Κεφάλαιο 6 - Το γεγονός

3.2K 331 27
                                    

Η Δανάη δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση του Τεό όχι μόνο γιατί τα λεφτά που της προσέφερε ήταν υπερβολικά καλά για μιας μέρας δουλειά αλλά και και γιατί έδειξε οτι πραγματικά χρειαζόταν την βοήθειά της.

Αφού αποφάσισε, πήρε τηλέφωνο την Χαρά, για να κανονίσουν τα ωράριά τους και την ενημέρωσε για το τι θα έκανε καθησυχάζοντας τις ανησυχίες της φίλης της. Η Αθηνά  προσφέρθηκε αμέσως να την πάει στο σπίτι της για να πάρει ότι χρειαζόταν  και μετά οι δυο τους θα επέστρεφαν στο σπίτι του Τεό για να φύγουν όλοι μαζί.

Ο Τεό κοίταξε με νόημα  την Αθηνά όταν την άκουσε να πιέζει την Δανάη να την πάει εκείνη στο σπίτι της, καταλαβαίνοντας οτι ήθελε να μάθει που έμενε η άλλη κοπέλα ώστε αργότερα να μην μπορεί να της ξεφύγει εύκολα.

Μια ώρα αργότερα τα δύο κορίτσια επέστρεψαν και οι τρείς τους μπήκαν στο πολυτελές αυτοκίνητο του Τεό. Η Αθηνά κάθισε στην θέση του συνοδηγού και αμέσως έβγαλε το κινητό της.

Καθώς έβγαιναν στην εθνική οδό ο Τεό ρώτησε την Αθηνά: " Τηλεφώνησες να ενημερώσεις τους γονείς σου;"

" Δεν χρειάζεται. Θα με πάρουν τηλέφωνο αν ανησυχήσουν." Είπε αδιάφορα εκείνη.

Ο Τεό φάνηκε να θυμώνει από την συμπεριφορά της: " Πως φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο στους γονείς σου; Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σέβεσαι."

"Εκείνοι με σέβονται; " Ρώτησε άγρια σηκώνοντας τα μάτια από το κινητό της.

"Ότι κάνουν οι άνθρωποι, το κάνουν γιατί σε αγαπούν και ανησυχούν για εσένα . Εσύ δεν φέρεσαι σωστά και γι αυτό αναγκάζονται να καταφύγουν σε μέσα που δεν σου αρέσουν." Η αυστηρή φωνή του Τεό εξέπληξε την Δανάη.

"Δεν πρόκειται να τους υπακούσω. Εγώ θα ζήσω την ζωή μου όπως θέλω εγώ." Είπε η Αθηνά σουφρώνοντας τα χείλη της με πείσμα.

Η Δανάη σκέφτηκε πόσο αχάριστη και κακομαθημένη ήταν η Αθηνά. Εκείνη θα έδινε ότι είχε και δεν είχε αν μπορούσε να έχει ζωντανούς τους γονείς της για να την συμβουλεύουν. Της έλειπαν και της έλειπε η αίσθηση της ασφάλειας που της έδινε η παρουσία τους. Ακόμη και αν η κατάστασή τους το τελευταίο διάστημα πριν τους χάσει ήταν δύσκολη έπαιρνε δύναμη από εκείνους. Όταν τους έχασε αισθάνθηκε οτι ο κόσμος της έγινε συντρίμια και εκείνη είχε μείνει σαν φτερό στον άνεμο. Χωρίς σταθερή βάση έμεινε να προσπαθεί να επιβιώσει  με την γνώση οτι δεν υπήρχε κανείς πια να την προστατεύει.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα