Розділ 19.

95 11 1
                                    

С1 сьогодні була похмурою. Натовпу людей та чудовиськ, що ріками текли між торгових рядів ринку, сьогодні не було.
Стояла жара. На зелених зонах було досить прохолодно, але на сірих свій клімат. Я знову пришвидшив крок, оминаючи білявку з великими іклами та злого інфанта, котрий принципово не торгував з людьми.
- Ах, мій перший клієнт за сьогодні та перший, кого я змушений розчарувати!
Нагу вдавано витер сльозу з свого сірого лиця.
- Що сталось?
- Я дістав набої для твого револьверу, але ні мисливського меча, ні часникового спрею не знайти. Я всюди шукав, навіть посварився з кількома джинами, що не допомогли мені...
- Альтернатива якась є?
Нагу трішки посвітлів, навіть всміхнувся, хоч і з гіркотою. Він клацнув пальцями і на прилавку з'явилась ціла гора зброї.
- Як своєму улюбленому клієнту я подарую тобі ось цей тесак. Він посріблений. Ще проти тих мерзенних упирів рекомендую автомат, але набоїв калібру 7,62 є лише на три магазини.
- Де ти знайшов цей раритет? — Я оглянув старий ак-74. Прикладу не було, дуло вкорочене. Щось мені підказувало, що котрась банда на С2 скоро помітить нестачу одного автомата. Тесак викликав у мене сумніви, але якщо дарує джин — значить треба брати. Тут як в прислів'ї про дарованого коня.
- Покірний Аркх-Нагу знайде все, що можливо знайти. Але легше знайти голку в копиці сіна, ніж те, що ти просив.
Що ж, тепер вся надія на Василя.
- Що ж, — дістав гаманець і передав гроші Нагу. — І на тому дякую. А чому так тихо сьогодні?
Нагу недовірливо глянув на мене, чи не прикидаюсь я часом дурником. Він клацнув пальцями і розкладена на придавку зброя зникла тієї ж миті.
- Неспокійні часи зараз. Мисливці мобілізовані по всьому периметру, ти хіба не бачив?
Я промовчав, згадуючи, що на стіні сьогодні було більше людей, ніж зазвичай. Але сказати чудовиську, що не так вже їх і багато, я не міг. Сьогодні ми торгуємо, бо в нас мир. Хтозна, як буде завтра?
- У вас є той, кого кличуть Пророком. Він сильний, він має владу над людьми. І він закликає йти на нас війною. Я кажу — не треба війни! Погано для бізнесу.
Джини можуть з'являтись та зникати в повітрі. Вони можуть багато чого зробити, про що написана ціла праця, котра лежить в архіві, в університеті Хельсінга. Але щоб монстри побоювались однієї людини...
З цими роздумами я попрощався з джином і вже збиравсч повертатись додому, коли помітив позаду тінь. Я пірнув до базарних рядів. Тінь зникла. Я не оглядався, але знав, що за мною хтось йде. Варто дійти до огорожі і тоді я в безпеці. Стрілки на стіні били точно. Ринок закінчився і я аийшов на випалену вздовж стіни полосу. Обернувся.
- Стіна тебе не врятує, мисливцю.
Позаду мене стояв той самий негр, підстилка Цепеша. Я дістав револьвер.
- Ви що там задумали?! — Заволали зі стіни.
До нас летів сканувальний дрон. Негру буде непереливки, якщо дрон досканує його до кінця. Він виявить вампіра.
- Порятунок буде потрібний тобі, якщо я ще раз побачу тебе!
Негр зняв окуляри, причесав спітніле від жари волосся. І ступив на крок ближче. Я підняв револьвер. Сподіваюсь мисливці не ціляться в мене, а то кінець буде сумним. Дрон вибрав мене. Білий пристрій з зеленими променями з чотррьма пропеллерами сканував мене зі спини. Детальний скан займе трішки більше часу.
- В мене послання від пана Влада. Він хоче роговорити.
- А що ж він сам не прийшов? За світло для нього? Так взяв би з собою урну для попелу, а ти б потім розвіяв.
- Твоє щастя, що хазяїн не дозволив вирвати тобі язик!
- Мені він нічого не забороняв. Сильно він розчарується, якщо я прострелю ноги його шавці?
Негр глянув на мене яскраво синіми очима. Влад дивився на мене його очима. Таке траплялось, люди іноді продавали кров вампірам. Банди іноді крали людей і перепродавали шабашівцям, або знатним вампірським кланам. А бувало люди йшли на службу самі. Ти при грошах, але собі вже не належиш. Так і з цим чорномазим. Він продав душу, буквально. Не знаю, чи погодився б він на таке, якби знав з самого початку, але тепер вибору йому ніхто не дасть. Він буде прислужувати для Влада, поки в ньому не зникне необхідність.
- Я б розчарувався, — голос став м'якіше, тональність та тембр змінились, хоч негр і рухав губами. — Важко знайти хорошого працівника. Навколо одні дилетанти. А Джаред хороший працівник.
- Скільки поваги до своїх шавок, я вражений. Премія директор року в студію...
- Перестань ховати страх за сарказмом, — Обірвав мене Цепеш. — Смішно було лише спочатку, тепер це дратує. Я пропоную нам піти в заклад до Луки і обговорити все.
Людина на 93%! На 5% менше і мене нашпигували б свинцем. Дисплей дрона зобразив мені смайлик і полетів до Джареда. Цепеш не знав, як це працює. Він міг обманути гермоворота, але не дронів. Тут помилок бути не могло.
- Про що мені з тобою говорити? Думаєш, я не знаю, що ти знімаєш на відео, як вбиваєш мисливців?!
- Називай мене Марком Рейджем від світу чудовиськ. Так ви, люди нас називаєте? Хіба ти не робиш те саме?
- Різниця все ж є.
- Та годі тобі! Ми просто по різну сторону барикад. І я пропоную тобі те, що ти хоча б захочеш вислухати. Але не тут.
Я перевів пістолет вище і націлився в голову.
- Боляче ось так втрачати контроль над тілом?
Джаред (чи то Цепеш) всміхнувся. Він не звертав уваги на дрона. Сині очі прикуті до мене.
- Був би я в своєму обліку, ти б не думав. Але я далеко, а тут перед тобою стоїть мій помічник. Така ж людина, як і ти. Мисливцю, він не чудовисько. В нього ти не вистрілиш. Ти не здатний на таке. Захищати людство, так тебе вчили?
Я опустив револьвер. Він правий, я не зміг би вистрілити.
- Я не вистрілю, — зізнався йому. — Але ось вони...
Кивнув на стіну і про всяк відійшов на кілька кроків назад. Дрон закінчив сканування. Дисплей засвітився червоним: одержимий.
Цепеш не розумів, що сталось, а коли до нього дійшло було пізно. Пізно для його слуги. Джаред повернув контроль над собою лише для того, щоб потрапити під два кулемети мисливців. Я зігнувася, максимально втиснувшись в стіну і закрив вуха. На землю зі стіни посипались гільзи. Негра просто прибло до землі. Руки в сторони. Град куль дробив його немов тисяча молотків. Тіло смикалось навколо піднімалась кривава пилюка. Хоча необхідності в цьому не було. Джаред вже нічого не відчував.

СтрімерWhere stories live. Discover now