Κεφάλαιο 47 - Είσαι αυτό που θέλω

2.9K 326 3
                                    

Όταν η Δανάη τελείωσε το μάθημα στην σχολή και βγήκε από το αμφιθέατρο έξω είχε ήδη βραδιάσει. Μια ψιλή βροχή είχε αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία είχε κατέβει.

Σήκωσε το γιακά του μπουφάν της και έχωσε τα χέρια της στις τσέπες της. Δεν περίμενε οτι θα έβρεχε και έτσι δεν είχε ομπρέλα μαζί της. Έβγαλε το τηλέφωνό της και πήρε την Χαρά.

"Έρχεσαι;" Την ρώτησε η φίλη της. 

"Μόλις τελείωσα το μάθημα και πάω στην στάση."

"Σε περιμένω." 

Περπατούσε προς την στάση βυθισμένη στις σκέψεις της όταν μια κόρνα την έκανε να πεταχτεί τρομαγμένη. Ένα μαύρο τζιπ ήταν παρκαρισμένο δίπλα της. Το παράθυρο του συνοδηγού άνοιξε και μέσα είδε έναν από τους συμφοιτητές της.

"Δανάη, σε τρόμαξα;"

" Θάνο... Ναι λίγο..." Κοίταξε το αυτοκίνητο και του είπε: " Καινούριο το αμάξι; Καλοτάξιδο."

"Ευχαριστώ. Θέλεις να σε πάω στο σπίτι;"

"Όχι, σε ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται να βγεις από τον δρόμο σου."

Με τον Θάνο έκαναν παρέα στην σχολή και πολλές φορές συνεργάζονταν για τις εργασίες τους. Η Δανάη τον εμπιστευόταν αλλά δεν ήθελε να τον ταλαιπωρήσει.

"Έλα δεν βγαίνω από τον δρόμο μου. Άλλωστε βρέχει, δεν μπορώ να σε αφήσω με αυτόν τον καιρό να ταλαιπωρηθείς.Η Δανάη τελικά πείστηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο. Στην διαδρομή ο φίλος της την ρώτησε για την μακριά απουσία της από την σχολή αλλά εκείνη απέφυγε να του πει τι ακριβώς είχε συμβεί. Απλά του είπε οτι είχε ένα ατύχημα και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει. Μετά εκείνη γύρισε γύρισε την κουβέντα στην σχολή και έτσι έφτασαν  μπροστά στο σπίτι της Χαράς. Αφού ευχαρίστησε τον φίλο της βγήκε από το αμάξι και κατευθύνθηκε προς την εξώπορτα όταν άκουσε κάποιον να φωνάζει το όνομά της.

Ο Δημήτρης, ο αδερφός της Αθηνάς, κατευθυνόταν προς το μέρος της.  Η Δανάη σκέφτηκε ενοχλημένη οτι η μόνη που είχε μείνει να πάει για να την βρει ήταν η μητέρα της Αθηνάς. Ήθελε να την αφήσουν ήσυχη αλλά απ'ότι φαινόταν εκείνοι δεν είχαν τέτοιο σκοπό.

"Δημήτρη... πως και ήρθες;" Είπε προσπαθώντας να κρύψει τα πραγματικά της αισθήματα  και να φανεί ήρεμη.

"Ήρθα για να πάρω την Χαρά. Πως είσαι Δανάη;"

"Μια χαρά, ευχαριστώ. Πάω να ειδοποιήσω την Χαρά οτι ήρθες."

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα