29.Poglavlje

3.8K 170 11
                                    

Viktor POV

Poslije posla sam otišao u svoj penthouse da se odmorim.
Preko dana tu je boravila moja služavka,Sofia koja me je dočekala.

-Dobar dan,gospodine.-pozdravila me a ja sam skinuo gornji dio odijela te dao njoj da ga stavi na vješalicu.Nije navikla da dolazim ovdje poslije posla odmah jer sam većinom išao u svoju vikendicu ili jahtu.Kad razmislim nisam odavno bio na jahti što mi je dalo ideju da pozovem Rinu i da idem zajedno s njom.

Otišao sam u kupatilo i tu se istuširao i presvukao te onda došao u dnevni boravak gdje sam se izvalio na bijeli kauč i noge stavio na stakleni sto koji se caklio.Nimalo gospodski,znam.

-Želite li nešto da jedete?-pitala me Sofia.

-Ne,jeo sam na poslu.Možeš sada da ideš.

-Uredu onda.I još nešto...

-Reci?

-Svraćale su neke djevojke ovdje.Tvrdile su da te znaju s neke zabave i rekla sam im da nisi tu pa su otišle ali prije toga su rekle da ti javim da ih nazoveš.-vjerovatno neke droljice.

-Hoću.Hvala što si mi prenijela.-onda je ona spremila se i otišla odavde te sam ostao sam.Kako bih volio da je Rina sada pored mene.Da gledamo neki film,jedemo i upustimo se u duboki razgovor uz neko dobro vino.Odavno nisam doživio ništa takvo...Uvijek bi se sve svodilo samo na provod i sljedeće jutro platim za uslugu pa onda ostanem sam.Baš kao sada.
Ponekad se zapitam šta bi se desilo da nisam bogat?Da li bih uopće imao djevojku ili prijatelje?
Jedina osoba koja mi je pokazala da me ne voli zbog bogastva je Irena,jer je i sama od sebe bogata tako da ne vidim zašto bi gledala interes.Ali nju vidim samo kao prijateljicu s kojom idem u provod,od koje slušam tračeve i koja me nasmijava.No da li Rina osjeća zaista nešto prema meni?Hoće li ona možda biti ta koja će ostati uz mene zauvijek ili mi se namjerno uvlači jer je sponzoruša kao i sve druge?Samo što ona glumi nedokučivu ne bi li me tako zavela lakše,što je i uspjela.
Ne znam.Previše sam postao sumnjičav.Moje mi srce govori da se potrudim oko nje.Muškarci kao ja su navikli dobijati šta žele i boje se poraza,tako da upuštam se u nešto što prije nikad nisam.Ko ga jebe.Pokušat ću.

Uzeo sam telefon te nazvao Rinu koja se odmah javila.

-Ej.

-Ej,srce.

-Čemu taj nadimak?

-Jer ti pristaje,nego želiš li sutra da izađemo?

-Naravno.-rekla je veselo.Yes.

-Onda budi spremna ujutro barem u osam.

-Zašto tako rano?

-Vidjet ćeš.

-Uredu onda.

-Ćao.

-Vidimo se.

Baš sam dobio jednu odličnu ideju za izlazak.Ima da ju ostavim bez daha.

Hvala na čitanju.
Vote i kom,šta mislite kakvo je iznenađenje?
Btw pogledajte i novu priču što sam počela "Oduzeta" ko nije,te i tu me zanima vaše mišljenje.I hvala Bigu Wattpad je vratio KDV presretna sam.

Ly♡

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now