28.Poglavlje

4K 166 11
                                    

Irena POV

Upravo me je nazvala moja drugarica koja radi u Viktorovoj firmi i prenijela mi sve kako su on i Rina bili zajedno.Rekla je da su bili jako bliski i da su se grlili te da su se zadržali duže i njenoj kancelariji.Kako je samo prokleto mrzim.
Zašto ona?Zašto ne ja?Ja ga znam oduvijek i prije nje.Znam sve šta on voli i kakav je.Kako da mu ugodim i kako ga učiniti sretnim.
A on?Samo me drži na distanci.On me vidi samo kao prijateljicu a ja želim više.Ja sam ubijeđena da sam ljubav njegovog života i sve ono što mu treba no on to ne vidi i ne primjećuje.Svi prijatelji mi kažu kako smo kao stvoreni jedno za drugo i da se čude kako još uvijek nismo zajedno.
No,nisam htjela da mu sve direktno priznam.Neka sam primjeti.Ako bih mu sve priznala možda ga to odbije još više.Zato sam sa ovim jadnim Mateom.Da ne budem sama za to vrijeme i ako ništa voli me i radi sve za mene.
Zapravo nema tog muškarca koji me ne želi.Svi osim jednog,a to je Viktor.
I sad se pojavila ta prokleta Rina niotkuda.Lijepo je dobila gomilu upozorenja da se ne kači sa mnom ali gospođica nije slušala.Zato će da plati.Kad bi znala šta sam sve u stanju da uradim pobjegla bi iz Viktorove firme i iz ovog grada u rupu iz koje je i došla.
U razmišljanju me prekinuo Mateo koji je izašao iz svoje sobe sređen i sa koferima.Danas treba da ide na poslovno putovanje što mi odgovara.Nije mi potreban sada u ovim trenucima bijesa.

-Ljubavi,ja sada idem.-rekao je dok mi je prilazio te smo se poljubili.

-Žao mi je što te ostavljam samu.

-Nedostajat ćeš mi.

-I ti meni,ali ovo mi je prilika.Moram gledati da napredujem što više u poslu da bih ti mogao priuštiti sve što zaslužuješ.

-Jao,zato te i volim.Sve radiš za mene,a ne znam zašto.

-Jer sam lud za tobom.-nasmijao se.Opet smo se poljubili te zagrlilu i onda je on otišao.Napokon.

Sjela sam na kauč te uzela svoj telefon sa stola  i nazvala Emu.

-Halo.-javila se odmah.

-Ej,treba da se nađemo.

-Važi.-dogovorile smo se onda kad i gdje.Jedva čekam da joj saopštim šta sam osmislila.Rina,Rina...Jao ti se sada .Možda si neka zafrkana riba ali ja sam troduplo lukavija i pametnija što ću i da pokažem.

Hvala na čitanju.Nadam se da uživate.Samo molim Boga da mi se i ova priča ne obriše.Jako sam tužna što mi je onoliki trud uništen ali nastavljamo dalje.Također molila bih vas da bacite pogled i na "Oduzeta" svidjet će vam se jako i pomozite mi da ovaj profil opstane.Očigledno je da nešto nije uredu a ja nemam pojma šta.
Uglavnom vote i kom i ly♡

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now