Κεφάλαιο 70 - Είσαστε όλοι σας παρελθόν

2.8K 315 11
                                    

Τα πόδια της Δανάης έτρεμαν αλλά δεν είχε σκοπό να δείξει την αδυναμία της στον Ορέστη. Τον κοίταζε χωρίς να τραβήξει το βλέμμα της μέχρι την στιγμή που την πλησίασε ο Στέφανος. Τότε χαμογέλασε στο Στέφανο που πήγε κοντά της.

"Δανάη, τι υπέροχα κομμάτια παίζεις!"

" Σου αρέσουν;"

" Ναι πολύ. Ήρθαμε εδώ με την υπόλοιπη παρέα για φαγητό και χαίρομαι γι αυτό, γιατί ήθελα να σε δω."

Η Δανάη κατάλαβε το ενδιαφέρον του αλλά έκανε την ανίδεη και κοίταξε γύρω της: " Βρήκατε τραπέζι; Είναι γεμάτο σήμερα." Καθώς κοίταζε, είδε οτι ο Ορέστης δεν πήρε καθόλου το βλέμμα του από πάνω της. Κούνησε το κεφάλι της σε ένα τυπικό χαιρετισμό και γύρισε πάλι στον Στέφανο που της έλεγε: "Η Θάλεια είπε οτι θα μπορέσει να μας τακτοποιήσει. "


Ο Ορέστης είδε την Δανάη να τον χαιρετάει με ένα νεύμα.  Δεν είχε σκοπό να τον συγχωρήσει. Αυτό έδειχνε το ψυχρό της βλέμμα. Έκανε να πάει προς το μέρος της αλλά εκείνη την ώρα ο Στέφανος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους ενώ η Δανάη άρχισε και πάλι να παίζει. Ο γλυκός μελαγχολικός ήχος του πιάνου πλημμύρισε την αίθουσα. Συνοφρυωμένος ακούμπησε στο μπαρ και παρήγγειλε ένα δυνατό ποτό. Η Έλενα πήγε και κάθισε δίπλα του: " Ωραίο είναι αυτό το μέρος."

"Ναι."  Ο Ορέστης απάντησε αφηρημένος με τα μάτια του καρφωμένα στην Δανάη.

Η Έλενα ακολούθησε το βλέμμα του και αφού κοίταξε επίμονα την κοπέλα στο πιάνο τα μάτια της γούρλωσαν από έκπληξη: " Αυτή δεν είναι η... η ψεύτικη Αθηνά; Πως βρέθηκε εδώ;"

Ο Ορέστης δεν της απάντησε αλλά συνέχισε να κοιτάζει την Δανάη που το πρόσωπό της είχε μελαγχολική έκφραση. Η Έλενα έσφιξε τα χείλη της και κατάλαβε οτι η εκδρομή αυτή δεν θα εξελίσσονταν όπως επιθυμούσε.


Η Θάλεια βγήκε από την κουζίνα και πήγε προς το μέρος τους: " Σε λίγο το τραπέζι σας θα είναι έτοιμο." Είπε στον Στέφανο.

Ακόμη και όταν κάθισε στο τραπέζι ο Ορέστης δεν σταμάτησε να κοιτάζει προς το μέρος της Δανάης. Είχε διαλέξει την θέση που θα μπορούσε να την βλέπει. Το τραπέζι γέμισε από νόστιμα φαγητά αλλά δεν ακούμπησε τίποτα παρά μόνο έπινε αργά το ποτό του.

Όταν η Δανάη έκανε διάλειμμα ο Στέφανος πήγε αμέσως κοντά της  με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι του και της το έδωσε. Εκείνη του χαμογέλασε και άρχισε να πίνει.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα