3.Poglavlje

8.5K 266 2
                                    

Otišla sam do kantine da se pridružim ostalima.Samo ispred jednog mjesta je bila poslužena hrana,dakle to je za mene.Ostali si svi već pojeli svoje.Radi se o lagano pečenom lososu sa povrćem.
Nakon deset minuta došao je onaj stariji gospodin da nam saopšti odluku.
Svi smo ustali i skupili se ispred njega.

-Nakon kratkog razgovora kojeg ste vodili sa gospodinom Viktorom Priceom,odlučio je s kim želi da podijeli par sati svoga vremena i nauči vas nešto više o ovoj firmi,te nekim metodama biznisa.Kandidat kojeg je on odabrao je...-progutala sam knedlu.Svi smo bili uzbuđeni.

-Rina Louis.

Nisam mogla doći sebi kad sam čula svoje ime.Da sam ja,Rina Louis,odabrana da provodim vrijeme sa vlasnikom ove firme,odnosno sa njegovim sinom.Već mi kroz glavu prolaze slike mene kako prisustvujem sastancima,dočekujem klijente,odlazim na bitne evente sa njim te na luksuzne zabave gdje samo ti najbogatiji krugovi društva odlaze.Uvijek me zanimalo kakav je taj život kojeg nikada nisam iskusila.Zbog toga sam se toliko borila i sada će sve to postati stvarnost.
Konačno ću uspjeti da proživim barem mrvicu takvog života i na kraju će to postati samo jedno lijepo iskustvo koje ću da prepričavam dokle god sam živa.

-Čestitam,gospođice.Čeka vas u kancelariji.-nasmijala sam se i kimnula potvrdno glavom.Ostali su se nekako jedva prisilili da mi čestitaju i kažu kako su sretni zbog mene,a njihovi pogledi su mi govorili suprotno.
Vjerovatno im je krivo što sam ja,koja sam pola sata kasnila dobila ovu priliku.
Možda to i nije fer,ali nisam ja kriva.Do gospodina je bilo koga da odabere.

Otišla sam do kancelarije i opet sjela na onu istu stolicu preko puta Viktorovog radnog stola.
Shvatila sam da i nisam najbolje sređena.Naime,nosila sam običnu bijelu košulju i crne hlače te čizmice na petu.Kosa mi je vezana u rep,a na licu sam imala skroz malo šminke,dok je on doslovno blistao.
Postidjela sam se svojih podočnjaka i obrva koje nikada ne čupam.Mnogi mi kažu da sam prelijepa,ali ja im ne vjerujem.Sada u usporedbi s Viktorom sam rugoba.
Lako je njemu,kad ima novca i slobodnog vremena na pretek.

-Počet ćemo od sutra.-rekao je.

-Prvo ćeš prisustvovati jednom sastanku da eto onako vidiš kako je,ali vjeruj mi ništa specijalno.Samo grupa prdonja koji hoće da posluju s našom firmom,a koji nas ne interesuju.Žele da nam podvale neke svoje ideje i mi smo prisiljeni to slušati da bismo na kraju rekli "Dobro,razmislit ćemo."-iznenadio me kad je ovo rekao.Ništa ne shvatam ali eto.

-Nego,da te ne zadržavam sada bezveze,slobodna si.Dođi sutra u deset ujutro.Ako ti šta zatreba,imaš broj mog menadžera.

-U redu.Hvala vam mnogo.-kad sam otvorila vrata da izađem zastala sam,a on me pogledao začuđeno.

-Zašto ste baš mene odabrali?-pitala sam.

-Ne znam...Nekako bila si mi najsimpatičnija.

Hvala na čitanju.Vote i kom obavezno da vidim utiske.
Ly💕❣

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now