"Molim?" Tina je upitala iznenađeno širom otvorivši svoje oči prema meni kada sam joj rekla šta sam tražila od Steph. Ako ćemo iskreno bojala sam se Tinine reakcije jer sam znala da ovo neće proći glatko.

"Nisam imala izbora..." Rekla sam pomalo nervozno dok sam se pokušavala udobno smjestiti na podu prekoputa nje...

"Ti stvarno nisi normalna.... Pored svih ljudi na ovoj planeti ti baš nju pošalješ...!" Provukla je prste kroz kosu i baš kao što sam očekivala... počela je paničiti... Uvijek to radi...

"Daj se smiri..." Odbrusila sam jer stvarno nisam mogla slušati još i njeno panićarenje....

"Kako da se smirim... Kako? Shvataš li da ako je uhvate da je mogu odvesti na policiju,a onda će je odvesti na sud i optužiti na doživotnu kaznu i...." I eto ti ga na... Skoro sam se nasmijala kada sam čula kakve gluposti valja... Uvjek je to radila u svojim izljevima panike i stvarno bi mi nekada znala biti simpatična... I užasno naporna.

"Prestani se smijati..." Odjednom je odbrusila i brzo ustala sa poda kada se i sama nasmijala "Okay malo jest smiješno ali shvataš li ti koliko je ona smotana..."

Oh ne Tina nemoj mi to ni spominjati!

"Ali to je tako jednostavno... Mislim barem tako zvuči,ako ništa...!" Koliko grozno ovo može završiti?

"Ma da sigurno... Pa za nju nije bio ni jednostavan njen prvi poljubac!" Izgovorila je to na što smo se obe grohotom nasmijale.

Kad se samo sjetim tog njenog prvog poljupca dođe mi da plačem od smjeha.

Sjećam se kako smo se ja i Tina skrivale iza drveta u parku dok  Steph pričala sa 'svojom ljubavi života'.I baš tada joj je taj lik krenuo dati taj čuveni prvi poljubac a kako ona nije znala šta on pokušava ona je napravila neki čudan pokret glavom nakon čega je taj poljubac umjesto na usnsma završio u zraku dok se ona nekim čudom našla na tlu ispred njegovih nogu. Tada smo se ja i Tina odvalile smijati iako smo znale da Steph ne zna da smo mi tu... Nikada nam to nije oprostilo ali je bar bilo zanimljivo.

Držala sam se za stomak dok sam se zajedno sa Tinom smijala i uopšte se nismo mogle smiriti.

"Ili onda kada smo za tvoj rođendan večerale u onom skupom restoranu...." Čim sam spomenula restoran i večeru odvalile smo se još više smijati.

Ttina je pala na pod držeći se za stomak.

Ta večera mi nikad neće izaći iz pamćenja upravo zbog Steph koja se tu noć totalno opustila i toliko raspričala da je i zaboravila gdje se nalazi... Počela je pričati punih usta ali vrhunac se desio kada je viljušku sa špagetama umjesto u usta ugurala u nos....

"Pa nemoš' biti toliko smotan da promasiš vlastita usta... hahahaha" Tina je jedva progovorila kada je došla do daha.

"I onada kada... " Ponovo mi je naumpao jedan Stephin ispad ali me je Tina prekinula...

"Okay dosta dosta....hah.. Mi joj se ovdje smijemo dok je ona u Bog zna kakvim problemima..."

Kimnula sam glavom jer je bila u pravu. Sad bi bilo vrijeme da i ja počnem panićiti... Već je odavno trebala doći...

"Nnazvat ću je..." Rekla sam kada sam uzela mobitel i nazvala Steph...

------

"Dosad su je sigurno i na sud odveli" Tina je opet imala izljeve panike dok je hodala tamo-vamo po prostoriji. Mislim da sam i ja blizu toga da poludim prvo zato što Tina neprestano valja gluposti o tome šta se može desiti Steph i zato što se smotana Steph ne javlja na mobitel već sat i pol.

K vragu mogla bi početi vjerovati u Tinine gluposti...

"Nazvat ću je još jednom" Rekla sam kada sam uzela svoj mobitel.

"Neće ti se javiti kao ni prethodnih 125648 puta!" Istrgnula mi je mobitel iz ruke.. "A da mi ipak nazovemo policiju,ha?" Upitala je nakon čega je brzo protresla glavom. "Ma šta ja to pričam... Sigurno je već tamo kod njih i daje im izjaavu o tome šta je radila sa Davidovim mobitelom!" Pričala je ubrzano i jedva sam je uspjevala razumjeti "Osim ako već nije na sudu i tu izjavu daje sudiji!" Nadodala je...

"Tina!" Prijekorno sam rekla kada sam začula kako neko kuca na vrata.

"Steph!" Tina je vrisnula i brzo otrčala u hodnik kako bi otvorila vr je Tina otvorila vrata ispred je stajao....

Koji vrag?

"Harry.... Steph...?" Izgovorila sam zbunjeno proguravši se pored Tine kako bi stala na vrata ispred kojih je stajao glavom i bradom Harry i moja frendica pored njega koja je izgledala kao da je duha vidjela... Okay ovo ne može biti bolje...

"Harry...?" Ponovo sam upitala ovaj put značajno ih pogledavši očekujući da mi barem neko od njih dvoje dadne jebeni odgovor.

'Otkud Steph sa Harryem?' 'Otkud on sa njom?'  'Zašto Steph izgleda ovako?' ' Šta se desilo sa Davidovim mobitelom?'

Milion pianja mi se motalo po glavi.

Steph je i dalje sva blijeda stajala ne pokazujući nikakve znakove života osim što je disala i stajala....

Primjetila sam da i Harry ima čudan izraz lica jer je vjerovatno iznenađen što me vidi ovdje.

"Šta si joj uradio!" Dreknula sam na njega kada sam mu se unjela u facu. Nije se niti pomjerio dok je opet imao hladan izraz lica.

Primjetlila sam kako su njegove zelene oči par trenutaka lutale po mom licu koje je bilo previše blizu njegovu... Kada je konačno skrenuo pogled sa mog lica uhvatio je Steph za podlakticu obrativši nam se...

"Je li ovo vaša frendica?" Malo grubo je upitao pogledavši u Tinu koja je stajala iza mene i pretpostavljam imala onaj wtf izraz lica.

"D-Da !" Tina je rekla umjesto mene primivši Steph za ruku kako bi je uvela u kuću.

Kada sam se uvjerila da su se njih dvije zatvorile u sobu okrenula sam se prema Harryu koji je još uvijek tu stajao...

"Koji vrag?" Rekla sam ne mareći za svoj izbor riječi.

Umjesto odgovora se samo okrenuo i brzim korakom krenuo prema kapiji.

"Hej!" Dreknula sam očekujući da će stati i okrenuti se ali to se nije desilo.

"U buduće pripazi malo na svoju frendicu!" Rekao je i dalje hodajući dok sam ja kao zadnja budala stajala na vratima i zbunjeno buljila u nega.

Ha?

"Šta to treba da znač..." Nisam uspjela zasvršiti svoju rečenicu kada je on brzo ušao u onaj isti crni kombi u kojem sam se danas vozila i odvezao se...

Par trenutaka sam stajala na vratima pokušavajući shvatiti šta se upravo desilo.

Bjesno sam zalupila vratima i otišla u sobu očekujući da ću dobiti barem neki odgovor od Steph...

Koji vrag se dešava ???

(Woohoo... dva nastsvka u jednom danu :D Stvarno ne znam kada ću staviti slijedeći nastavak.

Ako vam se sviđa moja priča molim vas stavite je u svoju 'biblioteku' ( library) kako bi bili obavješteni kada je izašao novi nastavak ;)

Hvala vam što čitate. Komentarišite i nemojte zaboraviti klikuti vote :)

TRY...Read this story for FREE!