Part sixteen

14.2K 231 20
                                    

POV Brooke

Snel grijp ik mijn tas van de grond en gris nog mijn jas van de kapstok. 07.45 uur. Goedkeurend kijk ik naar mijn horloge. Ik open de deur en loop snel naar buiten.
Gister kreeg ik dat berichtje van Aiden. "Om 8 uur haal ik je op." Nou ik dacht het niet. Volgens mij had ik duidelijk gemaakt dat ik niet nog een keer met die jongen in de auto ging zitten.
Ik haal mijn fiets van het slot en draai 'm om om weg te gaan als er ineens word getoeterd. Verschrikt kijk ik op. Een zwarte Audi R8 staat voor de oprit. Het raampje gaar open en Aiden bukt zodat hij mij kan zien. 'Ik zei toch dat je me op kwam halen?' vragend maar grijzend kijkt hij me aan. 'Ik ga niet met je mee!' en zonder hem aan te kijken stap ik op de fiets, klaar om weg te rijden. Zonder hem aan te kijken fiets ik voor de auto langs, maar zonder dat het tot me doordringt start Aiden de motor en komt in beweging. Hij schiet voor een paar seconde naar voren maar die paar  seconden zijn genoeg. Hij raakt mijn fiets en ik val op de grond. Ik val op de grond en pijn schiet door mijn handen. Ik hoor dat de motor uit word gezet en een deur slaat dicht. Ik grijp naar mijn handen. Schaafwonden bedekken ze. Zijn handen pakken de mijne. Zachte duimen wrijven over de wonden. Mijn ogen glijden van zijn duimen die over mijn wondjes glijden naar zijn ogen.

'Het zijn maar een paar kleine schaafwonden. Met twee dagen is het genezen.' zegt hij terwijl zijn ogen de mijne vinden. Zijn ogen haken in de mijne maar ik verbreek het contact en trek mijn handen los. Ik sta op en klop mijn kleren af. Ik grijp mijn tas van de grond en kijk naar mijn fiets. 'Ik krijg een fiets van je.' zucht ik terwijl ik zijn deur open en me laat vallen in een stoel. Aiden pakt mijn fiets en zet hem weg en volgt dan mijn voorbeeld. Ik staar voor me uit, zittend in zijn auto, wachtend tot de motor start maar dat gebeurd niet. Ik draai m'n hoofd om te kijken wat hij doet maar hij staart me enkel aan. 'Wat?' Het lijkt alsof hij opschrikt uit zijn gedachten en hij draait zijn hoofd. Het geluid van de motor klinkt en hij scheurt weg. Minuten zitten we in stilte. Ik draai mijn hoofd om naar hem te kijken maar hij is gefocust op de weg. Zenuwachtig tikt hij met zijn duim op het stuur en zijn kaken zijn gespannen.

'Wat is er? Waarom moest je me ineens ophalen?' Vragend kijkt hij me aan. 'Niks en wees blij dat ik je ophaal. Elk meisje zou daar een moord voor doen.' zegt hij met een grijns. Ik knijp mijn ogen achterdochtig dicht. Hij knipoogt en richt zich dan weer op de weg. 'Je doet raar.' mompel ik. 'Schat dit is hoe ik ben.' en hij draait de auto om het schoolterrein op te rijden. Met een schok komt de auto tot stilstand. Meteen stapt hij uit. Langzaam grijp ik mijn tas en stap ook uit. Zodra ik de deur dichtsla hoor ik de auto op slot gaan en beent hij weg. Ik sla mijn tas over mijn schouder en met mijn handen in mijn zakken loop ik naar de ingang van de school waar Lydia op me staat te wachten. Zodra ze me ziet opent ze de deur al om naar binnen te gaan.

'Wat deed je bij Aiden in de auto?' vraagt ze zodra ik naast haar sta. Ik sla mijn armen over elkaar en scan de aula tot ik hem zie. Hij zit bij zijn vrienden op tafel met een lach op zijn gezicht. Een echte lach. 'Ik heb geen idee.' zucht ik. 'Hoe bedoel je?' Mijn blik komt los van Aiden en ik kijk haar aan. 'Ik heb geen idee. Ik kreeg gister ineens een berichtje dat hij me op kwam halen. Ik ben expres eerder weg gegaan maar hij stond er al. Ik deed een poging om te fietsen maar hij reed tegen mijn fiets dus ik moest wel mee en ik krijg een nieuwe fiets van 'm.' zucht in. Lydia grinnikt enkel. 'Wat?! Het is niet grappig!' zeg ik met een kleine lach op mijn gezicht. 'Sure.' zegt ze sarcastisch. 'Maar hij deed anders.' zeg ik mompelend. Ze opent haar mond om te antwoorden maar ze word onderbroken door geschreeuw. Ze draait haar hoofd en haar mond valt open. Ik volg haar blik en mijn mond valt ook open.

Gejoel vult de aula en iedereen gaat eromheen staan. Liam en Aiden. Vechtend. Ik kijk naar Lydia die me met grote ogen aankijkt. Ik ben de eerste die in beweging komt en loop er met een grote pas heen. Cameron en Nathan proberen de twee uit elkaar te houden maar het lukt amper. Ik gooi mijn tas op de grond en ga ertussen staan. Al heeft het weinig effect. Liam geeft Aiden een rechtse en Aiden duikt op Liam als reactie. Hij drukt Liam tegen de grond me heft zijn vuist om hem te slaan maar ik ga aan zijn arm hangen. Met alle kracht die ik heb hang ik aan zijn arm in de hoop dat hij niet uithaalt. 
'Laat los!' schreeuwt hij. Ik kijk even naar Liam. Bloed stroomt uit zijn lip en komt van boven zijn wenkbrauw. Zijn rechteroog is dik maar hij kijkt woest naar Aiden. Ik buig me iets naar voren zodat ik in Aiden zijn oor kan fluisteren. 'Alsjeblieft, doe het niet.' smeekt ik hem. Kwaad blaast hij maar hij komt overeind. Cameron en Nathan halen Liam overeind. Lydia stort zich meteen op hem. Ik draai me om naar Aiden die vol afschuw naar dit gebeurde kijkt. Ik pak zijn hand, grijp mijn tas van de grond en trek hem mee. Weg van dit gebeure, weg van Liam. Voordat ze elkaar weer aanvliegen.

He wants me Where stories live. Discover now