Κεφάλαιο 15 -Αναζητώντας την συγχώρεση

2.9K 333 18
                                    

Η άφιξη του Δημήτρη σηματοδότησε την έναρξη μιας καινούριας περίεργης ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι. Ο Δημήτρης ήταν απόμακρος αλλά ειδικά η σχέση του με την μητέρα τους έδειχνε να είναι πολύ άσχημη. Η Μίνα φαινόταν να ενοχλείται από την παρουσία του και τον απέφευγε αλλά η Αθηνά μπορούσε να δει στα μάτια του αδερφού της πόσο πολύ τον πλήγωνε η συμπεριφορά της μητέρας τους.

Ο πατέρας τους από την άλλη, έδειχνε να έχει αδυναμία στον γιο του. Ίσως αυτό να ήταν που κρατούσε τον Δημήτρη στο σπίτι και τον στήριζε ψυχολογικά.

Η Αθηνά από την μεριά της δεν ήξερε τι σχέση είχε με τον αδερφό της στο παρελθόν αλλά από την συμπεριφορά του κάθε φορά που τον πλησίαζε, μπορούσε να καταλάβει οτι είχε πάρει το μέρος της μητέρας της. Όμως τώρα δεν της άρεσε αυτή η συμπεριφορά έτσι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσει τον Δημήτρη που πάντα την αντιμετώπιζε επιφυλακτικά.

Είχε περάσει μια εβδομάδα από τα γενέθλια της μαμάς της και ο Ορέστης είχε εξαφανιστεί. Η Αθηνά ξεκίνησε να πηγαίνει και πάλι στην σχολή, προς έκπληξη κάποιων που την ήξεραν εκεί αλλά και των γονιών της.

Ένα  πρωί καθώς έτρωγε το πρωινό της, ο Δημήτρης καθόταν απέναντί της. Οι γονείς τους είχαν ήδη φύγει για τις δουλειές τους και οι δυο τους ήταν μόνοι στην τραπεζαρία.

"Δημήτρη, μπορείς να με συνοδεύσεις κάπου σήμερα;"

Εκείνος την κοίταξε με απορία : " Που  θέλεις να πας;"

Φαινόταν στεναχωρημένη όταν μίλησε : " Θέλω να πάω και να δω ποιοι ήταν οι άνθρωποι που  ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα. Το αναβάλλω εδώ και πολύ καιρό αλλά νομίζω οτι πρέπει να πάω για να συλλυπηθώ τους ανθρώπους τους. "

 Η αδερφή του έδειξε να έχει αλλάξει μετά το ατύχημα: "Ξέρεις που μένουν;"

"Ναι, έχω βρει που μένουν. "

"Απ'ότι έμαθα ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα στην ηλικία σου. Τον άντρα τον γνωρίζω. Έκανες πολύ παρέα μαζί του. Ήταν ο Τεό αλλά η κοπέλα ποια ήταν;"

Η Αθηνά σήκωσε τους ώμους της : " Δεν θυμάμαι. Ίσως να ήταν κάποια φίλη μου."

"Πως την έλεγαν;"

"Δανάη Παυλίδη. Ήταν φοιτήτρια και δούλευε και σε ένα καφέ. Δεν θέλω να πάω μόνη μου, φοβάμαι οτι θα με κατηγορήσουν επειδή ήμουν η μόνη που επέζησα από το ατύχημα."

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα