Розділ 143.

57 8 0
                                    

На інших сірих не все так просто. Там я вбиваю ягу набоями купленими в джина. Вампір допомагає вбити інших вампірів. Я розумію, що ми різні. Але чи привід це знищувати їх?

Я розумів, що вони прийшли на нашу землю. Вони вдерлись до нас без запрошення. Може вони і не вороги. Але вони тут, вважають нас просто худобою. Може колись настане час переговорів. Але поки вони розуміють лише силу. Що ж, дамо їм силу...

Зізнаюсь, я не думав про те, чому вони прийшли. Але третя сіра відкрила мені очі. Що, як чудовиська теж тікають? Тікають від самих себе. Що, як тут є щось настільки страшне, що п'ятдесят років тому вони тікали від цього? Що як це "щось" сидить там і нарощує силу. Хтось або щось розбудило Сирін. Кощії вважались майже на межі вимирання. І ось один з них тут. Чому він відпустив нас? Його мерці могли наздогнати нас. Лише кілька фалмерів зустрілись по дорозі, але що є фалмери для Вавилона?

Так, ану зберись, мисливцю! Знову піднявся з каталки. Гера залишила мені цигарки та запальничку. Закурив. Вавилон радісно повідомив, що легені не пробиті, просто кощій зробив так, щоб я стікав кров'ю. Все ще почувався слабким та завтра адреналін 200 в купі з рештою стимуляторів піднімуть мене на ноги. І заберуть кілька років життя.

І так, що ж відомо?

Я вбив двох яг: мабуть, маму та дочку. Кощій вирішив помститись... Але як він дізнався? Глянув на Валерія. Ну, звісно, докази на каналі Стрімер. Він відправив по мене одного з фалмерів. Той збирав інформацію у покійного інфанта Чейза і розпитував у чудовиськ, а може й людей під землею. Зібравши достатньо інформації, він вибрав місце ближче до стіни та став чекати. З цим зрозуміло.

Тепер сам кощій. Він відповідальний за винищення цілої застави. Як він це зробив? В нього фалмери та сила підіймати мерців, котрих фалмери можуть контролювати. Застава близько до тунелів. Але я випадково запечатав безпечний прохід, вчинивши бійню тоді, в барі. Лише власник міг відчиняти гермо ворота. Тепер вже покійний. Ось чому більш не було спроб мене здихатись — немає кому відчиняти ворота. Через тунелі в могильнику не пройти. Як не монстри внизу, то банші в тунелях. Шлях однаково закритий для всіх. Значить він чекав, що хтось прийде і тим самим відкриє йому та його слугам шлях на другу сіру. Хитрий сучий син, нічого не скажеш. Він став чекати...

Випустив дим. Ні, Оресте, не те. Як це пов'язано з появою Сирін?

Згадуючи все, що я чув або читав під час навчання, я зрозумів — ніяк.

СтрімерWhere stories live. Discover now