Chapter 62.

3.8K 294 48
                                    

"I onda sam uzela prvi taksi i došla ovdje" prepričala sam frendicama šta se sinoć desilo. Kada sam sinoć pobjegla od Harrya zgrabila sam prvi taksi i došla kod Tine ali  je kuću otvorila njena mama jer su ona i Steph već spavale. Ujutro kada su se probudile i ugledale me na podu odmah su me probudile i natjerale da ovakva pospana im ispričam šta se dogodilo.

"Čekaj malo...ti si nakon toga pobjegla...pobogu Melissa nisi to trebala uraditi...to nije bio plan!" Tina namršteno govori te počinje odmahivati glavom dok joj u očima vidim čisto razočarenje jer nisam ispoštovala njen plan. Pobogu...dođe mi da nih stavim u svoju situaciju pa bi vidjele kakav je osjećaj...

"Pobogu Tina nisam mogla...jednostavno nisam mogla..." zarila sam lice u ruke te duboko zjevnula dok je Steph trljala oči. Ni ona nije sva svoja ali je morala ustati jer je je Tina natjerala.

"Zašto nisi mogla? Šta je tu toliko teško da izludiš jednog dečka?"  prekršta ruke i diže obrve. Govori ovo kao da je to najlakša stavr na cijelom svijetu.

"Kao prvo...ja nisam kao ti Tina...ja nemam iskustav sa dečkima...a kao drugo...Ne znam Tina...prepaa sam se ...valjda...jednostavno sam se okrenula i pobjegla...nisam mogla izdržati taj pritisak.." opet sam uzdahnula. Nisam jutarnji tip a ovo mi je došlo kao šok terapija...pa nema ni 6 sati u jutro...

"Prepala? Čega? "Tina ne odustaje. Širi oči i izgleda iznenađeno...

"Vidi Tina...trebat će mi vremena...ne mogu to sve urtaditi za jednu noć...nemoguće je....sinoć nisam bila spremna...bilo je previše ljudi oko nas.... previše zagušljivo a ja sam popila....bilo me je strah da ne uradim neku glupost.."kvragu totalno sam slagala ovo zadnje. Nije me bilo strah da ne uradim neku glupost. Bilo me je strah njegovih požudnih očiju koje su me skidale. Koje su činile da se osjećam ranjivom iako sam ja njega trebala učiniti da bude ranjiv.

"Melissa o kakvom ti vremenu govoriš? Što se prije riješiš tog kretena biće prije gotovo!" strogo je rekla kao da je ona ta koja se nalazi u mojoj poziciji a ja sam naglo skočila na noge glasno rekla "NIje tako jednostavno!" a onda se okrenula i istrčala iz sobe snažno zalupivši vratima iako je rana zora i Tinini roditelji vjerovatno još uvijek spavaju.

Ušla sam u kupatilo i sjela na pod a onda podigla pogled prema plafonu i duboko udahnula kako nebi ispustila glasak vrisak. Nije tako jednostavno pobjeći od Harrya. Previše se stvari izdešavalo između nas.

Izvadila sam mobitel iz džepa piđame koju sam sinoć urala iz Tininog ormara  i pogledala u svoj razbijeni ekran. Jebote razbila sam i mobitel zbog njega. On mene izluđuje umjesto ja njega. Kako uspije onako uvijek biti smiren.

***

"Gdje si krenula?" Tina me hvata kako se spremam izaći iz njene kuće pa mi brzo preprećuje put i ne dozvoljava da izađem.

"Idem završiti posao koji sinoć nsam..." prevrčem očima te gladam na sat. 8 sati u jutro. Zaspala samu wc-u na podu.

"Melissa osam je sati u jutro. Zaspala si u wc-u na hadnim pločicama,sigurno će te zaboliti jajnici,stomak,glava ,dobit ćeš gripu a i uz to nisi ni doručkovala. Nemaš snage da sad išta uradiš..." Tina ne odustaje i ne želi se pomaketi sa vrata iako sam je pokušala zaobići. Duboko ispuhujem te prevrčem očima. Tina nebi bila Tina da ne izigrava mamu.

"Tina...dobro sam...svakako trebam svratiti do kuće po neke stvari za trening i onda idem u dvoranu...možda ga tamo sretnem i kažem kakva je situacija..." patološki lažem ali moram se izvući iz ovoga. Nemam snage da pričam sa njom.

"Kao prvo ne možeš praznog stomaka plesati a kao drugo...plan nije bio da Harryu dadneš do znanja kakva je situacija nego da mu se osvetiš i da budeš njegova prijateljica za kojom će patiti."

TRY...Where stories live. Discover now