51.Poglavlje

3K 146 32
                                    

Otišao sam do Rininog stana ispres čije zgrade me je već čekala obučena u crvenu haljinicu kratkih rukava sa kragnom poput kakve školarke.Kosa joj je bila puštena i njene kovrdže su se njihale na vjetru.Nosila je na glavi crveni rajf da ide uz haljinu i crne baletanke.U rukama je nosila nekakve kese.
Nasmijala se kad je ugledala moj auto te odmah ušla u isti zadržavajući onaj isti osmijeh na licu.

-Ćao.

-Ćao...Izgledaš preslatko.Poput prave djevojčice.

-Hvala.Vjeruj u duši malkice se i osjećam tako.

-Koliko dugo se putuje do tvojih?

-Oko tri sata.-namjestio sam na GPS da mi pokazuje put to predgrađa u kojem njeni roditelji žive te smo krenuli uz pjesme na radiu.

Klara POV

Sredila sam se što sam bolje mogla za kafu sa Irenom.Obukla sam crnu suknjicu i bijelu majicu a na to štikle.Svoju crvenu kosu sam svezala u punđu i zgrabila Chanel torbu i izašla iz Viktorovog stana.
Za pola sata smo se sastale u kafiću pored centralnog parka.Dan je bio prelijep,sunce je obasjavalo cijeli grad i milovalo svojom toplinom.Irena se,kad sam je ugledala,promijenila dosta.Kosa joj je duža i zgodnija je.Nosila je crnu utegnutu haljinicu sa rukavima koja joj je naglašavala oble bokove i na to kratke čizmice i kožnu jaknu.Mnogo bolja riba od Rine.Mada moram priznati i Rina je ljepuškasta i ima tu ženstvenu građu te nevinu facu.Kad me ugledala Irena je požurila ka meni te smo se zagrlile i poljubile jedna drugu u obraz.Međusobno smo se tušile u vlastitim parfemima.

-Pa mačko!-rekla je.

-Kako ti dobro stoji ta crvena boja.

-Hvala.I ti si top,kao iz časopisa da si izašla.

-Hvala.

Ušle smo u kafići i tu naručile si po kapučino.
Ispričale smo jedna drugoj šta ima i kako nam ide život dok nismo načele onu glavnu temu koju sam jedva čekala,a to je Viktorova djevojka.

-I baš me zanima kako ju je upoznao?-ispitivala sam kako bih saznala nešto o njoj.

-Ona je droljica žešća.Stalno je ostajala nasamo s njim u kancelariji i odjednom dobila posao,možeš misliti.

-Molim?-pitala sam začuđeno.

-Da.Ono malo-malo eto je nasamo s njim.Tvrdi da je imala "kvalitete" za taj posao...Također sam prijateljica sa njenom bivšom najboljom drugaricom i momkom.Kažu da im je pala u očima i da je uvijek bila defektna osoba.U srednjoj je bila poznata kao najveći luzer i sirotinja te je vrlo lako za povjerovati da je sa Viktorom zbog novca.

-Aha...A šta je s tim njenim momkom?

-Bio je siromašan.Nije imao nikakav posao te ga je za to zamijenila Viktorom.Kaže kako ga je uvijek ponižavala da je besposličar i tjerala ga da radi.

-Svašta...Mislim ono i poželjno je da muškarac radi,ali sada da ga ostavi samo tako...

-O tome ti pričam.Haos žešći.I ja uporno želim Viktoru da otvorim oči i da shvati da mu ja želim samo najbolje.O Klaro,on to ništa ne primjećuje.-rekla je tužno.

-Ako je tako kako kažeš,pomoći ću ti.Neću mu dopustiti da sebe dovede u propast.Zbog sponzoruše našeg oca živjeli smo od hljeba i vode,nećemo dopustiti da se desi ista stvar i Viktoru.

-Hajde mu dokaži,kad je tvrdoglav kao jarac.

-A možda i pretjeruješ,možda nije takva kakvom je opisuješ.Nemojmo biti toliko negativni.

-Zar si zaboravila na to da ga ja volim?-napomenula me.

-Volim ga svim bićem i ne znam kako ću moći sve izdržati,jao ako se još i vjenčaju,vidjela sam mu kutijicu s prstenom.

-Molim??

-Da.Jao ima ta se ubijem tako mi svega.Skočit ću sa mosta.

-Nemoj ni pomišljati,prepoznat će on tvoju vrijednost.-tješila sam je.Iako je ona meni poput sestre i od osoba za koje bi umrla ne mogu da natjeram svog brata da je voli.Pokušavam,ali ne mogu.I ako završi sa Rinom,to je njegov izbor i neka on snosi posljedice toga kakva god da ona bude,ali ne znam šta ću sa Irenom?Ona je tako krhka.

-Neće Klaro!Pomirila sam se s tim.On će ju oženiti,a ja ću da umrem.-primjetila sam suzu u njenom oku.

-I to će oženiti lošu ženu.-dodala je.

-Ali eto,sudbina je tako htjela,ja tu ne mogu ništa...

Nisam znala šta da mislim više.Da li da budem na njenoj ili Viktorovoj strani?S tim da je Viktor poznat po lošim odlukama odmalena mislim da  ću biti na njenoj.Za dobrobit ove porodice.

Evo vam duzi dio.Zao mi je ako se ova prica oduzila ali eto tako sam htjela da bude sto vise drame i njen cilj je da uzivate,kao da cekate novu epizodu haha i nema potrebe da se prisjecate proslih poglavlja jer ja ono napominjem u novima sta je bilo tako da uvijek ste u toku i jos jednom cilj je da uzivate,a ne nervirate se lol.Neki su mi se zalili da je previse i After ima 100 poglavlja pa je najcitanija prica na instagramu msm ono nema to veze nikakve.Tako da jos jednom uzivajte i vote i kom♡♡♡

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now