Κεφάλαιο 90 - ΕΠΙΛΟΓΟΣ

5.1K 375 51
                                    


Η Δανάη έβγαλε το κεφάλι της από την πόρτα και είδε την μητέρα της από το σαλόνι να την αγριοκοιτάει: " Γιατί δεν ετοιμάζεσαι αντί να βγαίνεις κάθε τόσο σε αυτή την κατάσταση; Θα έρθει κανένας άνθρωπος και θα τρομάξει."

"Ακόμη δεν ήρθε; Που είναι; Θα αργήσουμε."

"Αν αργήσουμε θα αργήσουμε επειδή εσύ δεν είσαι έτοιμη και όχι εξαιτίας του Ορέστη."

"Ουφ! Καλά καλά, απλά νόμιζα οτι άκουσα κουδούνι. "

Ήταν η μέρα της ορκομωσίας της στην σχολή. Είχε τελειώσει με άριστα και ο Ορέστης την προηγούμενη μέρα της είπε οτι της είχε μια έκπληξη.

Έβγαλε βιαστικά τα ρόλει από τα μαλλιά της και έβαλε τα ρούχα που είχε ετοιμάσει για την ορκωμοσία. Όταν άκουσε το κουδούνι να χτυπάει βγήκε από την τουαλέτα μισοχτενισμένη: " Ήρθε;"

Η Μίνα την κοίταξε αγανακτισμένη: " Είναι ο Δημήτρης με την Χαρά. Μπορείς να μου πεις τι έχεις πάθει σήμερα;"

"Τίποτα." Είπε απογοητευμένη και χώθηκε πάλι στην τουαλέτα, αποφασισμένη να μην ξαναβγεί μέχρι να τελειώσει. Αν και δεν της άρεσε να βάφεται ήξερε οτι στις φωτογραφίες θα φαινόταν πολύ καλύτερη βαμμένη.

Όταν βγήκε ο Δημήτρης και η Χαρά την κοίταζαν με ένα περίεργο ύφος ενώ η Μίνα συνέχισε να την κοιτάζει σοβαρή: " Ο Ορέστης πήρε τηλέφωνο. Δεν προλαβαίνει να έρθει από εδώ. Θα μας περιμένει στην σχολή."

Η απογοήτευση που φάνηκε στο πρόσωπό της έκανε τον αδερφό της να την πειράξει: " Μόνο ο Ορέστης σε νοιάζει; Εμείς τι είμαστε;"

"Όχι δεν είναι αυτό αλλά... ουφ... δεν πειράζει. Όποτε θέλετε μπορούμε να φύγουμε."

Η σχολή ήταν γεμάτη από φοιτητές και τις οικογένειές τους αλλά ο Ορέστης δεν φαινόταν πουθενά.

Τελικά εμφανίστηκε την στιγμή που εκείνη μαζί με τους συμφοιτητές της ήταν έτοιμη να ορκιστεί. Στα χέρια του κρατούσε μια τεράστια ανθοδέσμη και μόλις την είδε της χαμογέλασε πλατιά για να λάβει ένα άγριο βλέμμα.

Σε όλο το διάστημα που γνωρίζονταν εκείνος την είχε μάθει καλά και ήξερε οτι ο θυμός της θα ξεφούσκωνε μόλις την πλησίαζε.

Ο Ορέστης πήγε και στάθηκε δίπλα στην Μίνα που του χαμογέλασε: " Η κόρη μου έβγαζε καπνούς από τα αυτιά που δεν ήρθες να την πάρεις. Είμαι σίγουρη οτι αυτή την φορά θα αργήσει κανένα πεντάλεπτο να σε συγχωρήσει."

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα