41.Poglavlje

3.1K 138 16
                                    

Irena POV

Ne mogu da vjerujem šta sam upravo vidjela.Da,ono jeste kutijica s prstenom.I to za jednu posebnu djevojku.Ali nije htio da mi kaže koju.Još uz to rekao je da ako mi kaže ne bi bilo iznenađenje što znači...O moj Bože.Vjerovatno je za mene.Šta ako me voli ali to krije i stid ga je da prizna?
Koja druga može da mu bude posebna?Sa Rinom je možda par mjeseci a uz mene je cijeli život.Vjerovatno je došao pameti.
Ali opet to je samo ono što bih ja željela da bude.Sto posto je za nju.Neće da mi kaže jer zna da bi me to povrijedilo.
Zato moram da je udaljim od njega za sva vremena.Ne,moram učiniti da je on zamrzi.Za koga god da je prsten neću moći podnijeti da je ona makar i blizu njega.Ni kao prijateljica.

Opet sam naslonila glavu ali ovaj put na njegovo rame.Poput nekog umiljatog mačića.
Znam da mu je to slatko i svaki muškarac voli kad mu to uradim.Tako sam jednom zaspala na ramenu nekom momku dok sam putovala busem na jednodnevni izlet.I pustio me da spavam te kad sam se probudila rekao je da sam jako slatko spavala i da nije mogao da odoli.
Viktor se odjednom trznuo i ustao sa klupe.

-Gdje ćeš?-rekla sam nježnim glasom.Uvijek štimam glas da mi zvuči slatko i ženstveno jer tako sam privlačnija muškarcima.

-Odoh po kafu.Preumoran sam a mora me nešto razbuditi.

-Ako želiš idi doma odspavaj,a ja ću čekati i javiti ti novosti.

-Lijepo od tebe,ali nema potrebe.-poslije pet minuta vratio se sa čašicom kafe iz koje je još išao dim te je sjeo na klupu.Polako je pijuckao svojim lijepim,usnama koje je zaokruživala uredna brada.Njegove smeđe oči su bile tužne a guste obrve skupljene.
Svaki put se zaljubim u to kao isklesano lice.
Onda sam odlučila da mu postavim pitanje koje će ga uzdrmati.

-Gdje ti je Rina?-odjednom je podigao jednu obrvu.

-Kako to misliš?

-Pa djevojka ti je.Valjda je trebala da bude uz tebe čim je čula za tvoju situaciju.-ovim sam htjela da mu naglasim koliko njoj nije stalo so njega.Čak i da jest pravit ću se da je loša stvar što nije došla.Štaviše,i mene se jebe za njegovog oca bitno mi je da sam kraj njega i da vidi da sam dobra.

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now