Κεφάλαιο 21 - Αποδοχή

2.9K 338 19
                                    


Ο Ορέστης μπήκε στο σπίτι του και πήγε κατευθείαν στην κουζίνα. Πήρε μια μπύρα από το ψυγείο και την άνοιξε. Μετά πήγε και κάθισε στο σαλόνι του ενώ κοίταζε την θέα έξω από την μπαλκονόπορτα αφηρημένος.

Οι φήμες για την Αθηνά στο παρελθόν την περιέγραφαν με τα μελανότερα χρώματα. Οι λίγες φορές που την είχε συναντήσει πριν από το ατύχημα, του είχαν επιβεβαιώσει αυτές τις φήμες για εκείνη. Όμως μετά το ατύχημα μεταμορφώθηκε σε μια γοητευτική γυναίκα με έντονη προσωπικότητα. Κάθε φορά που την συναντούσε τον περίμενε και μια νέα έκπληξη και είχε καταλήξει να την σκεφτεται σε κάθε ευκαιρία όπως τώρα. Ήπιε μια γερή γουλιά από την μπύρα του και πέρασε το χέρι του μέσα από τα μαλλιά του. 

Αυτό που μπορούσε να καταλάβει για τον εαυτό του ήταν οτι ήθελε να την γνωρίσει καλύτερα. Αν εκείνη δεν υποκρινόταν και πραγματικά είχε αλλάξει θα μπορούσε να σκεφτεί ένα μέλλον μαζί της. Αναστέναξε. Πως την είχε πατήσει έτσι; Το κακό ήταν οτι η Αθηνά δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για εκείνον.


Την επόμενη μέρα το απόγευμα, η Αθηνά καθόταν στο δωμάτιό της και διάβαζε για την σχολή όταν η Μίνα πήγε να την βρει. Η μαμά της φαινόταν ενθουσιασμένη: " Έχει έρθει ο Ορέστης. Σε περιμένει κάτω."

Εκείνη συνοφρυώθηκε: " Τι θέλει πάλι ;"

"Αθηνά!" Είπε η μαμά της προειδοποιητικά.

"Μα χθες βγήκαμε ..." Παραπονέθηκε.

"Ο Ορέστης δείχνει να θέλει πραγματικά να σε γνωρίσει καλύτερα. Αυτό δείχνει οτι σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να σε παντρευτεί σοβαρά."

"Μαμά!" Αυτή την φορά ο δικός της τόνος ήταν προειδοποιητικός.

" Ξέρω οτι δεν θέλεις να παντρευτείς ακόμη αλλά σου έχω πει οτι αυτή είναι η μόνη λύση. Και εγώ και ο πατέρας σου το έχουμε σκεφτεί πολύ καλά. Τώρα ντύσου και κατέβα."

Όταν κατέβηκε στο σαλόνι ο Ορέστης συζητούσε ευχάριστα με τους γονείς της. Μόλις την είδε περιεργάστηκε το ντύσιμό της και μετά αναήκωσε το ένα του φρύδι διασκεδάζοντας. Εκείνη είχε φορέσει το αγαπημένο της τζιν και μια ριχτή  καρό πουκαμίσα.

Η μαμά της, είπε αυστηρά: " Αθηνά πήγαινε και άλλαξε αυτά που φοράς. Ο Ορέστης ήρθε να σε πάρει για να βγείτε, όχι για να σκαλίσετε τον κήπο."

Ο Ορέστης χαμογέλασε : " Εμένα δεν με πειράζει αλλά στο εστιατόριο που θα πάμε μπορεί και να μην αισθανθείς τόσο άνετα." Από το πρόσωπό του μπορούσε να καταλάβει πόσο το διασκέδαζε.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα