Κεφάλαιο 80 - Καινούρια αρχή, χωρίς σκιές.

2.7K 299 16
                                    

Το επόμενο πρωί η Δανάη κατέβηκε για το πρωινό αλλά κανείς δεν βρισκόταν στην τραπεζαρία. Η Μάρθα εμφανίστηκε με έναν μεγάλο δίσκο στα χέρια της. Της χαμογέλασε πλατιά.

" Καλημέρα κορίτσι μου. Ξεκουράστηκες;"  Άρχισε να βάζει τα πιάτα μπροστά της. Έδειχνε συγκινημένη. Ήταν πάρα πολλά χρόνια με την οικογένεια αλλά δεν ήξερε τίποτα από όσα είχαν συμβεί. Όταν η Μίνα της εξομολογήθηκε τις λεπτομέρειες δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα είχαν περάσει τόσο η Μίνα όσο και η Δανάη και για πρώτη φορά μπορούσε να κατανοήσει την περίεργη συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά της. Η καρδιά της πονούσε για την Αθηνά αλλά πόνεσε και για την Δανάη που πέρασε όσα πέρασε.

Ακούμπησε το τελευταίο πιάτο μπροστά στην Δανάη και εκείνη της χαμογέλασε ευγενικά: " Ευχαριστώ. Κυρία Μάρθα που είναι οι υπόλοιποι;"

"Ο πατέρας σου έφυγε για το γραφείο και ο Δημήτρης και η κυρία Μίνα δεν κατέβηκαν ακόμη."

Η Δανάη μπορούσε να δει την ζεστασιά στον τρόπο που την κοίταζε η Μάρθα. Φαινόταν να έχει αλλάξει στάση απέναντί της: " Α καλά."

Πριν φύγει για την κουζίνα η Μάρθα της μίλησε συγκινημένη: " Να φας καλά. Πρέπει να είσαι πάντα υγιής και δυνατή. Εσύ είσαι αγωνίστρια. Αν είχες έρθει πιο νωρίς στην ζωή μας η αδερφή σου θα είχε ένα πολύ καλό παράδειγμα για να διορθωθεί. Τώρα εσύ θα πρέπει να ζήσεις καλά και για τις δυο σας."

Η Δανάη έμεινε να κοιτάζει για λίγο την πόρτα και μετά το βλέμμα της έπεσε στο ροζ τριαντάφυλλο στο κέντρο του τραπεζιού. Ήξερε πια το νόημα του όπως και ήξερε οτι η μητέρα της το έβαζε πια για την Αθηνά.  Αναστέναξε και έβαλε σε ένα φλυτζάνι καφέ. Ήταν βυθισμένη σε σκέψεις όταν άκουσε το κινητό της να χτυπάει. Ήταν ο Ορέστης.

"Ναι;"

"Δανάη καλημέρα. Ξεκουράστηκες;"

" Ναι. Εσύ;"

"Εγώ είμαι καλά αλλά δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας συμβαίνει." Ακουγόταν στεναχωρημένος.

" Ναι η αλήθεια είναι οτι η μοίρα μας παίζει παιχνίδια. Μήπως δεν θέλει να είμαστε μαζί;" Αναρωτήθηκε πικρόχολα.

"Αυτό μην το ξαναπείς. Ακόμη και αν είναι έτσι, είμαι έτοιμος να τα βάλω με όλους για εσένα. Δεν θα αφήσω τίποτα να μας χωρίσει πάλι."

"Εγώ πάλι έχω κουραστεί να παλεύω με την μοίρα μου. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου παλεύω."

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα