19.Poglavlje

4.9K 199 3
                                    

Još uvijek sam ga osjetila na svojim usnama čak i kad smo se razdvojili.Nesvjesna situacije vratila i s leptirićima u stomaku vratila sam se u stan i tu započela s učenjem sa mnogo više motivacije.Sutra mi je zadnji ispit i ja sam gotova sa fakultetom.Ne mogu da vjerujem koliko je Viktor fin.Mnogo je zgodniji od Petea ako govorimo o fizičkom izgledu.Jedina mana mu je što ga svaka želi no tu sam misao odbacila jer sam isuviše zaljubljena.Ovako se nisam osjećala ni kad sam Petea upoznala.Kao da ću da poletim od sreće zbog tog poljupca.
Raspremila sam se te sam ušla u svoju sobu i sjela za radni stol i otvorila knjige te počela da učim smješkajući se i s uživanjem.

Mjesec dana kasnije

Konačno sam diplomirala i postala zvanični radnik Price kompanije.Viktor je tim povodom organizovao zabavu za sve članove.Za to vrijeme smo se samo viđali na poslu ali zadržali smo prijateljski odnos jer nisam htjela da se upuštam u vezu jer sam htjela da se oporavim od one sa Peteom.
Zabava je održana u jednom hotelu i ujedno se slavio i uspjeh kompanije među top pet najboljih u gradu.Bilo je mnogo ljudi a većina ih je čudno me gledalo.Na zabavu je sa mnom došla i Ema koja nimalo nije izgledala sretno zbog mene.Jako se čudno ponašala u zadnje vrijeme što me pomalo iritiralo.

Bila sam obučena u dugu,crvenu haljinu sa izrezom kroz koji mi se vidjela vitka,duga noga,a također mi je bio izražen i dekolte jer je na bretele.

-Jako te čudno vidjeti u tome.Previše je...Otkriveno.

-Šta time hoćeš da kažeš?Da nemam dobro tijelo ili da sam droljasta?

-Tako nešto.-rekla je to i otpila gutljaj koktela.Odjednom joj je prišla Irena koja je nosila haljinu toliko kratku da joj je ured ispalo dupe i bila je skroz utegnuta te je prišla Emi i poljubila je u obraz.

-Ljubavi moja.-rekla joj je Ema.Ostala sam u šoku kad sam to čula.Sa mnom nikad nije bila tako raspoložena.

-Čekaj..Vas dvije se družite?

-Je li to nešto loše?-pitala je Ema.

-Ej ja odoh sada da ne gledam ovu dotičnu.mislila je na mene te me nafurano pogledala.

-Pa mi se pridruži kad hoćeš.

-Hoću evo.Plus izgledaš odlično.Koliko ljepote u jednoj osobi.-rekla joj je Ema.

-Hvala dušo.I ti također si prelijepa.-nasmijala se te otišla.

-Šta je ovo trebalo da znači?-pitala sam je bijesno.

-Šta?

-Obučena je droljastije od mene i dala si joj kompliment a meni navodiš mane.I još uostalom družiš se sa mojim neprijateljem.

-Meni je ona sasvim okej što se ne može reći za tebe.-na ovo sam ostala zaprepaštena.

-Ti se šališ.

-Ti si očigledno ljubomorna na nju jer je ona zgodnija,ljepša,bogatija,uspješnija i još svi je muškarci hoće.I još si joj otela Viktora.

-Ja njoj otela Viktora?

-Da.Daješ mu se pored svog momka samo da bi dobila posao i oduzela joj ga.I još se stalno hvališ sa svojim "uspjehom".

-Ja i Pete smo prekinuli jer me varao,a Viktor mi je sam od sebe dao posao jer sam u njemu dobra.Isuviše sam se trudila i učila da bi mi neko na kraju rekao da sam sve dobila širenjem nogu.

-To samo izmišljaš kako bi se izvukla.

-A ti si mene koju znaš godinama izdala radi jedne likuše koja ti je sigurno udijelila dva komplimenta i koju znaš dva minuta.Znaš srami se.

-Sad svaljuješ sve na mene.Kako patetično.

-Kako god,nosi se od mene i druži se s onim ko ti odgovara.Očigledno je da si i sama užasna osoba čim te užasni i privlače.

-Pa i hoću.Ti si obična jadnica Rina koja se samo hvališ i spuštaš bolje od sebe.-uzela je svoju torbicu i ustala.

-Hajde,idi čeka te tvoja nova prijateljica pa zajedno me tračajte i pričajte najgore o meni kako biste se osjećale bolje u vezi sebe.-na ovo je prevrnula očima i otišla.Koje odvratuše.Ali neka.Bolje da je dalje od mene nego da je uz mene i da me laže.

Zaista mi je žao što ste morali čekati na nastavak stvarno imam obaveza na faksu,znate kako to ide ali opet eto trudim se.Ako vam je dosadno možete da čitate moje ostale priče npr."Kupljena da voli" koja je ujedno najčitanija priča na mom profilu i za koju jako zelim da dođe do 100k pregleda.

Volim vas i još jednom izvinite,nadam se da me razumijete.♡

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now