Κεφάλαιο 72 - Βόλτα στο χιόνι

2.6K 301 15
                                    

Το επόμενο πρωί η Δανάη σηκώθηκε με πονοκέφαλο. Κοίταξε το ρολόι της . Ήταν ήδη εννιά. Πετάχτηκε όρθια. Η Αφροδίτη το όμορφο άλογο του Στέφανου θα την περίμενε για την καθιερωμένη βόλτα τους όμως πρώτα θα έπρεπε να πάει να βοηθήσει την Θάλεια.Βγήκε από το δωμάτιό της: " Κυρία Όλγα;"

Κανείς δεν απάντησε. Η Όλγα θα είχε πάει για το πρωινό. Πήρε το χοντρό μπουφάν της και βγήκε τρέχοντας  από το σπίτι. Όταν μπήκε στο εστιατόριο υπήρχε ήδη κόσμος που έτρωγε. Χωρίς να κοιτάξει γύρω της χώθηκε στην κουζίνα για να βοηθήσει.

Η Θάλεια και η Όλγα χαμογέλασαν πλατιά μόλις την είδαν: " Ξεκουράστηκες;" Την ρώτησε η Θάλεια.

"Μμμ... αν και μάλλον ήπια παραπάνω κρασί από αυτό που έπρεπε. Πονάει το κεφάλι μου."

Η παραπονεμένη φωνή της έκανε την Θάλεια να γελάσει: " Πιες πολύ νερό και φάε κάτι."

Η Δανάη πήρε δύο δίσκους και βγήκε στην αίθουσα. Μόλις τους τακτοποίησε στο μεγάλο τραπέζι γύρισε για να επιστρέψει στην κουζίνα αλλά απέναντί της είδε τον Ορέστη με τα μάτια του καρφωμένα πάνω της. Κούνησε το κεφάλι της για να τον χαιρετίσει και μπήκε και πάλι στην κουζίνα.

"Θάλεια, τι άλλο να κάνω;"

"Σου το είπα οτι δεν χρειάζεται να βοηθάς στο πρωινό. Πήγαινε μέσα να φας και εσύ πρωινό και μετά πήγαινε να ξεκουραστείς. Σε λίγο θα έρθει και ο Στέφανος."

Η Δανάη κατάλαβε που το πήγαινε η Θάλεια και αποφάσισε να φύγει πριν φτάσει ο Στέφανος. Σκέφτηκε οτι αν έφευγε από την κεντρική πόρτα ο Ορέστης θα την έβλεπε και μπορεί να την ακολουθούσε, γι αυτό  πήρε ένα σαντουιτσάκι που της είχε ετοιμάσει η Όλγα και βγήκε από την πόρτα της κουζίνας.

"Για εμένα αυτό το σάντουιτς είναι αρκετό. Αφού δεν με θέλετε άλλο πάω στα άλογα. Τα λέμε αργότερα."

Όταν η πόρτα έκλεισε, οι δύο γυναίκες κοιτάχτηκαν με απορία και η Θάλεια μίλησε πρώτη: " Μαμά, νομίζω οτι δεν πρέπει να πιέσουμε την Δανάη για τον Στέφανο. Μπορεί να έχει κάποιον άλλο στο μυαλό της. Ας αφήσουμε την  μοίρα να αποφασίσει για αυτούς τους δύο."

Η Όλγα κούνησε το κεφάλι της: " Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το παιδί... Θα την ήθελα πολύ για γυναίκα του Στέφανου αλλά αν δεν θέλει η νύφη και ο γαμπρός..."

"Μπα... νομίζω οτι ο γαμπρός θέλει και παραθέλει." Είπε η Θάλεια προβληματισμένη.


Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα