Розділ 72.

57 9 0
                                    

Артур весь час косо дивився на нас, але передав, що мер у захваті від нашого стріму. Він ж і відвіз нас додому. Батькам моїм сказав по телефону, що сам мер хотів познайомитись з нами.

Мама обдзвонювала всіх сусідок, коли я нарешті потрапив додому. Сьогодні вона мною гордилась, забувши, що я зник на кілька днів. Батько просто кивнув, розуміючи правду. Ніхто не знайомиться ні з ким чотири дні. Він радів, що мені не стерли свідомість і я повернувся.

На ноуті, на пошті було кілька повідомлень від Цепеша. Ще вийшли ролики від Рейджа і від Цепеша відповідно. Спочатку я переглянув повідомлення. Здається в мене додасться роботи. Чотири локації чудовиськ. Потопленики, упир, яга і Сирін. Тобто залишаються три. Сирін мені не по зубам, хіба мисливці позичать мені танк. Або ядерну боєголовку. Тут немає чого й думати. Мало хто її знає, ще менше бачили. І може один, чи двоє повернулись живими. З джином ледь справились, а це птиця вищого польлоту. Скинув три варіанти Мереї, нехай виконує свою частину угоди.

- Доброго дня, дорогі підписники! З вами Марк Рейдж, і сьогодні ми будемо зачищати Еліос від інфантів! Як ми знаємо, двоє інфантів якось спробували напасти на людей. Час відплати прийшов...
- Дарма, Марко, ох дарма!

Інфанти мстиві. Як і джини, вони цінують родинні зв'язки. Під час війни мисливці добре прорідили Їх чисельність, тож їх тримання купи — питання виживання. Вони можуть ненавидіти одне одного, сваритись, чи битись. Але, коли хтось інший чіпає їх — вони забувають про внутрішні конфлікти. Мене не чіпали, оскільки я виграв суд Богів. В Марка таких привілеїв не було.

Відео було недовгим. Видно смм-щики вирішили, що люди не готові дивитись довгі трансляції. Марк паралельно рекламував бренди одягу та шампунів. Внизу будуть невподобайки, але вони проковтнуть це. Як завжди.

Відео представляло собою нарізку, де Марк заганяв інфанта у тупік на складах З2. Я поставив на прискорений перегляд з моменту, коли Рейдж почав розстрілювати інфанта з дробовика, коментуючи кожний постріл. Відсутність епітелію робила такі подразнення для інфанта в десятки разів болючіше, ніж для людини. Врешті все скінчилось.

- Еліос тепе стане трішечки безпечнішим для людей! — театрально оголосив Рейдж в кінці.

В Цепеша контент був цікавішим. Хоч і монотонним. Знову якісь дурники вирішили кинути йому виклик. Знову він прийняв його. Де він їх лише заходить?
Влад награно робив ситуацію драматичною. Він показував, ніби в тих був шанс. Працював би він в повну силу — кількість бажаючих прославитись дорівнювала б нулю. Троє молодих мисливців з револьверами та напів-автоматами бродили по території першої сірої зони. Цепеш спеціально вибрав місце подалі від вечірнього ринку, щоб нікого не зачепити. Знімав він завжди з дрону, щоб нічого не пропустити. І лише в моменти розправи камера переходила до тієї, що висіла на ньому.

Все було швидко. Безшумний Цепеш зі стилетами, проти гучних і недосвідчених дурників. Вони зробили всього одну помилку. Помилку ціною в життя.

- Бачив?! — у Валерія був збуджений голос.
- Щойно подивився. Рейдж мене розчарував. Нічого цікавого.
- А Цепеш?
- Погрався з дурниками. Ще й піддавався їм.
- Чудово! А можеш записати ці думки на папір?
- Навіщо тобі це?
- Тому що завтра ввечері ми запрошені на центральний телеканал. Ми виступатимемо в ролі експертів. І я стрімитиму це і на наш канал.

Ось і зрозуміла причина його збудження. Нас помітили. Валерій сам викликався розбиратись з спонсорами і фанатами, тож не дивно, що дзвонили йому. Я підійшов до вікна, глянув на своє відображення:

- Орест Лютий! Експерт з полювання на чудовиськ...
- Найкращий на весь Еліос! — додав в слухавку Валерій. — Ми зробили це, чувак. Нас помітили!
- А що я їм насправді скажу?
- Не знаю, ти в нас по відстрілах. Про суд можна буде розповідати?
- Який суд?
- Наґу дзвонив, поки ти з інквізиторами спілкувався. Вони знайшли Аріка. Його судитимуть.

Значить джин таки вцілів після нашої сутички. І тепер він понесе покарання, через торгівлю з шабашем. Чи через порушення наказу старшого? Я не розумів до кінця політику джинів. Але зрозумілим було одне: на суд я зобов'язаний з'явитись. Вистачає того, що мене недолюблюють інфанти. Відносини з джинами я мусив зберегти будь-якою ціною. Хоча б заради торгівлі з Наґу...

- Ти і Цепеш будете свідками, — продовжив Валерій. — Наґу питав, чи зможе Ігор піти з нами?
- Це буде нелегко. Він підпорядковується ордену. Він ще у відпустці?
- Ні, Василь Грім викликав його на службу після всієї катавасії з шабашем.

Зрозумів таки, що тримати Ігоря в домі відпочинку було марною затією. Не здивуюсь, якщо Лім тепер займається канцелярією. І займатиметься ще довго.

Але я зрозумів, до чого вів Валерій. Домовлятись доведеться мені.

СтрімерWhere stories live. Discover now