46.Poglavlje

3.1K 153 19
                                    

Sjetila sam se svega.Kad sam bila drugi srednje.Jedan izuzetno lijep momak počeo je da razgovara sa mnom.Ponašao se prijateljski i meni se za jako malo vremena svidio.Nikada nisam bila prije u vezi i mislila sam da će mi to biti prvi put.Bila sam jako stidna djevojka.Povučena i skromna.Uvijek nenašminkana,puštene kose i s naočalama..
Moje srce je bilo radosno zbog spoznaje da sam primjećena,ali se prevarilo.Taj momak se družio sa mnom samo da bi preko mene došao do moje prijateljice u koju je bio uistinu zaljubljen.Otkad je pristala biti s njim u vezi nikad nije progovorio sa mnom.Ni ona ni on.Bila sam zaboravljena.
Taj osjećaj imam i sada.Ako me Viktor ostavi razumjet ću.Obrisala sam suze te izašla iz zgrade i ušla u svoj auto koje je izgledalo kao krš u usporedbi s autima parkiranim ispred i uputila se nazad u svoj stan.

 Irena POV

Došla sam nazad u svoj stan.Čim sam ušla razbila sam prvu vazu koju sam vidjela od zid.

-Kučka!-viknula sam.

Kako samo mrzim je.Postala je pravi parazit.No,došla sam do jednog zaključka.Najbolji način da je otjeram je da je ubijedim da je Viktor ne voli i sama će otići.Ona mora da pomisli da je on samo moj,a to je danas se i desilo.
Nasmijala sam se jer me ova činjenica utješila.O da,sve se samo od sebe poklapa.To što me vidjela s njim će je kopkati.Srce će da je boli.Pitanja će se motati po njenoj glavi.Ona ne zna da sam ja sada ovdje.Ona misli da smo ja i Viktor zajedno,a ja ću da se ponašam kao da je stvarno to tako.Zamislit ću da se odlično zabavljamo,to i ona misli baš sada.Možda zamišlja slike mene i njega kako se grlimo,ljubimo...Jao,šta mi sve neće pasti na pamet.Kako god da okreneš,ova situacija je više išla meni u korist,tako da džabe sam se nervirala.

Otišla sam u kupatilo te napunila sebi kadu toplom vodom i ušla u istu dok sam pila vino.Ovo isto je moglo da se desi i sa Viktorom,ali to njegovo odsustvo zamijenila je slatkoća Rinine patnje.Ispila sam par gutljaja vina te nagela glavu na kadu i nasmijala se.

Vote i kom!Ly♡

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now