44.Poglavlje

3.2K 148 39
                                    

Tijelom mi je prošla jeza.Makeo sam se od Irene i približio Rini koja je,za divno čudo,izgledala staloženo i smireno no dovoljno je poznajem da u očima prepoznam dozu bola.

-Otkud ti ovdje?-rekla je Irena prije nego što sam uspio išta da izustim te stala pred nju i podigla jednu obrvu kao da je osuđuje.

-Na internetu sam pročitala da je vlasnik Price firme dobio moždani udar i istog trenutka sam došla ovdje i mislila sam da vidim kako je Viktor,ali eto zateknem znate već šta...-rekla je ozbiljno sa prezirom u glasu te je htjela da ode samo tako što će proći pored mene ali sam je zaustavio tako što sam je uhvatio za oba ramena.

-Pa vidiš baš smo se pitali što tebe nije bilo pa sam ja došla s njim jer mu je potrebna utjeha.-dodala je Irena.

-I došla sam čak i prije njega u bolnicu...

-Daj ušuti!-viknuo sam na šta su se obje trzle.

-Viktore,okej,shvatam.Žao mi je,nisam poznavala tvog oca nisam znala u kojoj je bolnici,ništa...Ali eto ona jeste,nisam ispala dobra djevojka.Nastavite šta ste htjeli,sa tim tješenjem ili šta već...-htjela je da opet ode i odmakne se od mene ali sam je jače stisnuo i pribio uz sebe.Njene riječi su me boljele.Nisam htio da ovako ispadne.

-Rina,ona mi je prijateljica oduvijek i samo je htjela da me oraspoloži.Iako sam joj rekao da sam umoran i da neću samo je ušla u auto i šta sam trebao,da je samo otjeram?

-Ne znam.Poštujem vaše prijateljstvo,sve okej,ali trenutno sada ja sam smetnja i molim te pusti me da odem jer je nestrpljiva da s tobom sama bude u stanu,gori od želje...-na ovo se Irena namrštila.

-I pruži mi taj luksuz da je ne gledam,ako je ti voliš,ne volim je ja.

-Molim?-Irena se ubacila ponovo.

-Ti mene da ne gledaš?Curo,Viktor nije ista osoba otkad si se ti pojavila.Samo mu se ulizuješ a svi znamo da si s njim samo zbog para i pitanje je vremena kad će da vidi tvoje pravo lice.Glumiš nevinašce i neku sveticu a takve kao ti su najgore...

-Irena,jebeno da si ušutila!-zarežao sam poput bijesnog psa jer ne mogu ovo da trpim.Rastrgan sam između djevojke i najbolje prijateljice.Obje se mrze i smatraju lošima a ja ne znam kojoj bih vjerovao.

-Dobro,svetice,koja si već u vezi i koja šalješ svog momka da me napada,a ovamo skačeš na kojeg stigneš pa čak i na mog,jako si me uvrijedila,tvoje riječi moraju da bole jer ti si oličenje dobrote.-ovaj put me Rina udarila laktom što me zaboljelo te sam je pustio i otrčala je do lifta a Irena je krenula za njom a i ja sam da je zaustavim.

-Samo još jednom mi se tako obrati.Mene niko ne naziva kurvom!-doviknula je Irena za njom koja je pozvala lift.Povukao sam je za sobom da ne ide za Rinom jer je izgledala kao da se hoće potući.

-Nisam te ni nazvala tako!-odgovorila je Rina.

-Nisi ali si to mislila i rekla indirektno!

-Sve izmišljaš samo kako bi od mene napravila lošu osobu.Gadiš mi se!-lift je konačno stigao te je ušla u njega.

-Rina stani!-doviknio sam i potrčao do lifta ali vrata su se već zatvorila i krenuo je ka prizemlju.Nikad se bjednije nisam osjećao u životu.

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now