evo par pitanjca za vas sada:

Sta mislite hoce li se Viktoru otvoriti oci?

Sta njega muci i sta je to mogla Irena da uradi za njega da je toliko cijeni?

Hoce li Rina moci trpiti sve to?Hoce li mu pomoci ili ce odustati od njega?

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now