Chapter 61.

4.7K 327 42
                                    

"Wow Melissa ne mogu vjerovati da si složila ormar!" Steph govori iznenađeno kada je otvorila moj ormar.Uopšte me ne čudi njena zbunjenost jer već i vrapci na grani znaju da sam ja najneurednije stvorenje na svijetu kada je u pitanju moj ormar.

"Kasnije se čudi Steph a sad mi traži neku haljinicu!" naredila sam joj dok sam kopala po svojoj kutiji za nakit i raspetljavala milion lanaca koji su se spetljali u čvor. Iako Tina,Steph i ja idemo na isti fakulte za modnog dizajnera,Steph je ipak jedina od nas koja zaista ima savršen i nepogrješiv stila za oblačenje.

Tina sjedi na mom krevetu i zamišljeno gledala u jednu tačku na suprotnoj strani moje sobe. Taj pogled mi je savršeno poznat. Smišlja nešto. Nešto pametno. Dok smo jutros bile kod nje sve sam im ispričala i one u to prijateljski prihvatile te mi dale podršku i plan. Kao i uvijek.

"Tina da li si sigurna da je ovo pametna ideja?" ptam je dok ne skidam pogled sa čvora koji pokušavam raspetljati. Jutros kada sam polomila svoj telefon zbog kretena koji se zove Harry,Tina je smislila plan kako da mu se osvetim što me uopšte ne čudi jer Steph i Tina su uvijek tu da učine sve za mene kao i ja za njih. Plan koji je sada smislila je zaista dobar i mogao bi funkcionisati ali sam opet malo skeptična. Bojim se da ga neću moći dobro realizovati.

"Vjeruj mi Melissa,ako je Harry tražio da obućeš nešto zaista kratko onda će to i dobiti....ostatak je na tebi!" zlobno se nasmiješila te  mi namignula a ja sam samo odmahnula glavom te se nasmijala.

"Stvarno ti nekada zavidim na kolekciji haljina koje imaš." Steph govori te mi prilazi dok preko ramena nosi desetak haljinica. Tina se pomjera da Steph može spustiti tu hrpu na krevet a ja joj odmah prilazim te posežem za jednom od haljena ali me Steph zaustavlja.

"Ja ću izabrati...ovo je moj zadatak zar ne!" Steph je rekla ozbiljno kao da je na nekoj misiji a ja sam se namrštila. Zaista je čudno vidjeti Steph tako ozbiljnu.

"Harry će poluditi kada te vidi u ovome!" Steph je izvukla crnu kratku haljinicu te je prislonula uz sebe. To je bila ista ona haljinica koju sam obukla za novu godinu kako bi mogla provocirati Harrya.

"Pobogu Steph ne mogu to obuči!" raširila sam oči prema njoj te joj istrgnula haljinicu iz ruku jer sam se bojala da njen miris ne zamjeni Harryev miris na toj haljinici. Suludo,ali i dalje mogu osjetiti njegov miris u svojim nosnicama,na svom tijelu,na svojoj posteljini i toj kratkoj crnoj suknjici.

"Zašto ne? Ta je baš savršena!" Tina pita zbunjeno a ja prevrćem očima. Da li da im kažem?

"Tu sam haljinicu obukla za novu godinu ,prije nego što smo...znate..." zamucala sam te zatvorila oči jer nisam htjela da vidim njihovu reakciju. Rekla sam im da sam sinoć spavala sa Harryem ali im nisam rekla da sam ga provocirala sa tom haljinicom.

"Čekaj malo..." Tina je raširila oči te brzo ustala sa kreveta "Tu haljinicu si obukla prije nego što si spavala sa njim? Pobogu Melissa...ti si ga htjela privući zar ne?Provocirala si ga?  Željela si ga.." hvata se za čelo a onda me gleda a ja sliježem ramenima.

"Na neki način.." nesigurno odgovaram a Steph ostavlja moje haljine te prekršta ruke ispod grudi i prekorno me gleda sa podignutom obrvom.

"Znam...znam glupa sam..ali.." pokušala sam nešto reći ali me Tina prekida.

"Ne Melissa...ovo se ne zove glupost...to se zove...privlačnost..." ona izdiše te se baca na moj krevet..."Pobogu stavrno počinjem mrziti tog lika više nego prije.." Steph dodaje te i ona sjeda pored Tine na krevet.

"Dajte cure...stvarno mi se ne da pričati o tome...što je bilo bilo je...shvatila sam da je kreten i sad je gotovo..." i ja sjedam na krevrt a Tina se naginje preo Stephinog ramena kako bi me pogledala.

TRY...Where stories live. Discover now