Κεφάλαιο 37- Νέα συνάντηση.

2.9K 336 8
                                    

Η Αθηνά απολάμβανε την παρέα της Χαράς αν και μπορούσε να να δει οτι εκείνη φερόταν λίγο περίεργα και την έπιανε να την κοιτάζει έντονα όταν νόμιζε οτι εκείνη δεν την έβλεπε.

Οι δυο τους πέρασαν όλη την μέρα μαζί. Η Αθηνά θέλοντας να μάθει περισσότερα πράγματα για την Δανάη, ζήτησε από την Χαρά να την πάει στα μέρη που κυκλοφορούσε η φίλη της. Έτσι εκείνη την πήγε στο σπίτι της, στην σχολή της και στα μέρη που δούλευε. Αυτό που σκεφτόταν η Χαρά, ήταν οτι η Δανάη θα ήθελε να θυμηθεί και να αποφασίσει η ίδια για το την ζωή της. Μπορεί η ίδια να ήθελε να την προστατεύσει αλλά η Δανάη που ήξερε θα ήθελε να κρατάει την ζωή της στα χέρια της.

Όταν μπήκαν στην σχολή της εκείνη φάνηκε να επηρρεάζεται και μίλησε προβληματισμένη: "Αισθάνομαι σα να έχω ξανάρθει εδώ. Μου φαίνεται πολύ οικείο το περιβάλλον."

"Θέλεις να κάνουμε μια βόλτα;" Της πρότεινε.

"Πάμε. Αισθάνομαι χαρούμενη που είμαι εδώ." Η Αθηνά κοίταζε γύρω της με περιέργεια.

Ξαφνικά μια κοπέλα τις πλησίασε και απευθύνθηκε σε εκείνη: " Δανάη, που χάθηκες;"

Η μικρόσωμη χαμογελαστή ξανθούλα την χαιρέτισε εγκάρδια.

"Γεια είμαι η Χαρά. Πολύ καλή φίλη της Δανάης. Είχε ένα ατύχημα και γι αυτό χάθηκε."

Η Αθηνά κατάλαβε οτι η φίλη της δεν ήθελε να την προστατεύσει από περισσότερες ερωτήσεις και έτσι έπαιξε το παιχνίδι της μένοντας σιωπηλή. Μετά από λίγο η συμφοιτήτριά της απομακρύνθηκε λίγο προβληματισμένη.

Όταν η Αθηνά επέστρεψε στο σπίτι είχε βραδιάσει. Ο Δημήτρης καθόταν μόνος του στο σαλόνι και κοίταζε τα νέα όταν εκείνη μπήκε.

"Που χάθηκες εσύ από χθές ;" Την ρώτησε.

"Δεν σου είπε η μαμά; Έμεινα σε μια φίλη. Αλήθεια που είναι η μαμά και ο μπαμπάς;"

"Ντύνονται. Έχουν άλλη μια κοινωνική υποχρέωση για σήμερα και αύριο θα φύγουν τετραήμερο. Ο μπαμπάς θα πάρει ένα βραβείο σε μια συνάντηση επιχειρηματιών."

"Νομίζω οτι η κοινωνική τους ζωή είναι πιο πλούσια από τις δικές μας."

"Ναι αν ήταν και αγαπημένοι όλα θα ήταν καλύτερα. Σήμερα πάλι με το ζόρι μιλούσαν ο ένας στον άλλο.Η σχέση τους όσο πάει και χειροτερεύει." Ο Δημήτρης έδειχνε πολύ προβληματισμένος.

Η Αθηνά πέταξε την τσάντα της στον καναπέ και κάθισε βαριά δίπλα του: "Εσύ δεν θα βγεις;"

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα