İlk Ders

324 17 3
                                    

Lisa

Odaya girip kapıyı kapattım. Arkamı döner dönmez fazlasıyla geniş odada aralıklarla dizilmiş 4 yatağın sağdan ikincisinde oturan kumral saçlı makyaj yapan kız bana doğru baktı.

"Aa. Sonunda biri geldi. Merhaba. Ben Anna. Sen Amy olmalısın. Ya da Zoe. Yoksa Lisa mısın?" dedi ayağa kalkıp bana doğru yürürken.

"Aa.... Diğerlerini tanımıyorum ama ben Lisa. Memnun oldum." dedim.

"Bende memnun oldum. Saatlerdir birilerinin gelmesini bekliyorum. Tamam çok abartmayayım yarım saat oldu. Ben hemen yerleştim. İstersen yerleşmene yardım edebilirim."

"Olabilir. Ama hangi yatakta kalacağım?" dedim. Oda gayet büyüktü. Aralıklarla dizilmiş yatakların her birinin yanında küçük çekmeceli bir dolap vardı.

"Bayan Vanessa istediğimizi seçebileceğimizi söyledi. Ben bunu aldım." diyerek az önce oturduğu yatağı gösterdi.

"Ben en iyisi pencere kenarını alayım." dedim ve sol tarafta duran pencerenin hemen bitişiğineki yatağı gösterdim. Valizimi sürükleyerek yatağın ucuna koydum ve yatağa oturup odayı incelemeye koyuldum. Önümde art arda duran üç yatak vardı. İkincisi dediğim gibi Anna'ya aitti. Sondaki yatağın hemen yanında yan yana duran 4 oda kapısı vardı. Sanırsam kişisel bakım için ayrı ayrı odalardı. Odaların üzerinde isimler vardı. Anna'nın bahsettiği kişiler sanırım oda arkadaşlarımızdı. İsimler sırasıyla Amy-Anna-Zoe-Lisa şeklindeydi. Anna odalara baktığımı fark edince:

"Orası gardırop ve banyo kısmı. Ben benimkini düzenledim. Gel sana yardım edeyim." dedi.

"Teşekkür ederim." dedim ve valizimi alıp adımın yazdığı odaya gidip kapıyı açtım. İçeriye göz gezdirdim. Sol tarafta beyaz bir gardırop, hemen yanında bir boy aynası ve makyaj masası vardı. Sağ tarafta büyük bir koltuk ve önünde küçük bir masa vardı. İçerideki koltuğun diğer ucunda bir kapı daha vardı.
"Orası da banyo." dedi Anna içerideki kapıyı işaret ederek.

"Gerçekten çok güzel." dedim.
"Aynen öyle." dedi Anna da. Sonra valizimi açtık ve eşyalarımı yerleştirmeye başladık. O sırada da konuşuyorduk.

(Koyu olanlar Lisa)

-Kaç yaşındasın?

-17. Sen?

-18. Nerde yaşıyorsun?

-Amerika'nın güneyinde.

-Harika. Bende Washington'da yaşıyorum. Peki Amerika olmasa hangi ülkeyi isterdin ve neden?

-Sanırım Güney Kore. Filmlerine bayılırım.

-Şaka mı yapıyorsun?Bende koreyi seçerdim. Ben bir Kore fanıyım. Şarkılarına, kültürüne, tarihine, filmlerine, ve insanlarına bayılıyorum. Gerçekten koreyi sevdiğin için şanslıyım. Birlikte Kore filmleri izleriz ne dersin?

-Harika fikir. En yakın zamanda yapmalıyız. Peki en sevdiğin film hangisi?

-Aslında tüm filmleri harika ama ben en çok Sweet Stranger, Doctors ve The Heirs'i seviyorum. Senin favorin ne?

-The Heirs'i biliyorum. Doctors'u da öyle. Ama bana göre Weigtlifting Fairy, The Legend ve School 2015. Evet en sevdiklerim bunlar.

-Ah harika. Bir gün mutlaka birlikte izlemeliyiz. Peki neler yapmayı seversin? Mesela spor, dans, moda, müzik alanında en çok sevdiğin şeyler ne?

-Şey... Spor alanında yüzme profesyonelliğim var. Basketbolu severim. Dans konusunda fazla ilgim yok. Ama paten danslarından hoşlanırım. Modayı sanırım biraz takip ediyorum. Müzik alanında ise müzik aletlerine bayılırım. Gitar çalmayı biliyorum. Şarkı söylemek ve dinlemek favorim olabilir. Peki ya sen?

YAZ KAMPIМесто, где живут истории. Откройте их для себя