Κεφάλαιο 58 - Θα είσαι τυχερός...

2.7K 325 9
                                    

Στο πρωινό η Δανάη ήταν σκεφτική και η Μίνα την ρώτησε  αν ήταν κουρασμένη. Αισθανόταν τύψεις που το προηγούμενο βράδυ την είχε ξεγελάσει να πάει μαζί τους.

"Μην  ανησυχείτε, είμαι εντάξει." Ο Δημήτρης δεν ήταν στο τραπέζι και υπέθεσε οτι θα είχε μείνει στην Χαρά. Άρχισε να μασάει το τοστ που η Μάρθα ακούμπησε μπροστά της. Τώρα μπορούσε να την καταλάβει και μπορούσε να καταλάβει και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Αθηνάς. Ήθελε να ψάξει και να δει τι ακριβώς ήταν αυτό που είχε η άτυχη κοπέλα και θα το έκανε σε πρώτη ευκαιρία.

Ο Ορέστης  έπιασε το χέρι της κάτω από το τραπέζι για να της τραβήξει την προσοχή και της ψιθύρισε: " Δεν φαίνεσαι και πολύ καλά. Μήπως να έμενες σπίτι σήμερα;"

Εκείνη κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. Δεν  ήθελε να κάθεται σε εκείνο το σπίτι περισσότερο απ'όσο ήταν απαραίτητο για να νιώθει καλά η Μίνα. Με την εκμυστήρευση της Μάρθας ένιωθε ακόμη πιο άσχημα που βρισκόταν εκεί.

Αργότερα στο αυτοκίνητο ο Ορέστης προσπάθησε να την κάνει να ανοιχτεί και να του πει γιατί φαινόταν τόσο περίεργη χωρίς αποτέλεσμα. Όταν πάρκαρε μπροστά από την σχολή της εκείνη άνοιξε αμέσως την πόρτα και πετάχτηκε έξω. Από το μισάνοιχτο παράθυρο του φώναξε ένα γεια και εξαφανίστηκε στο εσωτερικό της σχολής πριν εκείνος προλάβει καλά καλά να την χαιρετήσει.

Ο Ορέστης αναρωτήθηκε τι είχαν πάθει όλοι. Πρωί πρωί ο πατέρας του έμοιαζε με φάντασμα και του είπε οτι δεν είχε κοιμηθεί καλά όλο το βράδυ και μετά η Δανάη που έμοιαζε σα να είχε δει φάντασμα και δεν μιλούσε. Μια σκέψη που πέρασε από το μυαλό του τον τρόμαξε... Μήπως η Δανάη είχε αρχίσει να θυμάται το πρόσφατο παρελθόν;


Μετά το μάθημα  η Δανάη τηλεφώνησε στην Χαρά.

"Που είσαι;"

"Στο καφέ. Έρχεσαι;"

"Ναι μόλις τελείωσα."


Όταν μπήκε στο καφέ η φίλη της την κοίταξε με ένα περίεργο βλέμμα: " Τι έγινε; Γιατί μου ακούστηκες περίεργη στο τηλέφωνο;"

"Χαρά, αυτό το σπίτι κρύβει άσχημα μυστικά και νομίζω οτι οι άνθρωποι εκεί μέσα δεν υπήρξαν ποτέ ευτυχισμένοι."

Η Χαρά φάνηκε να σαστίζει: " Γιατί το λες αυτό;" Η Δανάη αποκλείεται να ήξερε τίποτα από αυτά που της είχε πει ο Δημήτρης αλλά γιατί είπε αυτά τα λόγια;

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα