Chapter 16.

9.2K 310 11
                                    

Prodoran zvuk alarma se proširio prostorijom kada sam izvukla ruku ispod deke kako bih ga ugasia. Rukom sam počela mlatarati po praznom prostoru i tek tada sam shvatila da ovo nije moja stara soba te da sada nemam noćni ormarić. Gdje je dovraga taj mobitel. Uspravila sam se u krevetu i pogledom potražila odakle dolazi taj iritantni zvuk. Moj pogled se zaustavio na drugom kraju sobe gdje je bio radni stol. A dovraga,sad moram ustati. Stavila sam ruku na usta kada sam zjevnula te još uvijek ležeći u krevetu protegnula svoje tijelo. Nevoljko sam se izvukla iz toplog kreveta te stala na sredinu prostorije pitajući se šta prvo da uradim. Inače bi da sam u svojoj staroj sobi,otišla do velikog ogledala na zidu i u njemu promatrala djevojku iz horor filmova. Ali ova soba nije imala takvo ogledalo pa sam se pomirila sa činjenicom da ću neko vrijeme morati živiti bez tog ogledala. Bar dok ne kupim novo ili se odselim u drugi stan koji će imati to ogledalo. Protresla sam glavom izbacujući te gluposti iz moje glave te otišla do velikog prozora koji je bio prekriven tamnim zavjesama. Makela sam zavjese kada me je blijeda svjetlost na trenutak zasljepila tjerajući me da zaškiljim na oba oka. Vani je ogromna magla i oblaci su toliko teški da su se spustili skroz do vrhova zgrada. Samo što kiša nije pala. Mrzim London samo zbog ovakvog vremena. Pa pobogu nama sunce ni u proljeće neće izaći.

Provukla sam ruku kroz zamršenu kosu kada sam otpuhnula te se odmakela od prozora. Ginnyn krevet je bio lijepo namješten što mi je govorilo da ona uopće sinoć nije niti dolazila ovdje osim ako je ustala ranije pa je to uredila. Ali sumnjam da je ustala prije mene jer je šest sati ujutro. Iz svog neotpakovanog kofera sam izvadila kozmetičku torbicu u kojoj se nalazila i četkica za zube te sam onako u piđami izašla na hodnik kako bi otišla do kupatila.

Iznenadila sam se kada sam na kauču vidjela crnokosu djevojku kako sjedi i tipka nešto po mobitelu. Ginny. Vjerojatno je čula korake iza sebe kada se okrenula prema meni te mi uputila neki pospani smješak. Nisam joj uzvratila jer bi trebala biti ljuta na nju što me je sinoć onako izradila i poslala Harrya da me odveze do stana. Ali kada bolje razmislim ona je ta koja me je sinoć branila pred Zaynom i uspjela bar Harrya nagovoriti da me odveze kući jer inače nebi mogla sama da se vratim.

"Hej," rekla je te zjevnula. Da li je ona uopće spavala sinoć. Na sebi je imala istu onu odjeću od juče a kosa joj je bila svezana u neku neurednu punđu.

"Hej," odgovorila sam tiho te nastavila svoj put prema kupatilu kada me njen glas ponovo zaustavio.

"Izvini zbog onog sinoć..." zastala je "Nisam znala da su moji frendovi onakvi kreteni" slabašno se nasmijala te mi poslala onaj 'izvini' pogled.

"Ma...uredu je nisi ti kriva!" rekla sam te odmahnula rukom. Planirala sam je pitati kada se ona vratila ali iz nekog razloga me nije briga. Ionako ću se izseliti iz ovog stana prije ili kasnije tako da ne želim uspostavljati neku posebnu komunikaciju sa njom.

"Uhm...da li te je Harry vratio kući?" upitala je dok sam ja i dalje stajala na vratima. Curo draga pusti me da idem u kupatilo!

"Hm...da jeste!" odgovorila sam pomalo glupavo jer mi je bilo čudno da me ona to pita jer ga je ona poslala da me odveze,zar ne?!

"Okay..." uzdahnula je sa nekim olakšanjem kada je ponovo pogledala u mene. Zašto imam osjećaj da će me još nešto pitat? Pa pobogu šest sati je u jutro. Pusti me bar da se umijem. "Ideš li danas negdje?"

"Da,idem na fakultet ali imam samo dva predavanja tako da ću brzo doći!" odgovorila sam sa nadom da će me konačno pustiti.

"Šta studiraš?" je li ona ovdje glumi moju mamu ili šta?

"Idem u LCF (London College of Fashion) " odgovorila sam.

"Oh znači za modnog dizajnera

.." uzdahnula je i imala sam želju pitati na koji fakultet ona ide ali odustala sam od te ideje jer što manje znam o njoj to bolje "okay ja ću vjerojatno biti ovdje kada se vratiš..." kao da mi je to bitno. Suzdržala sam se od prevrtanja očiju "Želiš li i ti kafu?" podigla je svoju šolju kafe u zrak.

TRY...Where stories live. Discover now