Κεφάλαιο 75 - Νέα που σοκάρουν

2.8K 311 13
                                    

Η Δανάη κάθισε στο πιάνο και βυθίστηκε στον κόσμο της. Οι νότες την ταξίδευαν και της επέτρεπαν να απομακρυνθεί από τα προβλήματά της.

Όταν άνοιξε η πόρτα και στην αίθουσα μπήκε ο Στέφανος με την παρέα του, εκείνη τους κοίταξε με την άκρη του ματιού της αλλά δεν γύρισε προς το μέρος τους. Η Έλενα δεν ήταν μαζί τους ενώ ο Ορέστης έδειχνε σκυθρωπός. Κατευθύνθηκαν προς το τραπέζι που είχε ετοιμαστεί πιο πριν για εκείνους και οι σερβιτόροι πήγαν αμέσως κοντά τους.

Η Δανάη συνέχισε το πρόγραμμά της ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει το διαλειμμά της. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που την χειροκρότησε σηκώθηκε αλλά πριν προλάβει να κάνει δυο βήματα ο Στέφανος βρέθηκε δίπλα της.

"Δανάη έλα να καθίσεις μαζί μας,"

"Δεν θέλω να ενοχλήσω... Καλύτερα να πάω μέσα."

Εκείνος έπιασε το χέρι της και την τράβηξε μαζί του: " Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έλα να σε συστήσω."

Όλοι την υποδέχτηκαν με χαμόγελα εκτός από τον Ορέστη που την κοίταξε σχεδόν θυμωμένος. Ο Στέφανος την έβαλε να καθίσει δίπλα του. Κάποιοι της έπιασαν την κουβέντα και η  Δανάη άρχισε να συζητάει άνετα μαζί τους ενώ αισθανόταν τα γκρι μάτια καρφωμένα πάνω της χωρίς όμως εκείνος να της μιλήσει καθόλου.

Η πόρτα του εστιατορίου άνοιξε και στο εσωτερικό μπήκε η Έλενα. Όταν την είδε στο τραπέζι το βλέμμα της σκοτείνιασε.  Κάθισε απέναντι της  και είπε δηκτικά: " Μπα..  Δανάη ή θα ήθελες να σε φωνάζω Αθηνά... και συ εδώ; Εγώ νόμιζα οτι δούλευες..."

Οι υπόλοιποι γύρω τους τις παρακολουθούσαν έκπληκτοι εκτός από τον Στέφανο και τον Ορέστη που φαινόταν θυμωμένοι.

Η Δανάη όμως χαμογέλασε ψύχραιμα: " Ναι δουλεύω και εσύ αν έχεις πρόβλημα μπορείς να με φωνάζεις όπως θέλεις. Δεν με απασχολεί. Άλλωστε το όνομα δεν είναι το σημαντικό. Το περιεχόμενο του ανθρώπου μετράει. Επίσης αυτό που με νοιάζει είναι οι άνθρωποι που έχουν αξία για εμένα να ξέρουν σωστά το όνομά μου."

Μετά γύρισε στον Στέφανο: " Στέφανε το διάλειμμά μου τελείωσε. Με συγχωρείτε..." Χαμογέλασε ευγενικά και σηκώθηκε  για να πάει και πάλι στο πιάνο αφού έριξε ένα ειρωνικό βλέμμα στην Έλενα που την παρακολουθούσε φουρκισμένη.

Το υπόλοιπο βράδυ η Δανάη αφοσιώθηκε στην μουσική της. Στο τέλος του ωραρίου της καληνύχτισε και βγήκε από την αίθουσα μέσα σε χειροκροτήματα.  Είχε ήδη πει στην Θάλεια οτι θα έφευγε κατευθείαν για το δωμάτιό της μόλις τελείωνε.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα