Κεφάλαιο 79 - Δεν φταις εσύ...

2.6K 298 14
                                    

Ο Ορέστης και η Δανάη κοίταζαν σαστισμένοι την Μίνα ενώ εκείνη κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Τα μάτια της πετούσαν φωτιές και έδειχνε εκτός εαυτού. Όταν έφτασε δίπλα στην Δανάη, άπλωσε το χέρι της και πιάνοντας το δικό της την τράβηξε βίαια μαζί της απομακρύνοντας την από τον Ορέστη.

Εκείνος σηκώθηκε όρθιος και έδειχνε να μην καταλαβαίνει την συμπεριφορά της: " Μίνα, τι έγινε;"

"Μην τολμήσεις ξανά να πλησιάσεις κανέναν από την οικογένειά μου, ακούς;"  Η φωνή της έτρεμε.

Ο Ορέστης κοίταξε ερωτηματικά τον Αλκιβιάδη που απέφυγε το βλέμμα του και πήγε κοντά στην γυναίκα και την κόρη του.

"Μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει;"  Ξαναρώτησε πιο δυνατά αυτή την φορά για να πάρει σαν απάντηση ένα φαρμακερό βλέμμα της Μίνας πριν εκείνη πει: "Να ρωτήσεις τον πατέρα σου και να του πεις, οτι ακόμη και αν δεν έχω αποδείξεις αυτή την στιγμή, θα κάνω ότι μπορώ για να τις βρώ και να τον καταστρέψω, όπως κατέστρεψε και αυτός την ζωή μας."

Με αυτά τα λόγια η Μίνα γύρισε και και κατευθύνθηκε προς την έξοδο του ξενοδοχείου, σέρνοντας μαζί της και την Δανάη, που γύρισε να κοιτάξει τον Ορέστη δείχνοντας να μην καταλαβαίνει τι συνέβαινε.

Η Δανάη ακολούθησε αμίλητη την μητέρα της που την οδήγησε στην είσοδο του ξενοδοχείου. Καταλάβαινε οτι τα λόγια της δεν θα τα άκουγε στην κατάσταση που βρισκόταν. Προς έκπληξή της μπήκαν στο αυτοκίνητο του Αλκιβιάδη που ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο  και εκείνος τις πήγε στο πίσω στο σπίτι. Πλησίαζαν στο σπίτι όταν η Μίνα μίλησε πιο ήρεμη αυτή την φορά:

"Δανάη, δεν πρέπει να ξαναπλησιάσεις τον Ορέστη. Ο πατέρας του Ορέστη εμπλέκεται στην απαγωγή σου από το νοσοκομείο μόλις γεννήθηκες."

Η Δανάη αισθάνθηκε σα να την είχαν περιλούσει με παγωμένο νερό. Σίγουρα η μοίρα την είχε βάλει στόχο: " Μα πως; Γιατί;"

Ο Αλκιβιάδης ανέλαβε να μιλήσει: " Πριν από είκοσι χρόνια, ο πατέρας του Ορέστη και εγώ είχαμε οικονομικές διαφορές . Ήμασταν και οι δύο νέοι επιχειρηματίες στον ίδιο χώρο. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο για να με πλήξει."

"Ο παλιάνθρωπος... πως μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο; Εμείς όλα αυτά τα χρόνια τον θεωρούσαμε φίλο...."

"Είσαστε σίγουροι οτι είναι αυτός ο ένοχος;"

"Χθες μου έφεραν τις πληροφορίες οι άνθρωποί μου. Πληροφορίες που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ανακαλυφθούνε."

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα