Κεφάλαιο 11 - Μικρές διαφορές

3K 323 16
                                    

Η  Αθηνά τις επόμενες μέρες προσπάθησε να προσαρμοστεί στο σπίτι και την οικογένειά της. Αμέσως κατάλαβε οτι η οικογένειά της ήταν περίεργη. Τόσο η σχέση των γονιών τους μεταξύ τους όσο και η συμπεριφορά τους προς τα εκείνη ήταν περίεργη.

Η μητέρα της ήταν πιο εκδηλωτική αλλά έδειχνε σα να υπήρχε πάντα κάτι που την απασχολούσε. Ο πατέρα της έδειχνε συναισθηματικά αποκομμένος από εκείνες αλλά δεν ήταν οτι δεν τις αγαπούσε. Από την συμπεριφορά του μπορούσε να καταλάβει οτι είχε αισθήματα αλλά έδειχνε να φοβάται να τα εκδηλώσει.

Ο πατέρας της ήταν πολυάσχολος αφού δραστηροποιούνταν στον ιατρικό κλάδο και ήταν και μεγαλομέτοχος στο μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της χώρας ενώ η μητέρα της ήταν γνωστή δικηγόρος.

Λόγω των επαγγελμάτων τους, οι γονείς της έλειπαν αρκετές ώρες από το σπίτι και μόνο το βράδυ κατάφερναν να μαζευτούν. Η Μίνα όταν ήταν στο σπίτι ήταν μια πολύ τρυφερή μαμά. Υπήρχαν όμως στιγμές που η Αθηνά πίστευε οτι η μητέρα της έδειχνε σα να ήθελε να εξιλεωθεί για κάτι.

Ο Ορέστης την επισκεπτόταν πιο σπάνια απ΄ότι όταν ήταν στο νοσοκομείο. Εκείνη την μέρα είχε ειδοποιήσει οτι θα περνούσε και η Μίνα έδειχνε ικανοποιημένη.  Είχε βγάλει τον γύψο όλα τα σημάδια του ατυχήματος είχαν εξαφανιστεί εκτός από τα μαλλιά που μόλις είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν πάνω στο σημείο της επέμβασης αλλά καλύπτονταν από τα υπόλοιπα."

Μόλις είχαν φάει το βραδινό τους και καθόταν στο σαλόνι. Ο πατέρας της έβλεπε τα νέα και η μητέρα της κοίταζε κάτι έγγραφα. Όταν χτύπησε το κουδούνι η Σοφια έτρεξε να ανοίξει ενώ η Μάρθα μπήκε στο σαλόνι με ένα πιάτο γεμάτο με καθαρισμένα φρούτα που το ακούμπησε μπροστά της: " Φάε. Χρειάζεσαι βιταμίνες για να γίνεις καλά."

Η Αθηνά έπιασε το χέρι της και τράβηξε την γυναίκα να καθίσει δίπλα της : " Δεν χρειάζεται να κουράζεσαι. Μπορώ να τα καθαρίσω μόνη μου. Σε ευχαριστώ πολύ όμως. " Αυθόρμητα σήκωσε τα χέρια της και την αγκάλιασε δίνοντάς της ταυτόχρονα ένα φιλί στο μάγουλο. Η παρουσία της Μάρθας της έδινε μια ζεστή αίσθηση και τα αισθήματά της γι αυτήν μεγάλωναν μέρα με την ημέρα αφού έβλεπε πόσο η γυναίκα αυτή την αγαπούσε και την περιποιόταν.

Δεν παρατήρησε ότι όλοι στο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου και του Ορέστη που μόλις είχε μπει έμειναν να την κοιτάζουν με έκπληξη. Η Μάρθα συνηθισμένη πλέον στις τρυφερές της επιθέσεις απλά  χαμογέλασε τρυφερά. Το παιδάκι της, όπως την έλεγε, είχε αλλάξει μετά το ατύχημα όμως η αλλαγή αυτή ήταν αξιολάτρευτη.

Η ΑΛΛΑΓΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα