Κεφάλαιο 65 - Νέα γνωριμία

2.7K 308 9
                                    

Ο Ορέστης  έκλεισε το τηλέφωνο. Ο Μάνος Στεργίου  τον πήρε τηλέφωνο αμέσως μόλις η Δανάη έφυγε από το σπίτι του θορυβημένος από την συμπεριφορά της. Του είπε οτι του φάνηκε πολύ περίεργη και γι αυτό θεώρησε απαραίτητο  να τον ενημερώσει.

Όταν του είπε οτι η Δανάη εξόφλησε το χρέος της και τον αποχαιρέτησε σα να πίστευε  ότι δεν θα τον έβλεπε ξανά, η καρδιά του σφίχτηκε από αγωνία.

"Μήπως η Δανάη ανέφερε το που θα πήγαινε;" Τον ρώτησε αλλά ο άντρας δεν ήξερε να του πει τίποτα παραπάνω.

Όλο το απόγευμα έψαχνε την Δανάη στα μέρη που θεωρούσε οτι θα μπορούσε να έχει πάει, γνωρίζοντας οτι ήταν σα να έψαχνε ψύλλο στα άχυρα αλλά απογοητευμένος αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μόλις μπήκε στο διαμέρισμά του το τηλέφωνο του χτύπησε και το σήκωσε με αγωνία.

"Ναι;"

Ο Άγγελος ήθελε να του πει τι είχε μάθει για την γυναίκα που βρέθηκε με την τσάντα της Δανάης.

"Η γυναίκα αυτή έχει φάκελο στην αστυνομία. Έκανε μικροκλοπές  και ήταν ναρκωμανής και κατά περίπτωση βαποράκι. Τελευταία κάποιοι την κυνηγούσαν και μάλλον τελικά την βρήκαν γιατί έχει χτύπημα στο κεφάλι.

Το πιθανότερο είναι να έκλεψε την τσάντα της Δανάης."

Τίποτα από αυτά που άκουγε δεν μπορούσε να τον βοηθήσει: " Σ' ευχαριστώ Άγγελε. Καληνύχτα"


Η Δανάη κατέβηκε από το λεωφορείο μπροστά στα ΚΤΕΛ. Κοίταξε γύρω της. Δεν είχε αποφασίσει που θα πήγαινε αλλά ήθελε να είναι κάπου μακριά από την Αθήνα.  Προχώρησε διαβάζοντας τις ταμπέλες με τα διάφορα μέρη ώσπου έφτασε μπροστά στο γραφείο που έγραφε Καρπενήσι. Είχε δει φωτογραφίες από το Καρπενήσι και της είχαν αρέσει πολύ. Μπήκε μέσα και αγόρασε ένα εισιτήριο  στο λεωφορείο που θα έφευγε άμεσα. Μετά μπήκε στο λεωφορείο και κάθισε στην θέση της.

Οι άνθρωποι μέσα στο λεωφορείο ήταν πολύ λίγοι.

Μπροστά της καθόταν μια γυναίκα γύρω στα πενήντα  που είχε πιάσει κουβέντα με τον οδηγό. Το λεωφορείο ξεκίνησε και η Δανάη κοίταζε αφηρημένη έξω από το παράθυρο με τις σκέψεις να γυρίζουν ξανά και ξανά στα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες ώρες. Δεν κατάλαβε πως έκλεισαν τα μάτια της.

Όταν τα ξαναάνοιξε το λεωφορείο είχε κάνει στάση και οι πόρτες είχαν ανοίξει. Ήταν μόνη της μέσα στο λεωφορείο. Σηκώθηκε και βγήκε έξω. Ήταν και άλλα λεωφορεία εκεί αλλά ο περισσότερος κόσμος είχε μπει στο εσωτερικό του μαγαζιού αφού ψιχάλιζε. Η Δανάη κοίταξε γύρω της και μετά πήγε στην άκρη κάτω από ένα στέγαστρο. Τα ρούχα της ήταν ήδη υγρά από την προηγούμενη βροχή και έτρεμε. Έσφιξε τα χέρια της γύρω από τον κορμό της και κοίταξε τα φωτάκια που τρεμόπαιζαν στο βάθος του ορίζοντα.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα